< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 24 Ekim 2024; 15:54:27 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (133. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Amacım polemik değil.
Çamaşır suyu konusu kokusu gidince tamam konusu değil ki gayet etkili bir madde ve yüzeylere yapışmasını engelleyemezsiniz.
Ve doz doz bunu alırsınız.
Halk sağlığı derslerini bilmiyorum hocam ama ben evde banyo tuvalet harici bir yere bulaştırmam çamaşır suyunu.
NSF diye didikliyoruz dediğim gibi 2 senede bir tank değişikliği iyidir.
Bunlarla uğraşmayız şu andaki fiyattan 1600 TL günde 2.5 tl biriktirsek yeterli.
Benim tankım 1.5 senelik 6 ay sonra atıp yenisini takacam.
-
estağfirullah hocam , amaç bilgi paylaşımı üslübu bozmadıktan sonra herkesle tartışırız da polemik de yaparız ki sizde öyle bir şey de yok . Lütfen çekinmeyin .
us epa
Emergency Disinfection of Drinking Water | US EPAhttps://www.epa.gov/ground-water-and-drinking-water/emergency-disinfection-drinking-waterbakın epa da bununla ilgili açıklama da mevcut.
Bu arada 2 sene belki erken olabilir 3-4 senede bir pae tank da olsa kesinlikle dediğiniz gibi değiştirilmesi faydalı.
Bu aralar pae tank da ucuzladı 1000 liradan satanlar var.Eski tankı olan varsa değiştirmek için uygun bir zaman.
-
Tanklarda bakteri zamanla üreme olmaz ki, misal ilk kullanımda bile olabilir, ne zaman olacağını kestiremezsin ama komple filtre değiişimlerinde dezenfekte etmek iyidir, bazı mantar ve türevleride temizlemiş olursun. Bakteri elinden bile bulaşabilir tankın içine bu yüzden filtre değişimleri veya cihaza müdahale ederken eldiven takmak en doğrusu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aklıma takılacağına 2 senede bir değiştiririm kafam rahat olur.
Evet erken olabilir ama bu kadar didikliyoruz kafamız rahat olsun.
Bazı özel durumlar için evet benim bildiğim çamaşır suyu kullanılıyor.
Benim takıntımdır çamaşır suyu pek hayırlı bir madde değil içme yeme ile karıştığında.
Kokusu çıkar mı acaba sirke ile denense.
:))
-
kesinlikle abi doğru diyorsun , hatta bir kurulum videosunda adam önce sanitizer ile tüm sistemi dezenfekte ediyor , sonra filtreleri takıyor vs. Düşününce adama saygı duydum. Özellikle benim gibi çok kurcalayanlar cihaza çok dokunanlar eldiven de olur , müdahale öncesi bol bol sabunla uygun şekilde yıkamak da iyi olur.
-
Sirke yeterli anti bakteriyel etkiyi göstermiyor hocam , youtube da sirke deneyleri falan çok var mikroskop altında çekilmiş. Belirli bir gruba evet genel olarak klor ya da çamaşır suyu .
Koku olsa da post karbon tutar hocam . Olsa da farkedemezsiniz , dandik post karbon tutamaz belki o ayrı.
-
O zaman piyasada kalitesine güvenebileceğiniz bir gümüş suyu bulacaksınız onunla dezenfekte ediceksiniz en sağlıklısı bence bu.
