Merhaba arkadaşlar, Annem ve babamın böbrek rahatsızlığı var. Alacağımız cihazda mineraller önemli. BWT Slim 4 Alman teknolojisi ile üretilmiştir. Filtreleme esnasında sudaki mineralleri almaz,Ayrıca magnezyum minerali ekler. Bu cihazı almalımıyım YADA önerebileceğiniz başka cihaz varsa önerileriniz fikirleriniz benim için çok değerli. |
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (136. sayfa)
-
-
Konu içinde ve forumda arama yapar mısınız , daha önce çok konuşuldu , yine de kafanızda oturmazsa sormak istediğiniz soruyu sormaktan çekinmeyin .
Mineral kaybına neden olmayan diğer bir cihaz da amway Spring su arıtma cihazıdır . Bana göre bwt den daha mantıklı bir üründür . Ama satış fiyatı ve sonraki filtre değişim ücretleri oldukça fazla . Amway için son iki üç sayfada kullanan bir arkadaş söylemişti 7 bin tl demişler maalesef . -
Selamlar benim royalgreen lux plus basınç göstergesi yerinden oynamıyor,tds 85-90 civarina çıktı,normalde 18ppm değerlerdeydi. ph 9,15 lerde ki normalde 7 idi önceden sabit.ne olmuş olabilir fikriniz varmı.aldığıma bir sene oldu,çok aşırı kullanmayız evde iki kişiyiz,yazın hafta sonları yokuz,ön filtre bir kere değişti,musluk suyu tds 215 civarı,musluk suyu ph 7,20 gibi değerlerde.
Filtre seti değişelim desem 7000 lira,2sene gitmiyormuydu bu filtreler?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 1 Aralık 2024; 13:16:8 > -
Cihaz pompalı mıydı ? Alkali filtre yavaş akımda mı hızlı akımda ? Pompalı ise 2 litre civarı su aldığında pompa sesi duyuyor musun pompasız ise cihazda herhangi bir çalışma ibaresi var mı ? Tank vanasını kapatıp musluğu açtığında su üretimi oluyor mu ? Az ya da çok ?
Çamur tortu çok ise Sediment sık değişmeli , 1 ay da dayanabilir 2 sene de , karbonları zaten ben kendim kesinlikle 2 sene kullanılmasını da tavsiye etmem . Senede bir membran hariç tüm filtreleri değiştirmenizi tavsiye ederim .
Kullanılmadığı için alkali filtrede su çok bekler bu da pH’ı da tds yi de yükseltir .
Sanırım sizin ön filtrelerde tıkalılık oldu . Sırası ise ön setten tek tek filtrelere su verip cihazı deneyebilirsiniz . Yeni cihaz ise iki sene garantiden işlem yapılır ama çamur tortudan dolayı filtre ücreti ödemeniz gerekecektir . Servis ücreti alınmaz diye tahmin ediyorum .
Pompalı ise bir ara adaptörlerinde sıkıntı vardı bozuluyordu , benim de başıma gelmişti adaptör değiştirip sorun çözülmüştü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 1 Aralık 2024; 13:49:49 >
-
Pompasız.Ön filtre değişimiyle kurtulabilirsek iyi.aslında ön filtreyi iptal edip denesemmi bilemedim becerebilirmiyim.en iyisi servisi çağırıp tüm filtreleride yanında getirmesini söyleyip gerekirse hepsini gerekmezse lazım olanları değiştirtiriz. -
Tamamdır sonucu yazarsanız sevinirim . -
Meraklısına , ters ozmoz suyunu reminalize etmek için hangi yöntemleri kullanabiliriz ? Yurt dışından takip ettiğim bir kanal. Water Filter GuruyoutubeHow to REMINERALIZE RO Water for Drinkinghttps://www.youtube.com/watch?v=YcepPt3geu8&t=22s
mineral filtresi kullanan Aquatru isimli cihazın laboratuvar sonuçları da mevcut .Water Filter GuruyoutubeThe Best Countertop Reverse Osmosis Water Filter Won’t Stop Improving!https://www.youtube.com/watch?t=250&v=xQCllBCJAHY&feature=youtu.be
Aşağıda filtre edilmemiş ve filtre edilmiş suyun lab testleri de mevcut.
