Devşirme bir arıtma cihazım var. Önceki seneler ova filtreleri kullandım. Memnun kalmadım. Önereceğiniz filtre markası var mı ? İnternette şurada burada satılan ya da servisinin gelip takacağı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (138. sayfa)
-
-
Açık kasa mı kapalı kasa mı hocam ? Kasa içinden parçaların ve filtrelerin fotosunu atarsanız yardımcı oluruz tabi ki
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cihazın nsf sertifikası varsa ilgilenebilirim hocam, sadece membranda nsf varsa membranı test edebiliriz giriş suyu çıkış suyu mineral değerleri olarak ama Aquaporin membran satıldığını hiç görmedim Türkiye de...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
https://www.vestel.com.tr/vestel-rafine-pro-su-aritma-cihazi-p-3890 sayfasında
ibaresi var ama nsf sorgu ekranında vestel adına bir ürün yok . Yüksek olasılık nsf sertifikalı bir cihaza etiket basıldı arçelik gibi. Ama hangi cihaz araştırmak lazım da çok elzem değil.
info.nsf.orgListing Category Search Page | NSF Internationalhttps://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0454629&Standard=058membranlarda nsf mevcut ama dediğin gibi satanı görmedik henüz abi.
şöyle bir şikayet gördüm bir de cihaz toplatılıyor diye . İlginç
www.sikayetvar.comVestel Rafine Su Arıtma Cihazı Piyasadan Toplatılıyormuş!https://www.sikayetvar.com/vestel/vestel-rafine-su-aritma-cihazi-piyasadan-toplatiliyormus
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 3 Ocak 2025; 9:6:26 >
-
Videoyu izledim ama çok bilimsel olduğu için bir şey anlamadım hali ile , farklı kaynaklara bakınca ters ozmoz itme güçü ile çalışırken , bu membran teknolojisinde çekme mi desem tam karşılığını düşünemedim , itme olmadan su moleküllerini temiz alana çeken proteinler ile olduğunu anlayabildim diyeyim . Doğru mu yanlış mı anladım ondan da emin değilim . Pahalı olmasından dolayı mı pek tercih edilmiyor fiyatına falan bakmak lazım yurt dışı vs.
burada var aynı ürün böyle bak araştır.karma waterA2Ο Aquaporin 800GPD Direct RO System | KARMA Waterhttps://www.karmawatercy.com/product-page/a2o-aquaporin-800gpd-direct-ro-system
Üretici web sitesi de burada
https://aquaporin.com/a2o-pure/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 3 Ocak 2025; 11:11:56 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
cihaz modeline alınmış bir nsf yok o zaman abi , ayrıca nsfli membranlar 600 gpd de bitiyor. 800 gpd membran da nsf listesinde mevcut değil. Bir marka model araştırmamızın daha sonuna geldik. Direk akışlı düşünenler için alternatif olabilir.
-
Merhabalar. ilk defa arıtma alacağım, çok fazla bilgim yok. Kafam da çok karıştı hala karar veremedim. İstanbul-Bahçelievler'de kullanılacak, max 10 bin bütçeye çok fazla yer kaplamayan bir cihaz arıyorum. Direk musluğun altına takılmabilir uygunsa mutfağın köşesine düşünüyorum. Yardımcı olacaklara teşekkürler.
-
Merhaba arıtma cihazı koymayı düşündüğünüz yerin ölçülerini söyler misin ? Çok yer kaplamayan derken sınırları bilmek adına soruyorum
Şöyle söyleyeyim yeni mutfak yaptırıyorum. Tek çekmece iptal edersem 37cm 2 çekmece iptal edersem 55cm oluyor. Tek çekmece iptal etmek daha kullanışlı tabi. Enler 70 cm. Yan yatırıp koyabiliyor muyuz arıtmaları bilmiyorum. Öyle olursa daha uygun gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mkardes1903 -- 3 Ocak 2025; 13:8:55 > -
genelde kapalı kasalar ortlama 30 en 50 derinlik 50 cm civarında yükseklikten oluşuyor . 5 er cm uzun kısa olabilir hali ile.
Yer sıkıntı varsa filtreleri açık olarak da alıp kasasız olarak montaj da yapılabilir. 40 cm yükseklik 25 santim genişlikte tankı da dik yatay olarak farketmez koyabilirsiniz cihazı filtreleri de .
Koyacağınız yerin fotosunu da görürsem kafamda daha iyi netleşir.