-
2 veya 3pH su da bakterileri öldürür. Çok düşük pH'da su bulmak gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 24 Ekim 2024; 16:18:43 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
valla bulma işine kalırsam yukardaki nsf ve epa onaylı malzemeyi tercih ederdim. Onu tedarik etmek isterdim. Yazıyoruz ama pek getiren olmadı
Bazı şeyleri buralara yazarak iyileştirme sağlayabiliyoruz ,sizinle konuşmuştuk değil mi mesela cck filtre girişleri muhabbetini , mesela firma onun için yeni seride tıpalı ya da poşetli gönderilsin diye istekte bulunmuş , cdc fittingler şeffaf hortumlar nsf sertifikalı pompalar vs yaza yaza oldu bunlar. forumda satış yapan firmalar da konuyu okuyor ,ona göre tedarik etme durumu olabiliyor. Yoksa ne de olsa satılıyor mantığı ile hala dnt selenoid kullanan cihazlar var. Arıtma konusunda on sene önce kullanılan ekipmanlar , şu an ki ekipmanlardan daha yüksek kaliteye sahipmiş mesela, kaliteli ürünler filtreler gelsin diye uğraşıyorum sadece.
Bu işlemi yapması da biraz meşakkatli , Filtre değişimi gibi değil. Biraz uğraşmak lazım .
Alınsa fiyatı ne olur kim satın alır vs pek tutulacak bir ürün değil mantığı ile bakılabiliyor.
-
Evet cck filitreler tüm ülkeler analiz raporu sunsa o şekilde geldiği müddetçe almam.
Çok amatörce bir iş.
Birde karbon var içinde havayla temas ederek mutlu mesut geliyor ülkeye.
-
Hocam pae tankı en uygun nereden alabiliriz.
Aquabella diye internet sitesi var. 8lt 1370tl yazıyor. Orjinalmidir acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158734248
Burada kapalı kasa inline filtreler hakkında firmalardan filtre isteyip gözlemlerimi yazmıştım , orada da belirttim , filtre dış malzeme kalitesi olsun boyutu olsun çok iyi ama ağzı açık poşette satışının olmasını beğenmediğimi de ilettim .
Nsf kriterlerinden biridir bu , karbonun kullanım öncesi hava ile temas etmemesi gerekir . Negatif basınç ile içindeki hava çekilir . Swun inline filtrelerde bu çok iyi mesela , tıpasını açarsın pufff diye ses olur, içeriye hava dolar sanki çıkıyor gibi ses yapar . Filtreye ilk sen dokunmuşsundur bunu anlarsın , bu sistem pentair inline filtrede bile yok , tıpa var tabi de gs 10 ro da mesela sarı tıpaları açtığında böyle bir etki olmuyor . Malzeme kalitesi pentair de Nirvana , o ayrı bir konu .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Evet SC kullandım vakumlanmış filitreler.
Karbonun mantığına uygun paketleme bu olmalı.
-
Hocam şimdi ethicwater ve puretron firmalarını aradım , ikisine fiyat sordum , ethicwater 1050 , puretron 1100 dedi ama o da 1050 ye verir diye düşünüyorum .
https://www.ethicwater.com.tr/urun/pae-ro-122-8-litre-su-aritma-tanki/
Puretronwater için linki ekliyorum ama firma ile iletişime geçin hocam , 1600 tl görünüyor sayfasında . Nakite vereceklerini söylediler iki firma da
https://puretronwater.com/urun/tankpac-pae-83-litre-ters-osmoz-genlesme-tanki/
2024 üretimi isteyin hocam .
Sorduğunuz firmayı bilmiyorum hocam , sahte olmaz büyük ihtimal , dış kabı belli tank belli belki eski tarihli olabilir sadece en kötü . Onu da iade ederseniz hiç açmadan foto vs atarsanız kontrol de sağlarız .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 25 Ekim 2024; 9:14:1 >
-
Aynen hocam , keşke her firma aynı hassasiyeti üretimde gösterse .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sitelerinde yazandan nasıl farklı fiyat verşyorlar o zaman sitelerinden alanların sucu ne bu nasıl ıs ılla aramak mı lazım o zaman fıyat yazmasınlar arayın yazsınlar sacmalık
2 -3 yılda tank degısmekte ısraf olur sankı bakterı uredıgı zaten bellı olmaz mı o zaman degısse ya da camasır suyu harıc bır bakım proseduru var mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs190505 -- 25 Ekim 2024; 8:45:19 > -
Eticwater da nakite özel yüzde 20 indirim kodu uygulanıyor , fiyat o şekilde 1030 a mı ne geliyor zaten , onda sorun yok . Standart böyle . Bahsedilen ayrıcalıklar da forum müşterine özel yapılıyor iki firma için de .
