Hocam selamlar bi bu işlere girmemiştik onada daldık hayırlısı diyelim 🙂 Benim size sorum bu güzel anlatımınızdaki 3. Kendi toplama cihaz mı kullanmak mantıklı yoksa bu vestelin ürünü gibi bi filtre daha iyi olacaktır keyifli ve temiz bir içim için... Teşekkür ederim şimdiden < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (140. sayfa)
-
-
Maxi kabinet runxin valf (zaman ve deni kontrollü) ayarları nasıl olmalı bilen varmı.
Yıkama debisini 2 ton yaptım, yine de kireç var suda. Yıkama ayarları mı yanlış diye düşünmeye başladım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bioplus gri çinko+bakır gri modleiyle mutluyum 8.8-9.3 arası değişiyor.
-
Hocam elimden gelir ben kendim söker takarım servise para vermem derseniz yukardaki 3 sistemden birini alırdım , hatta açık kasa tercih ederim , oradaki önerim fiyatına göre 10 k altındaki kapalı kasa uygun seçenekler .
Sizin bütçeniz nedir ? Özellikle İstanbul İzmir gibi yerlerde açık kasa tercih daha iyi olabilir , sedimenti daha uzun dayanacaktır . Ya da kapalı kasa olursa da sedimenti sık değiştirmek gerekir gibi gibi .
İl ilçe neresi ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Galip abi yeni bir kitap yayınladı ‘ su ve insan ‘ isimli ücretsiz . Alkali su ile ilgili bölümleri okumanı tavsiye ederim 🙈
vestelin ürünü deneysel çok forumda kimse garanti veremez farklı bir teknoloji barındırdığı için merakediyoruz sadece olay o.
son kullanıcı olarak hiç bir değerlendirme yok ne tds ne ph alanlar biraz tuzu kuru kesim teknik işleri sevmeyen insanlar gibi alıp kullanıyor sadece hiç test yok piyasada.
filtre değişimleride tuzludur yurdışında sadece membranını 200 euro ya satıyorlar sormak lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Ocak 2025; 21:5:21 > -
İl bursa hocam peki bu atık su olayı nedir ne kadar atık su olur 1 bardak temiz su içmek için mesela? Ben sizin söylediğiniz 3: Seçenek kendi yaptıkları kutulu olanla ilgileniyorum siz ne dersiniz
Sertlik testi yapmanız gerekiyor hocam giriş ve çıkış değerlerini karşılaştırın.
Zaman Kontrollü olunca: Belirlenen periyotlarla rejenerasyon başlatır (örneğin, her 2 günde bir).
Debi Kontrollü olunca: Belirli bir su miktarı tüketildikten sonra rejenerasyon yapar (örneğin, 2 ton su kullanıldığında).
Debi kontrollü sistemlerde tüketim miktarına göre cihaz otomatik olarak rejenerasyonu tetikler. Eğer 2 ton debi ayarladıysanız, harcanan 2 ton su sonrasında cihaz tuzlu su ile rejenerasyona girer.
Yıkama hesaplaması yapmak için, sertlik ve Reçine miktarını bilmek gerekiyor.
Reçine miktarı × Reçine kapasitesi / sertlik = debi m³ verir.
Reçine kapasitesi genelde 5 g/l kabul edilir.
Örnek 8 litre reçine var ve sertlik 28 diyelim
8x5/28= 1.4 su kullanınca yıkamaya girer.
Şebeke suyu basıncı düşükse yıkama debisi düşük kalır ve yeterli yıkama yapamayabilir.
Reçine uzun süre kullanımdaysa özelliğini yitirmiş olabilir.
Ayrıca diğer ayarlarda tuzlu su hazırlama süresi 30-60 dk önerilen 50dk dır.
Ters yıkama süresi 8-10 dakika olmalıdır.
Bu ayarları tamamlayın tekrar kontrol edin, yıkama esnasında tuzlu suyu çekiyor mu komtrol edin ve ayrıca yeterli tuz varmı yokmu komtrol edin, bazen enjektör tıkanır tuzlu suyu çekmez veya tuzlu su hortumu delik olabilir hava yapar vsvs.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Çok iyi anladım sağolun hocam.eledim bile
Yukardaki cihazlarda Atık su standart 1/3 olur hocam , direk akışlı sistemlerde daha düşük olur iki temize bir atık gibi oluyor genelde . Ao Smith daisy plus da 1e bir veriyor , fiyatı daha pahalıdır ama , önceliğiniz atık su miktarını düşürmek ise direk akışlı sistemlere yönelmek mantıklı olur ama dediğim gibi evsele ne kadar uygun zamanla göreceğiz . Açık kasa daha kullanışlı bana göre hocam . Filtreleri daha büyük nsf sertifikası olan güzel açık kasa filtrelerde alternatif mevcut .inline de Omnipure var çok gereksiz pahalı , swun var alternatif canımız Swun 😂 fiyat performans olarak . Sedimentleri yoğun çamurlu bölgelerde erken tıkanma yapabilir ve biraz daha pahalı oluyor . İlk alım ücretleri yakın olabilir , kapalı kasalarda hava sirkülasyonu düşük olduğu için içinde küfümsü yapılar da oluşabiliyor .