-
-
tamam hocam bildiğimiz alan var burada , yan yatırıp kullanılabilir . 3 tane tavsiye vereceğim siz size uygun olanı alabilirsiniz.Cihazlar size geldiğinde kurulum öncesi kutularını gösterdiğiniz alana su değmeden yerleştirip yine kontrol edin . Eğer ola ki sığmazsa montaj yapılmadan iadeye gönderme şansınız olsun .
1. Royal green picasso cihaz olarak nsf 58 sertifikası mevcut olması avantaj.Musluk ve tank markasını modeli bilmiyorum ama cihaz sertifikalı olması münasabeti ile alınabilir. Nakit alımda havale yüzde 10 indirim yapıyorlar. Foruma özel ekstra 250 tl daha indirim vardı eskiden cihazlarda . Satın almayı düşünürseniz sorulabilir. Firma kendisi de istanbulda.Ölçüleri sayfasında mevcut 28/45/40 gibi yan yatırmak gerekecektir.
https://royalgreen.com.tr/urun/picasso-su-aritma-cihazi/
2. FLT 75 istanbulda basınç sorunu yok , pompasız olarak montaj dahil alınız . yüksek basınçtan cihazı korumak için önüne 70 psi ekstra atık kısıcı isteyerek satın alın. Opsiyonel olarak bioetix alkali filtre ile bir miktar fark ödeyerek almak faydalı olur . Foruma özel nakitte yüzde 20 indirim yapıyorlar. Ellerinde varsa ekstra 420 lik atık kısıcı kullanımı membranı uzun süre koruyacaktır. ölçüleri sitede 38/46/30 görünüyor.
https://www.ethicwater.com.tr/urun/flt-75-su-aritma-cihazi/
3.puretron water sistem toplama ile
https://puretronwater.com/urun/kendi-su-aritma-cihazini-kendin-tasarla/
bu şekilde alınabilir . Foruma özel nakitte yüzde 15 indirim yapıyor puretron da . SEdimenti bilerek cck seçtim boyut olarak swundan daha büyük. Swun etiketli karbonlarda nsf sertifikası mevcut diye membran önü karbonları swun seçtim.Puretronda şu an swunlar , direk swunın kendi orjinal firma etiketi ile gelen modelleri.Membran sonrası da cck 10 inç yine nsf sertifikalı karbonunu koydum . tank musluk zaten likuan , pae ikilimiz. 2. cihaz da da tank vana likuan Pae marka olması açısından tercih sebebi olur benim kendi düşünceme göre. Toplama cihazda fitting atık kısıcı çekvalf swun. Yine tercihen atık kısıcı 420lik ve cihaz önüne ekstra 70 psi atık kısıcı alın ki patlama çatlama derdiniz olmasın . Toplama cihazda fitting atık kısıcı çevalf vs swun cck ya da cdc kullanıyoruz diyor firma. Cihazı alırsanız kontrol ederiz birlikte .Kasa ölçüsü 25/40/40 mış.
2. ve 3. cihazlarda pae tank ve likuan musluk . Benim arıtma cihazında olmaz olmaz ikilimdir.
Bu 3 cihazın birbirine göre artıları eksileri mevcut ama fiyat performans olarak hangisini alırsanız alın sizi üzmez. Gerisi müşteri hizmetleri farkı olur. İstanbulda royalin kendi serivisi olması artıdır. Diğer iki firma ankara firması , istanbuldaki müsait olan anlaşmalı servis ile kurulum yaptıracaklardır. İlk cihazda ekstra ekleme cıkarma yapılmaz ama mesela cihazda 350 lik atık kısıcı mevcut istanbul için yeterli olur . Lakin bunu 420 lik ile değiştiremezsin nsf sertifikalı cihazda herşey standart olmalı prensibi sebebiyle gibi gibi.
Hangi cihazı satın alırsanız alın sizden fotoğraf isteyeceğim , ilk cihaz yeni olduğu için diğer cihazlarda da parçalarda farklı marka bir ürün var mı yok mu diye vs. Bazen firmalar ellerinde ürün kalmadığında müşteriye bilgi vermeden atıyorum swun yerine shitong marka vana kullanabiliyorlar. Ethicwater de geçen ellerinde swun vana kalmadığı için shitong ile gönderim yapılmıştı mesela. Tedarik edildiğinde müşteriye ekstradan kargolatılmasını istedik ve kargolandı sanırım 10 gün sonraydı.
Çok detaya boğuyorum sizi ama kusura bakmayın . Verdiğiniz paranın hakkını alın istiyorum. Sormak istediğiniz başka birşey olursa lütfen çekinmeyin.