Puretron için de sizin mesajı iletirim ona göre düzenleme yaparlar inşallah . Sadece foruma özel o fiyatı vermek isterse de satıcıya kalmış tercih meselesidir bu . Ben aradım diye kırmak istemedi belki de firma . Önemli olan şu an fiyatların dip olması , kargo dahil fiyatını biliyorum çünkü . Kargo dahil bir de .
Örnek geçen hafta lastik aldım online bir satıcıdan , siteden yazan fiyat 5600 tl maksimum 3 taksit yapıyordu , aradım görüştüm 5300 tl ye 6 taksit vade farksız aldım . Bunu herkese yaparlar mı bilemem , yapmıyor diye de kızamam .
Olan üç prosedür de yukarda konuşuldu hocam . Birini yapmak lazım . Membran da kalitesiz olup erken patlarsa tankın vay haline .
Nerden anlarsınız , bakteri test kiti var alıp denenebilir . Bakteri testinde yoğun çıkmadığı sürece kullanabilirsin , ya da 2 yıldan sonra ara ara direk tanktan su alıp tadına kokusuna bakabilirsin , ön üç filtre düzgün çalışıyorsa ve alkali filtre yoksa , ön üç filtre ve membran sonrası su ile arıtma musluğundan akan su arasında pek fark olmaz . Fark varsa şüphelenmek iyidir .
Dezenfekte ettiğim bir tankta , yosun çıkmıştı mesela öyle böyle değil 1 litrelik su şişesi kadar , videosunu YouTube a atmıştım ,Buyrun shorts olarak eklenmişim. Bu tank pae tank değil bu arada . videonun devamını atsam markaya saldırı gibi olur diye tankın marka modelini söyleyemiyorum.Ahmet karaayvazyoutube
Tankın içinin neden düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerektiğini gösteren videomuz .https://www.youtube.com/shorts/jyyDAazPHMU?si=-Zbo3-u6kWLc_ZkI
Şimdi post filtre var o nasıl musluktan geliyor diyecekler olacak , tank dezenfektan sonrası , bu tarz çıkacak şeylerin ihtimale karşı , iki kere doldur boşalt yaparken , post filtreyi takmadan direk suyu musluğa veriyorum ki , post filtre yıkanmasın ya da pislenmesin . Tanktan gelen su direk musluğa geliyor yani .
Tankı ve sistemi filtre değişim zamanı dezenfekte edilirse ve kaliteli filtreler kullanılırsa bu süreç oldukça uzun sürer . Bir sorun yaşama ihtimaliniz azalır . Dezenfekte işlemi sonrası da suyun tadında farkedilir bir iyileşme de hissediyorum , psikolojik mi emin değilim .
düzenleme video ekleme.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 25 Ekim 2024; 10:17:23 >
-
lastık bana da lazım nasıl bır ıkna gucunuz var ındırım oldu telde ılk defa duydum :D benım ıcınde konusun lutfen hangi site
-
Hocam malum sitelerde ürün satarken , siteler belirli komisyon alıyor . Yüzde 18 miydi yüzde 8 miydi tam bilmiyorum, ben firmayı Google da arayıp kendileri ile görüşüyorum genelde böyle pahalı ürünleri alırken . Adam ürünü kendi sattığı için aracıya para vermeyeceği için , 300-500 tl nin peşine düşmüyor , çoğu ürün böyledir zaten genelde kendi sitelerinde ürünler daha ucuza satılır .
Size hangi boyut marka lazım onu yazın , firmanın sitesinde var mı bakayım yoksa , buradan yazıp küfür yemeyelim 🙈🙈
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X