Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.725
Cevap
161
Favori
102.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kireç olmalı hocam aslında sorun değil , olması iyidir dünya sağlık örgütü saf su içmenin zararlarını gösteren çalışmalar paylaşmıştı , tds sıfıra yakın olması iyi birşey değil yani . Ortalama 100 tds civarında suyu öneriyor who . Eğer suyunuz tds olarak 200 altında ise ben pek tavsiye etmiyorum arıtma cihazlarını , mümkünse düşük mikroplu 1 mikron gibi 0,5 mikron gibi karbonlardan suyu geçirip kullanın diyorum . Ona göre suyun akış hızı biraz düşürülecek , su filtre içinde oyalanacak şekilde düzenek kurulursa o şekilde suyu kullanmak en sağlıklısı olur .

Direk karbonlu sistemlerde de filtre içinde beklemiş suyu da kullanmamak lazım bir bardak vs boşa akıtıp öyle kullanmak gerekir .

Hindistan’da mıydı tam emin değilim arıtma cihazları ile ilgili bir video da eğer şebeke tds değeri 500 üzerinde değilse eve ters ozmoz arıtma cihazı bağlamak yasak demişlerdi . Baya oldu izleyeli ülke yanlış olabilir , su kıtlığı çeken bir ülke .

Kireç çok oluyorsa ve durum rahatsız ediyorsa ya yumuşatma cihazı kullanılacak ki bir ro sistem kadar arıtma sağlamaz ya da ro arıtma cihazı kullanılacak .

• quote:

Orijinalden alıntı: ZevkiSefa

Kireç olmalı hocam aslında sorun değil , olması iyidir dünya sağlık örgütü saf su içmenin zararlarını gösteren çalışmalar paylaşmıştı , tds sıfıra yakın olması iyi birşey değil yani . Ortalama 100 tds civarında suyu öneriyor who . Eğer suyunuz tds olarak 200 altında ise ben pek tavsiye etmiyorum arıtma cihazlarını , mümkünse düşük mikroplu 1 mikron gibi 0,5 mikron gibi karbonlardan suyu geçirip kullanın diyorum . Ona göre suyun akış hızı biraz düşürülecek , su filtre içinde oyalanacak şekilde düzenek kurulursa o şekilde suyu kullanmak en sağlıklısı olur .

Direk karbonlu sistemlerde de filtre içinde beklemiş suyu da kullanmamak lazım bir bardak vs boşa akıtıp öyle kullanmak gerekir .

Hindistan’da mıydı tam emin değilim arıtma cihazları ile ilgili bir video da eğer şebeke tds değeri 500 üzerinde değilse eve ters ozmoz arıtma cihazı bağlamak yasak demişlerdi . Baya oldu izleyeli ülke yanlış olabilir , su kıtlığı çeken bir ülke .

Kireç çok oluyorsa ve durum rahatsız ediyorsa ya yumuşatma cihazı kullanılacak ki bir ro sistem kadar arıtma sağlamaz ya da ro arıtma cihazı kullanılacak .

Şebeke TDS iyi denedim de tat olarak sorun yok ancak kireç için bir sistem koymam imkansız mecbur RO devam edicem.

Ayrıca ne kadar kireç var bilemem suda ne kadar doz faydalı ne kadar doz zararlı bilemem.

• Ben filtresini kolayca degistirebilecegim bir model var mi onu ariyorum. comaxlar tak cevir kolay gozukuyor ama kalitesinden memnun degil kimse.

• alvarez kullanıcısına yanıt
    Hocam arçelikteki tak çevir sistemi kullanabilirsin cihazı iki yıl peşin ödemeli kiralama sistemi ile 11 bin civarında alınabiliyordu , cihaz zaten microfilter firmasına ait ve nsf sertifikalı , firma bakım zamanı gelip filtreleri değiştiriyor siz , size uyan şekilde ödemeyi peşin ya da taksitli yapıyorsunuz . Servis seçeneği ile en mantıklısı bu

Bahsettiğim cihaz linki
    https://www.arcelik.com.tr/su-aritma-cihazi/6300-sfc-su-aritma-cihazi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 12 Kasım 2024; 12:24:20 >
  • merhaba,

pompasız kapalı sistem arıtmama pompa eklemek istiyorum.

