Şimdi Ara

Ariel 12 KG Dağ Esintisi - 69,99 HB (79,90 devam ediyor) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
4.948
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nasıl bir memlekette yaşıyoruz bu sahte ürünleri denetleyen yok mu?

firma yetkilileri uyuyor mu?

bu ürünlerden sipariş verip test yapın. sahte ürünlere 50 şer bin TL ceza yazın bakın bakalım cesaret edebiliyorlar mı?

• asi1227 A kullanıcısına yanıt
    Evet hocam orada kullandım sağ olasın
  • adamlar 60 tl ye kargo dahil 10 kg ariel ve omo matik satıyorlar. bunun da 15-20 tl sini kargo ücreti verirler zaten. komisyonda düşerseniz 30 tl kalır paket başına.

• o fiyatlara kireç bile vermiyorlar memlekette.

• Ariel i daha önce aramıştım. Migros, Carrefour gibi zincir marketlerden almaya çalışın dedi. Onun dışında referans olmuyorlar ürün orijinalliği için. O yüzden internetten deterjan işine girmeyin şahsi düşüncem.
  • Takip ettıgım bir urundu

tesekkurler haber veren arkadasa

• quote:

Orijinalden alıntı: Hükümran

Bu beyazlar için olanını piyasadan sildiler galiba. Hiçbir yerde bulunmuyor.

Gerçektende uzun süredir denk gelemedim.

• hepsiburada'nın seçili süpermarket ve kişisel bakım ürünlerinde 200 TL ve üzerine anında 20 TL indirim mevcut, bu üründe listede var, ihtiyacı olan varsa biraz daha indirimli olur

https://www.hepsiburada.com/staticpage/712050973895357

• Özellikle çuval paketlerdeki 10-15 kg luk Omo ve ariel ürünler toplu tüketim yerleri icin yapılıyor. Ve koku ve güç olarak daha düşük oluyorlar. Hatta ambalajlarinda "profesyonel" vs yazar. Ev tipi paketler alirsaniz sıkıntı yaşamazsınız. Hb den, amazondan, gg den çok siteden deterjan almisligim var. Omo ve arielde bunu bizzat deneyimledim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargo ücreti var vazgeçtim

• Boron kullanıyorum bu tür sentetik ürunlerin yerine asagi yukarı aynı fiyat indirim yakalayinca

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar neden tozlar sıvılardan daha pahalı? üstelik sıvılar daha az yer kaplıyor ve litresi daha az (yıkama sayısı 6 kg = 3 lt gibi)

• sleeptalkercat kullanıcısına yanıt

Merhabalar,

Toz deterjanlar üretim ve kullanım yaygınlığı yönüyle daha geniş, pazar payı daha büyüktür. Bu açıdan daha kolay ulaşılabilir olduğu için firmalar da çok üretirler üreten firmalar da fazladır kullananlar da fazladır bu ürünler için. Sıvı deterjanlar ise nispeten daha yeni bir teknolojidir ve tüm bu saydığım ayrımlar yönüyle daha az/küçük/dar; kullanım/pazar faktörleri vardır.

Bu sebeplerden sıvı deterjanlar tozlara kıyasla hem daha küçük paketlerde hem daha yüksek fiyatlarda satış görmektedir.

Tamamen arz/talep eğrisidir kısacası.

İyi forumlar...

• 99,9 tl olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: alperburaksenturk

Merhabalar,

Toz deterjanlar üretim ve kullanım yaygınlığı yönüyle daha geniş, pazar payı daha büyüktür. Bu açıdan daha kolay ulaşılabilir olduğu için firmalar da çok üretirler üreten firmalar da fazladır kullananlar da fazladır bu ürünler için. Sıvı deterjanlar ise nispeten daha yeni bir teknolojidir ve tüm bu saydığım ayrımlar yönüyle daha az/küçük/dar; kullanım/pazar faktörleri vardır.

Bu sebeplerden sıvı deterjanlar tozlara kıyasla hem daha küçük paketlerde hem daha yüksek fiyatlarda satış görmektedir.

Tamamen arz/talep eğrisidir kısacası.

İyi forumlar...

bilgi için teşekkürler ama sıvılar tozlardan daha ucuza denk geliyor, daha pahalıya değil ve ben nedenini öğrenmek istemiştim:)

sıvıların temizleme gücü, tozlara göre daha az olduğu için olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

@Un Kurabiyesi @sleeptalkercat

Fiyat farklılıklarını birçok değişken belirlemektedir. Konuyla ilgili size şöyle ifade edeyim, toz ve sıvı arasında ürünlerin paketlerinde aynı yıkama sayıları yazıyor olsa ve sıvılar görünürde daha ucuz gibi satılıyor olsa da sıvı deterjan konsantredir. Yani toz deterjanın sıvılaştırılmış halidir. Aynı tip deterjanları farklı birimlerde satışa çıkartan Boron Matik için değerlendirelim isterseniz:

Boron Doğal Renkler 26 Yıkama 4 Kg (toz): 24,90 ₺

Boron 26 Yıkama Doğal Renkler 1.690 L (sıvı): 22,50 ₺

Fiyatları Migros'tan alıyorum. Sıvı daha ucuz görünüyor ama burada bir satış algısı yürütülüyor. Litre ile kg kıyaslaması özellikle deterjan gibi içerik yönüyle heterojen çözeltili bir madde için doğru bir mukayese yöntemi değildir. Sıvı deterjan içeriğindeki deterjan harici çözeltiyi çıkarttığımızda (ki bu oranlar hakkında ancak laboratuvar ortamında kesin bulgular elde edilecektir) sıvı içerisindeki deterjan ana maddesi oranı tozdakinden daha az miktardadır. Aynı şekilde 4 kg olan toz deterjan sıvılaştırılsa buradaki deterjan 1.690 litreden çok daha fazla olacaktır. Sıvılaştırılmış deterjanda içeriği % 100 deterjan ham maddesi düşünmemek lazım. Fakat satış pazarlaması kısmında ikisi de 26 yıkama olarak lanse edilerek tüketicide sanki 4 Kg toz=1.690 L aynı algısı oluşturuluyor.

Burada konuya kısaca ve kabaca değindim ama bununla ilgili diğer değişkenleri (toz/sıvı leke çıkartma gücü, suda çözünme süreleri, etki/işlev karşılaştırması, suyun kireç oranına bağlı genel kullanım yoğunluğu, içeriğindeki etken maddelerin kabaca değerleri vb.) hakkında aşağıda size kaynak ileteyim konuya ilginiz/merakınız varsa burada piyasadaki başat firmaların bu hususu ele aldıkları yönlendirici ve detay içeren bilgilendirmeleri inceleyebilirsiniz. Ayrıca bu hususu merak eden diğer okuyuculara da bir pencere açmış oluruz.

Kaynaklar:

https://www.calgon.com.tr/faydali-bilgiler/sivi-mi-toz-mu-camasir-makinesi-deterjani-nasil-secilir//

https://www.bosch-home.com.tr/bosch-dunyasi/camasir-makinesi-kullanim-ipuclari/toz-sivi-deterjan-yumusatici-hakkinda-her-sey

https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/musteri-hizmetleri/temizlik-bakim/camasir-makinesi-bakimi/camasir-makinesi/en-iyi-performans/hangi-deterjan-kullanilmali

https://www.perostemizlik.com/pratik-bilgiler/

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.