Şimdi Ara

Arılara dikkat.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
47.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
264 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konu sahibi olsam çoktan konuyu silip gitmiştim. Uğraştığın tiplere bak hocam. Güzel bi tweet vardı. Bu millet paraya aç, sekse aç bir tek bilgiye tok a..... k... diye. Konu tam olarak öyle.

Ufak bir hatada insanların canlarından olabilecekleri bir konuda uyarı niteliğinde güzel bir noktaya parmak basmışsınız. Konuda gereksiz yazım hatalarına takılanlar mı dersin, sanki babasının forumu gibi davranıp bu ne biçim konu diyenler mi dersin ne ararsan var. Bir dahaki sefere o 'gerekli' arkadaşlar arasında oylamaya sunalım, konu gereksizse ve izin vermiyorlarsa açmayalım böyle konular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEAME -- 12 Ağustos 2019; 11:27:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nekadar gereksiz bir konu olmuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün beni de kurban eti keserken arı soktu serçe parmağımdan o an refleks ile bıçağı hafif kaçırdım serçe parmağımın çok küçük bi tırnak parçasını kopardım geçer zamanla büyük bir sorun değil ancak o an korkup bıçağı tutamayıp ciddi derecede kaçıran biri olsaydı çok ciddi sorun olabilirdi. ilk defa bi arının bu kadar ağrı yaptığını ve bu kadar parmağımı şişirdiğine şahit oldum hala parmağım şiş.
  • efruz E kullanıcısına yanıt
    Abartma yok.
    Bende alerji var. Elimin üst kısmından iğneyi batırdı arı. Yaban arısıydı.
    Önce elim, sonra kolum, boynuma kadar şişdi. Abartma yok. Köyde olduğumuz için hasteneye geç gitmiştim. Hataneye gitmeseydim bildiğin ölüyordum, tek bir arı yüzünden
  • deneme

• Bilgilendirme için teşekkürler; şunları da eklemek daha doğru olacaktır. Boğazdan ya da dilden sokması allerjinin şekillenip şekillenmemesi ile ilgili değildir. Sadece 10 saniyelik (en hızlı allerji) süreyi daha da kısaltır. Allerjiniz varsa (en kötü senaryo) 10 sn içinde solunum kaslarınız inhibi olur (bir nevi felç) ve nefes alamazsınız. En iyi senaryo ise sadece kızarır ve hafifce kaşınır.

• Bu durumda en iyi yöntem. Sokulan yer "idrar" ile ıslatılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şeref60

Nekadar gereksiz bir konu olmuş
    Bi gün arı sokarsa senide görürüz kardeş gerekli mi gereksiz mi
  • “Arkadaşlar arı sokması ölümcül değildir ama ölümcül olduğu tek yer allerjik birinin boğazından veya dilinden sokulmasıdır. Googledan aratabilirsiniz.”
    Yanlış bilgi.

• admtrn kullanıcısına yanıt
    Solunum kası inhibe olmaz felç olur. Solunum merkezi inhibisyonu veya depresyonundan bahsedebilirsin. Bu da alerjide olmaz. Organofosfat zehirlenmeleri veya nöromuskuler blokerle felç olur.
    Alerjide larinks ödemi olur.

• Beni açık camdan giren arı boynumdan sokmuştu. Önce boynum yanınca öndeki arabadan sigara falan attılar sandım. Arabayı durdurup yanan izmarit ararken baktın cam çekişen arı var o zaman anladim arı soktuğunu. Neyse ki alerjim yok.

• Büyük bir kaza olmaması sevindirici. Geçmiş olsun. Uyarınız yerinde.
  • motorla giderken 2 tane bileğimden soktu. o güne dek hiç arı sokmamıştı. biri pompalı tüfekle sıktı zannettim.
    kendimi hazırlayıp koluma baktım. 2 tane delik vardı sadece.
  • Konuyu okurken aklıma köye giderken arabaya helikopter böceğinin girdiği anım geldi.

Camları açtım, serin serin gidiyordum sonra büyük kanatlı bir helikopter böceği girdi, allahtan yol kenarında müsait alan vardı. Hemen aracı çekip böceği çıkardım. Kontrol ettikten sonra yola devam ettim.

Bu iş ihmale gelmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.