Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.725
Cevap
161
Favori
102.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arıtmacılarda boş kasa bulabilir miyiz? netten mi bakalım?

• rudeboytr kullanıcısına yanıt
    Bulunur bence hocam sorun derim .
  • rudeboytr kullanıcısına yanıt
    Her arıtmacıda olmaz ama toptan satan arıtmacılarda olur, nette de çok var boş su arıtma kasası diye arayın 200 liradan başlar fiyatları.
  • alvarez kullanıcısına yanıt

Konuya hoşgeldim.. Madem böyle bir konu oluşturulmuş destek olalım..

Hocam şu kasayı alın. Her şey ortalıkta çıt çıt bir tornavida hemen söküyorsunuz filtreleri. Kafa karıştırıcı bir şey yok. Yok ihlastı, yok mihlastı yok arcelikti falan ne gerek var. Ihlas ve arcelik sizden filtre degisimi icin öyle ücretler isterler ki, o ücretlerle yeni arıtma alırsınız.. Siz alın bunu çatır çutur değiştirin. Bir de arkasını çevirin membrana da bir bilek hareketi yapın, bir arkadaş ben sadece tek elimle membranın kafasını çeviriyorum demişti siz alet kullanırsınız kolayca filtre değiştirsiniz.

https://static.ticimax.cloud/65929/uploads/urunresimleri/buyuk/aqua-inline-acik-kasa-5a-wop-pompasiz--fa938e.jpg

Ben cihazların promosyonunu yapmıyorum ancak günlerdir kolay filtre diyorsunuz yazmamak olmaz.. Bu inline filtre mevzusunda, yatık kasalara bence bulasmayın çünkü yatık kasalarda filtreler üst üste konumlanmış oluyorlar ve onları belirli bir sırayla değiştirirken hortumları çok büyük ihtimal karıştırırsınız bu sistemde 3 adet filtreyi ön yüze diğerierini arka yüze konumlandırmışlar ve böylece karmaşayı önlemişler ve erişim kolaylaşsın diye tüm filtreler dik konumlandırılmıs

ikinci olarak şu kasaya benzer bir kasa da bulabilirsiniz, bunun da farkı, üstteki şeyi, bir kasanın içine konumlandırmıslar ve filtreler dik bir şekilde ve kafa karıştırıcı olmayan bir şekilde kasada bulunuyorlar bundan kolay filtre değiştirilen bir sistem sadece çevir taklar olabilir ama bu da çevir tak kadar kolay zaten sadece 1 tornavida hareketi gerekiyor video'da galip beyin kullandıgı filtreler jaco tarz oldukları için bant falan sarmak gerekiyor siz quickli filtreler kullanın yani bir sonraki filtre değişiminde quickli filtreler alırsınız ve quick fittingler alırsınız ya da satın alırken quickli olmasına dikkat edin..

Ayrıca bu cihazlar sizin düşük bütçenize uygundur parasının cihazlarıdır ve ortalama kalitede sayılırlar.. Pompalı olanları o bütçelere bulursanız alabilirsiniz.. Filtrelerden memnun kalmazsanız bir dahaki sefere başka filtreler alırsınız

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?Galip ARDUÇyoutube
    5 dakika içinde ravent, LG marka su arıtma cihazının filtreleri nasıl değiştirilir videosu ile basit bir şekilde filtrelerimizi yeniledik https://www.galiparduc.com/ravent-su-aritma-cihazi-filtre-degisimi-nasil-yapilir/
    https://www.youtube.com/watch?v=hu8KCprsHK4&t=1s&ab_channel=GalipARDU%C3%87

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Kasım 2024; 19:26:31 >

• Merhaba, baştan belirtmeliyim ki ilk cihazım olacak, yani acemiyim. Konuyu mart ayından beri takip ediyorm belki az çok bir şeyler anlarım diye ama çok anladığım söylenemez. Filtre değişim zamanı, TDS değeri vs. kendim takip/kontrol edemeyeceğimi düşündüğüm için dijital göstergeli arıtıcılara yöneldim. Bütçe olarak ₺20.000'yi çok geçmemek istiyorum. Ethicwater markasının Ternion Dijital Göstergeli modelini önerir misiniz?