Bursa İznik’te ikamet ediyorum ben de bu arada :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Çok fazla atık su yapıyormuş ya.Bu biraz düşündürücü oldu benim için. Ben normal çeşme suynu 5 senedir brita sürahiden geçiriyorum bizim burda çeşmeden akan sular içilebilir ama ben güvenmediğimdn öyle yapıyorum.memnun muyum memnunum ama oda belli bi yerden sonra yoruyor beni :) (doldurmak)Ortalama filtreler ne kadar zamanda değiştiriliyor
Birde tank almak şart mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apexmaster -- 3 Ocak 2025; 21:59:36 >
Küçük evsel membranlarda dakikada ortalama 200-400 cc su üretimi olur . Beklerim ben derseniz tank kullanmazsanız 1/2 ye düşer atık su atık kısıcıyı 300 değilde 200 lük kullanırsanız 1/1 e düşer , Ao Smith daisy de öyle mesela .
Filtreler membran hariç senede bir değiştirmeniz yeterli olur . Membran için tds ye bakılıp karar verilir değişim zamanı . Bursa’da 3-4 dene gider atık kısıcıya göre membran merkezde .
Çok teşekkür ederim ilginize biraz araştırma yapayım takıldığım yer olursa rahatsız ederim artık 🙂
Teşekkürler hocam.
sistem daha yeni.
Tuzu çekip çekmediğini anlamıyorum. Tuz döktüm ama daha 3. yıkama, ilk azalmıştı biraz ama şimdi ben çok dökünce su altta kaldı anlamadım son yıkamada çekti mi diye.
Su sertliğini ölçemiyorum ama şunu diyebilirim, kireç çok normalde. Örneğin soğuk da olsa suyu şişeye koyunca ertesi gün kireç çöküntüsü görüyoruz.
Bende ayarlar şöyleydi;
02:00
A-0.1
4.0.0(2.2 yaptım)
2.-0.4 Ters yıkama süresi (0,7 yaptım)
3.-4.0 Tuz tankından tuz çekme (60 yaptım)
4.-0.5 Tuz tankına su dolumu dk(0,7 yaptım)
5.-0.5 Durulama dk(0,7 yaptım)
H-3.0 Tonaj dolmasa da yıkama zamanı
b-0.1 Uyarı çıktısı
yeni değiştim ayarları ve şimdi manuel yıkıyorum. Bakalım ne olacak. Reçine litresini de valla bilmiyorum, hiçbiryerde yazmıyor.
Rica ederim her zaman.
5 aşamali kapali aritma cihazim var.tatlandirici ve ana flitre dahil servis demiyelim demek istemiyorum ihlas magazasi olarak geciyor ama fiyatlar ucuk.Zamaninda arkadaş bana casper markali kapali flitre göndermişti halen onlar takili değiştirmek istiyorum.Netten bakinca LG markali anafltreli var digerleride normal flitre sanirim.Bu flitreler iş görür mü.? Çok detay bilmem hatta hiç bilmem al tak kullan diyecegin flitre markasi veya link varsa paylaşirsan sevinirim
Biz bugün mutfağa taktırdık 3500 TL 6 taksit yaptırdım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Membrandan sonra temiz su tarafında çekvalf dediğimiz bir parça var , onun fotosunu atma şansın var mı ? Filtre işi kolay , lakin yeni set taktıktan sonra eğer çekvalfte sorun olursa tüm seti boşuna değiştirmiş olursun . İlk sayfada dnt parça takmanın ne zararı olabilir ki isimli bir başlık var , onu okuyun ne demek istediğimi anlarsınız . Uzun zamandır çekvalf shut of atık kısıcı değişmedi ise , filtre seti ile onları da değiştirmenizi tavsiye ederim .
Bu arada ihlas ne kadar ücret istedi de ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 4 Ocak 2025; 8:53:4 >
İhlas mı taktırdınız neyi taktırdınız anlaşılmadı ?
Hangi marka arıtma tavsiye edersiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X