Ekleme; yukardaki 3 firma ile herhangi bir ticari kazancım , şahsi menfaatim,sponsorluğum vs yoktur . Bu cihazları önerme sebebim firmalar ile iletişim halinde olup istediğim ürünler hakkında detaylı bilgi alabiliyor olmam ve satış sonrası ürünlerde sorun yaşadığımızda ürünlere müdahale edebiliyor olmamdır . Diğer bir sebebi de yüksek kaliteli malzemeleri seçmeli olarak da olsa tedarik ediliyor olmalarıdır . Piyasada satılan 7-8 bin cihazların hepsine de doğal hali ile vakıf değilim. Dnt çekvalf kullanılan 7-8 bin bandındaki hiç bir cihazı da tavsiye etmem . Ağzı sütten yanan biri olarak tek amacım özellikle forum kullanıcılarına düzgün ürünler gitmesini sağlamak dışında başka bir amacım yoktur .
Düzenlemeler yazım hataları sebebiyle yapılmıştır.
İyi forumlar dilerim .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 3 Ocak 2025; 15:43:29 >
-
Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Bu 3 cihazdan birini seçeceğim. Kapalı kasa tercihim olabilir estetik açıdan. Musluk için 3 yollu musluk tercih etmeyi düşünüyorum. Bu konudaki fikrinizi de merak ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
zaten alıpta anlayan yokki kullan iç modunda hepsi..
biraz elit işi cihazlar zaten birde servise mahkum etmeleri kazık üstüne kazık zaten.
vestel 600 gpd sanırsam membran büyük bir ara değişim ücretlerini sorarım.
ama vestel orjinal satıyor zaten damgalanmış danimarkadan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Ocak 2025; 16:11:7 > -
ben ayrı kullanılması taraftarıyım . Asidik su olacağı için korozyon etkilerinden korunmak adına içi kaplamalı likuan musluk güvenliği arttırır. Ayrıca bozulma olursa komple musluk değiştirme riski de var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kerimcemzaten alıpta anlayan yokki kullan iç modunda hepsi..
biraz elit işi cihazlar zaten birde servise mahkum etmeleri kazık üstüne kazık zaten.
vestel 600 gpd sanırsam membran büyük bir ara değişim ücretlerini sorarım.
ama vestel orjinal satıyor zaten damgalanmış danimarkadan.
Öğrenince yazarsan sevinirim.
-
https://www.dropbox.com/s/cygx5zzs9t6uys7/A2OPureInstallationVideo.mp4?dl=1
şurda videosu var cihaz hakkında 3-5 bir şey görüyorsun anlıyorsun bari.
akışı fena değil ro arıtmada en sevmediğim kısım depo zaten hiç hijyenik gelmiyor belli bir süre sonrası bana, ilerde bir gün bende direk akışlıya geçebilirim.
şebeke borusu normalden kalın herhalde basınç düşmesin diyemi ne yapmışlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Ocak 2025; 16:24:8 > -
direk akışlılarda 1/2 ya da 3/8 tercih ediliyor genelde .
Evsel için ne kadar uygun ben pek emin değilim. Tds sürünmesi sebebiyle membran içindeki bekleyen su sebebiyle ilk bardaklarda hep tds yüksek su olacak . 2. ya da 3. bardakta arıtılmış su daha tatlı olacaktır diye düşünüyorum. Evde bir bardak su alıyorsun kapatıyorsun alıyorsun kapatıyorsun . İçilir mi içilir ama tadı nasıl olur göreceğiz.
Tanklı sistemlerde zaten pae tank önemli.Düzenli dezenfekte ettiğim tankı bir iki sene sonra açıp bakacağım. Onda bile içinde yapılaşma vs varsa zaten sıkıntı. Uzun yıllar kullanmamak lazım pae bile olsa en fazla 5 senede bir , senede bir filtre değişim zamanı da dezenfekte ediyorum, edilmeli de.
izledim şimdi hortumlar zaten 3/8 yazmış video da ,kullanılan malzemeler kendini gösteriyor . Kore üretimidir fittinglerde onlara benziyor . Alanı üzmez . Tek sıkıntı yukarda bahsettiğim tds sürünme muhabbeti olabilir evselde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 3 Ocak 2025; 16:36:31 >
-
valla benim pae tank 4 senede bozuk toprak gibi koktu ,dıştan vurduğumdada kalıplaşmış kokulu karbon siyah karbon tozları çıktı ağzından, pek güvenim ster istemez astarda yağlı bakteri oluşumu oluyor yada karbon tozları yapışıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X