İyi forumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 10 Aralık 2024; 13:28:1 >
-
Ön filtreyi az önce değiştirdim,onunla alakası yokmuş,basınç göstergesi yerinden oynamıyor,daha fazla ileri gidemem yanlış bişey yapabilirim servisi bekliyeceğiz,artık ne zaman cumartesi çalışırlarsa.
-
Hat alma vanası kapalı falan değildir herhalde ? Filtreyi değiştirirken falan kapalı kalmış ya da farkında olmadan kapatılmış olamaz ?
Elinizden gelmiyorsa kalsın hocam , tek tek sıra sıra denemek lazım . 3. Filtre sonrasına su geliyor mu , 2. Filtre sonrasına su geliyor mu vs vs diye . -
Suyu açınca gayetde hortumlar kasılıyor su geliyor,ön filtredende geçtiğini görüyorum ama basınç göstergesi sıfır.
Yarın ararım royal greeni,çalıştıkları ilk hafta sonuna yazsınlar beni.bazen müşteri birikince ctesi çalışıyorlarmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharpie -- 10 Aralık 2024; 23:4:32 > -
Tankı kapatın . Şebeke hat almayı kapatın , musluğu açık hale getirin basıncı boşaltın . Daha sonra elinizden gelirse Membrana giren hortumu çıkarın , biraz su akabilir , havlu kap elinizin altında olsun . Daha sonra şebeke hat almayı yavaşça açarak membran önündeki hortuma kadar su geliyor mu bir bakın .
Bu arada tank kapalı halde musluğu açınca su üretimi oluyor mu ? Dakikada yaklaşık bir su bardağı kadar ? Ya da herhangi bir miktarda ? -
Şu an için birşey yapamıyorum servisi bekliyeceğim.su üretimi çok çok az nerdeyse yok gibi.vanayı kapadım.evde yokken başımıza birşey çıkmasın. -
Herkese merhaba değerli yardimlarinizi bekliyorum evime tezgah altı arıtma cihazı almak istiyorum burda yazilanlari da okudum kendimde araştırma yaptım ama kafam çorbaya döndü nolur bir akıl verin bana
Su ziyan etmeyen bu model nasıldır acaba konu hakkında bilgisi olan ustatlar yardımcı olursanız çok sevinirim
www.springwater.com.trhttps://www.springwater.com.tr/urun/aqua-love-premium-ultraviyole-filtreli-atik-su-uretmeyen-su-aritma-cihazihttps://www.ethicwater.com.tr/urun/flt-75-su-aritma-cihazi/
Bu iki cihaz arasinda kaldim bu arada yukarıdaki cihazin filtresi 2 yilda bir değişiyor dediler ve suan ki fiyatı 4700 TL
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158369732 aqualove hakkında yorum , forumda daha önce çok konuşuldu arama yapabilirsiniz. Direk akışlı sistem ile ters ozmoz sistem karşılaştırması mantıklı olmaz .
Flt 75 için de bu konuda arama yapabilirsiniz , aynı sistemde çalışmıyorlar. Direk akışlılarda Ters ozmoz kadar yüksek arıtma olmaz. Ters ozmoz da atık su mutlaka olur .
İl ilçe neresi ? tds değeri nedir ?
Bütçe nedir ? ona göre öneride bulunabilirim.