Bu modelde filtre değişim zamanlarında kendim kolay değiştirebilir miyim? Değerli tavsiyelerinizi-düşüncelerinizi bekliyorum.

İyi Forumlar.

• Gok2rk kullanıcısına yanıt
    Kapalı kasa cihazlar arasında benim şu an tek önerim fiyat performans olarak flt 75 modeli hocam . 8 bin tl ye pompalı foruma özel yüzde 20 indirimle alabiliyorsunuz , fazlasına şimdilik bence gerek yok .
    Bahsettiğiniz digital ekranı isterseniz o cihaza bir şekilde ekstra ücrete tabi olarak montaj yapabilirler diye düşünüyorum . Digital ekran fiyatı dahil olur ise ne olur bilmiyorum , bana göre gerek de yok . ekrandan tds ölçümü dışında yıkama modülü de var o ekranda . Bir de filtre takibi için uyarı . Uyarı da 365 gün sonra filtreleri değiştirin diye sesli uyarı şeklinde .Yıkama modülünün amacı da sık membran yıkaması yaparak , membranın ömürünü uzun tutmaktır . Piyasada kaliteli taptec gibi membran 500-600 liraya satılırken , membran ömrü uzasın diye yıkama modülüne tahminen en az 1500-2000 tl cihaza ekstra fiyat koyacağını düşünürsek bana göre gereksizdir . Eğer sisteme alkali filtre de dahil etmeyecekseniz direk arıtma musluğundan alacağınız su ile membran ömrünü belirlemeniz de kolay olacaktır . İyice yıkanmış post karbon sonrası alacağınız pH ve tds ile membran sonrası alacağınız ph ve tds birbirine çok yakın olacaktır . Bahsettiğimiz sebeplerden dolayı digital ekrana gerek olmadan direk olduğu gibi pompalı olarak cihaz satın alınabilir .

Bir sene sonra da eğer suyun tadından şikayetiniz olursa filtreleri istediğiniz , forumda kullanıcılardan tavsiye isteyerek farklı bir filtre seti alabilirsiniz . Ana parçalar dediğimiz fitting tank musluk gibi parçalar sizi 3-4 yıl sorunsuz gidecektir . Filtreler membran hariç senede bir , şikayetiniz olursa daha erken de değiştirilebilir .

• merhabalar. evde hali hazırda amway spring marka su arıtıcısı kullanıyoruz. Aslında memnunuz ama filtre fiyatları aşırı pahalı. Şu anda 7000 TL civarında. Bu yüzden filtresi daha ekonomik ve kaliteli bir arıtıcı arıyorum. Tavsiye var mıdır ? Teşekkürler şimdiden.

• absorve kullanıcısına yanıt

filtreleri hangi sıklıkla değiştiriyorsunuz bilmiyorum ama amwayın arıtma cihazı özellikle düşük tds li sularda çok daha mantıklı . Hem sudaki minerallere dokunan olmuyor , hem blok karbon kullanıyor hem de uv sistemi var. Suyun tadından tuzundan vs memnunsanız ben kullanmaya devam ederdim. Yok illa değiştireceğim derseniz hemen bir üst mesajımdaki arkadaşa tavsiye ettiğim cihazı öneriririm.

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam, o zaman kullanmaya devam edelim filtreyi değiştirip. Suyun tadından çok memnunuz, yapay yumuşak bir tat yok.

• absorve kullanıcısına yanıt

rica ederim iyi günlerde kullanın.

• Membran değiştirmek için membran kabını çıkardım. Açma anahtarım olmadığı için açamadım. Öncesinde de tankta bulunan suyu bilerek boşaltmıştım. Aynı şekilde taktım. Bu sefer de tanka su dolmuyor. Neyi kontrol etmem gerekir?

• atomcu kullanıcısına yanıt
    Temiz ve kirli suyu mu ters taktınız acaba ? Bağlantıların videosunu çekme şansınız var mı ? Ya da bir kaç foto atar mısınız membran çıkışını ve sonrasını ?
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Hocam bu şekilde.

İlk 3 filtreden gelen shutoff un in kısmına bağlı. Out kısmında ise membran bağlı. Membranın sol altı atık su. Flow ile atık suya bağlı. Sağda bulunan check valf ise bir sonraki in girişine bağlı.