(Bursa / Nilüfer) (membran dahil tüm filtrelerimi yeniledim daha montajlamadım)

pompa ve müştemilatı için (alçak ve yüksek basınç ve selonoid valf için) ne marka model ve en önemlisi nereden tedarik etmem konusunda yardımcı olabilir misiniz?

teşekkürler.

• realjackal R kullanıcısına yanıt
    https://royalgreen.com.tr/urun/pompa-takimi/ buyur hocam .
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

buradaki pompa markası belli mi hocam? ayrıca kullanılan swichler ve selenoid dnt marka sanırım. sıkıntı çıkartır mı acaba.

Grand forest

https://royalgreen.com.tr/urun/rg-3-75-su-aritma-pompasi/

Aşağıda yazar hocam

Alçak basınç yüksek basınç swun markadır .

Selonoid dnt dir, selonoid de normal şebeke suyuna değeceği için , pek sorun çıkarmaz , bozulan dnt selonoid ben görmedim , dnt çekvalf işi sakat ama , membran sonrası asidik su , içindeki çeliği eritip sorun çıkarıyor . Dnt pompa giriş fittinglerini de swun yapılabilir .

sadece set olarak hem fiyatı uygun, hem hepsi bir yerde olduğu için linki verdim , forumdan olduğunuzu söylerseniz , bağlantılarını bile yapıp gönderirler . Siz sadece şemaya göre uygun yere takar fişe takarsınız .

Alternatif olarak direk markasını bileyim derseniz lefoo pompa , swun alçak yüksek basınç , selenoid de dnt dışında başka marka gördüğünüzü alabilirsiniz .

Alternatif olarak başka pompa kutuları var set olarak

www.n11.com
    Su Arıtma Cihazı Pompa Seti 75 80 100 Gpd Uyumlu Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/su-aritma-cihazi-pompa-seti-75-80-100-gpd-uyumlu-3236162?magaza=damlalife
    , bunda selonoid yoktur ama . Ekstra almak gerek , puretronda da vardı . Ona da sorulabilir . Selonoid ile montaj yapıp gönderilebilir .

Bu seti kullanmadım ama kalitesi nasıldır bilmiyorum , kutu giriş yerleri dnt fitting, pompa girişleri shitong marka görünüyor .

Uğraşmayın bunlarla diye direk royalden verdim .

Teşekkürler hocam sipariş geçiyorum şimdi.

Bir sorum daha olacak;

sisteme basınç düşürücü eklemek şart mıdır ne düşünüyorsunuz?

hocam bu rakamlari vermek istemiyorum acikcasi max 5 kafamdaki./

Pihilips pompalı olana bakın o zaman hocam , Teknosa da kampanyası vardı , tak çevir değil ama . O paraya inline ihlasın en baz modeli de olabilir
    Olsa iyi olur faydası olur zararı olmaz , pompa seti varsa özellikle ön seti koruma açısından mantıklı olur .

Inlinelarda kolay degisiyor sanirim?

Royal Greenyoutube
    Royal Green Luxplus Serisi Pompasız Su Arıtma Cihazı Filtre Değişimi Nasıl Yapılır
    https://www.youtube.com/watch?si=gdoyt-LFnFg7K6ba&v=hhstgdku390&feature=youtu.be

Örnek İnline filtre değişimi hocam , bence kolay tabi ki
    İzleyerek sizde karar verebilirsiniz .

İhlas alırsanız zaten servis periyodik aralıkla gelip kendi değiştiriyor . Yok ben yapayım derseniz yukarıdaki gibi yapılabilir .

Servis ucreti ne kadar biliyor musunuz ortalama 500 falanmi

İhlas için mi diyorsunuz hocam ?

Evet, servis ucreti pahali cikarsa inline-* pompali bir model alip kendim deneyecegim.

Filtre parası ve montaj ücreti olarak bence fiyatı uygun oluyor genelde . Kendiniz yapmayacaksanız her türlü uyguna gelir , çünkü servis ücreti zaten en az 500 tl bu devirde .ihlas da servis ücreti ile filtre ücreti aynı yere geliyor yani . Sadece servis ücreti olmuyor yani 500 tl filtre ücreti de dahil oluyor . Güncel fiyatları servise sorun siz yine de , değişmiştir belki
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.