-
Hocam saygılar cevap için teşekkür ederim
İstanbul Ataşehir de oturuyorum yüksek giriş evim tazyik sorunum yok bütçem ise max 13.000 civari
-
Direk akış olsun ya da açık kapalı olsun diye özel bir isteğiniz var mı ? -
Yok hocam fp olarak en iyisi hangisi olur tavsiyeniz nedir
-
Direk akışlılarda lezzet çok iyi olmaz , ama mineraller olduğu gibi kalır . Atık su olmaması avantaj olur .
Ters ozmoz sistemlerde tat daha başarılı oluyor , arıtma işlemi de daha iyi oluyor membrandan dolayı ama mineralden de arınmış oluyor , bu sebeple roycera ya da bioetix gibi mineral filtresi ilave edilmesini ben tavsiye ediyorum .
Direk mineral filtreli ve kendimin de kullandığı Murica 75 cihazı 1. Alternatifiniz olsun . İlk sayfada detaylı inceleme de mevcut . Pompasız alsanız olur , alırken firmadan Swun basınç düşürücülü olarak istemeyi unutmayın , İstanbul’da genelde basınç yüksek . Fiyat 13.300 tl nakit alımda .
2. Alternatif puretronwaterdaki pro godline modeli nakit alımda 13.175 tl alkalisiz hali ile , isterseniz k2551 modelini eklersiniz fiyat biraz daha artar . K2551 İçinde yoğun kalsit bulunduğu için 6 aydan fazla kullanılmasını tavsiye etmiyorum , filtre üzerinde de benzer ibare zaten mevcut . Yine swun basınç düşürücü ile almayı unutmayın .
3. Alternatif attığınız flt 75 modeli . Cihaza bioetix alkali filtre ekleyerek 7-8 bin arasında bir fiyatı olur nakit alımda . Basınç düşürücü buna da dahil edilmeli 70 psi olarak var galiba şu an Tr de en yüksek .
4. Direk akış bwt Slim modelini düşünebilirsiniz ister ikili olanı işinizi görür ama tadından emin olamıyorum .
İlk iki cihaz açık kasadır .
3. Cihaz kapalı kasadır
4 cihaz tak çevir sistemdir . Firmaya mahkumsunuz . Sadece kendilerinin sattığı filtreler cihaza uyar . İlk 3 cihazda seçmeli alternatifleriniz olur . Geleneksek filtreler kullanılır . Açık kasa filtre değişimi vs biraz eziyetlidir ama filtrelerin kapasiteleri daha fazladır , Tr de açık kasa cihazlar için nsf sertifikalı filtre sayısı fazla olması ve daha uygun sebebiyle de benim için her zaman tercih sebebidir .
Düzenleme yazım hataları .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 13 Aralık 2024; 23:43:52 >
-
su mu içiyoruz benzin mi belli değil fiyatara bakınca benzin içsek daha iyimiş altı üstü ömürlük ürünler değil 6 7 ay sonra tekrar para vermek zorunda kalıyoruz böyle bakıncada damacana veya musluktan içmek daha sağlıklı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aykodent -- 14 Aralık 2024; 1:33:3 > -
Yukardaki sistemlerde İstanbul’da ilk Sediment filtreyi belki 6-7 ayda bir değiştirmek gerekebilir , karbonları senede bir yeterli olur . 3. Cihazın membranı belki uzun dayanmaz ama ilk iki sistemin ki 420 lik atık kısıcı kullanıldığında en az 3 sene gider İstanbul’da .
Ayrıca evet ilk satın alma maliyeti yüksek . Zaten ekonomik olsun diye de arıtma alınmaz . Ucuzunu alırsın daha sonra basit bir çekvalf arızası sonrasında bile ya da atık su oranı ile masrafı artma riski mevcut . Arıtma konfor olarak tercih sebebi olmalı , bir de damacana olayında cam tercih edilirse olabilir . Direk şebeke suyunu içmek için yeni ev yeni tesisat olması halinde kloru sudan ulaştırmak koşulu ile içilebilir tabi ki .
Düzenleme yazım hatası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 14 Aralık 2024; 8:43:22 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X