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?
    Bağlantıların doğru, sorun membranda olabilir, peki atık su atıyor m! Musluktan ince ip gibi arıtma suyu geliyor mu!
    3. Filtre sonrası hortumu çıkarıp su geliyor mu bakınız .

Su gelmiyor ise sırasıyla geriye doğru 2. Hortum çıkışı 1. Hortum çıkışı diye bakılabilir ,

Su geliyor ve üretim yoksa shut of değiştirilip denenebilir

Membran değiştirecekseniz oradaki dnt çekvalf ile birlikte değiştirmenizi tavsiye ederim . İlk sayfada başlıkların birinde dnt kullanmanın zararları diye bir link onu izleyin lütfen .

Atık kısıcı da tıkanmış olabilir . Bu da üretime izin vermeyebilir .

Tank kapalı halde herhangi bir üretim var mı ? Arıtma musluğundan gelen var mı ? Hatta musluktan gelirken atık su bölümüne de bakın oradan akış var mı ?

Ön filtreler ne zamandır kullanılıyor bilmiyorum ama takım olarak değiştirmenizi tavsiye ederim .

Ön set, membran , shut of çekvalf atık kısıcı şeklinde . Shut of ve çekvalf Swun çok daha uzun ömürlü olur .

Basınç çok düşük ise ve siz bu işlemleri yaparken birinde su kullanım varsa , daha da basınç düşeceği için üretim miktarı çok çok düşecektir , bundan dolayı da tankın dolması çok uzun süre sürebilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 23 Kasım 2024; 9:4:7 >

• Swun Chyan fittinglerin zararları şeklinde bir başlık da oluştur. Basıncı yiyince, nasıl da tam kaynak yerinden patlamış. 

Bunun fittingleri böyleyse, valfı C4 gibi patlar. 

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/150581029

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/150581501

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Kasım 2024; 16:43:25 >
    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

Hocam size öncelikli tavsiyem arıtma cihazında şuan kullandığın çekvalfi acilen değiştirin, o çekvalflerin içindeki metal parça zamanla eriyip suya karışıyor ve sağlığınızı tehlikeye atar, kurşun yönünden oldukça zararlı bir parçadır, aynı zamanda suyun kesilmemesine neden olup size su faturası yansıtır ilerde ve membranın bozulmasına da neden olur.

Sorun yaşayan yüzlerce vaka var örnek video atıyorum.

Galip ARDUÇyoutube
    Su Arıtma Cihazı Yüzünden Yüksek Su Faturasına Maruz Kalabilirsiniz! #suarıtma #atıksu #sufaturası
    https://www.youtube.com/shorts/4s3ah5ZKVpg?si=xI6XHQkidFsUR--D

Bunun yerine

Nsf sertifikalı Swun Chyan çekvalf alınız, bu ürün su arıtma da çok önemli bir parçadır.

https://royalgreen.com.tr/urun/swun-chyan-z-cv-q1544-boru-tipi-1-4-quick-cekvalf/

Her zaman nsf sertifikalı ürün kullanmaya özen gösterirseniz daha sağlıklı su elde edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 23 Kasım 2024; 16:22:49 >

• Swun Chyan fittingler güzel patlamış gerçekten. Ahmet hocam oluştur bir başlık. Sen oluşturmam dersen ben oluşturayım..

Forumun bu geriye gitme özelliğini çok seviyorum müthiş bir şey.. 2003 yılından bile post buluyorsun.. Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Kasım 2024; 17:10:3 >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün membran kabını değiştirip yeni membran taktım. Benzer tipte checkvalf de verdiler. Gördüğüm kadarıyla sorunsuz çalışıyor. Fakat akan suyun debisi az geldi bana. Bir süre temizleyeceğim ardından kullanmaya başlayacağım. Tank basıncı ile debi arasında ilişki var mı? Biraz hava bastım ama çok da değil.
    Tank basıncı ile akan suyun evet ilişkisi var, tanka su yokken içinde 7psi hava basman gerekiyor. Ayrıca şebeke suyu basıncın düşükse misal tanka fazla suyu depo edemez, şebeke suyu basıncının da etkisi vardır.
  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.