< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (40. sayfa)
-
-
yok daha almadım hocam
-
Araştırabildiniz mi? Kafanızda birşeyler oluştu mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam forumda gördüğüm kadarıyla 4-5 marka seçeneğim var, bunlar ihlas, royalgreen,puretronwater,ethicwater ve ao smith. Öceliğim kesinlikle sağlıklı olması ve sıkıntı yaşadığımda hemen teknik destek alabilmek.açık ve kapalı konusunda konuştuklarınızı okudum, açık kasa filtreler açısından ömür, bulunabilirlik ve nfs onayı konusunda daha avantajlı sanırım.evimdeki su basıncı konusunda pek bir bilgim yok ama motor gerekmiyebilir, ayrıca eşim su atık su konusunda biraz hassas.Bide kafama takılan sisteme uv filtre eklemem sağlık açısından dahamı iyi yoksa dahamı riskli bilemedim.Bu konularda önerilerinizi bekliyorum.Sizide bu şekilde meşgul ediyorum kusura bakmayın.
-
Açık kasa iyidir , estetik kaygı yoksa açık kasa kullanın, aynı zamanda filtrelerin ömürleri daha uzundur.
Atık suda hassasiyet varsa pompa ve permate pompa şart. Uv olursa iyi olur tabi ki ama filtrede bekleyen su sıcak oluyor. Ondan dolayı o suyu içebilir misiniz bilmiyorum. Ya da ilk bardağı boşaltıp sonraki suyu içeceksiniz.
Suyun phı çok yüksek olmayacak sizde. Düzenli olarak ph takibi yapsanız iyi olabilir, içeceksiniz suyun phı da 7-8,5 aralığında olsun ki eşinizde sorun olmasın. Bundan dolayı da alkali filtre li bir sistem olacak. Bu sistemde de phı daha randımanlı tutmak adına depolama yapmanız lazım.
Biocera yavaş akımda depolama yapılarak kullanılır. Bioplus da phı dengede tutmak biraz daha zor oluyor hızlı akışta ve vana yöntemi ile yapılabilir ama dediğim gibi ph daha dengesiz olabilir.
Biocera li sistemde ph yükselmeye başladığında, tankı doldur boşalt yaparak haftalık olarak 7-8 sınırında tutabilirsiniz rahatca, bioplusta ise sürekli vana ile ayar yapsanız bile ilk bardaklarda bekleyen sudan dolayı ph 8,5 üzeri çıkabiliyor.
Ayrıca eşinizin durumundan dolayı da filtre değişim aralıklarını çok uzun tutmayacaksınız. Ön seti senede bir, alkali ya da post karbonu de senede bir mutlaka değiştirin. Membranı şebeke kirliliğine göre en fazla iki senede bir değiştirmekte fayda var.
Membran sonu sadece biocera da kullanabilirsiniz. Ekstradan karbon gerekmez çünkü içinde az miktarda da karbon bulunur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
16. Dakikadan sonrası önemli aslında, alkali mineral filtreler hakkında olsun, arıtma cihazları hakkında olsun iyi mi bahsediyor, kötü mü bahsediyor ben anlamadım 😂
@tersosmos Hocam merhaba, RG LuxPlus cihazı alırken DH üyelerine tanımlanan kuponla 10% indirimle almıştım. Filtre değişim zamanı geldi, filtre setinde de DH kupon yararlanma söz konusu mudur? Filtre setimizin maaşallahı var 3450tl olmuş :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 31 Mayıs 2023; 10:27:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba hocam, filtre ve filtre setlerinde maalesef bir indirim kuponu bulunmuyor. Şuan sadece Su arıtma cihazları için 250₺ indirim kodu mevcuttur. Ayrıca güncel fiyatlarda da yakın tarihte bir artış olacağını belirtmek isterim.
Ayrıca verdiğimiz fiyat aynı marka model filtre için diğer satan firmalara göre daha uyguna sattığımızı düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Peki teşekkürler :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Merhaba, açık kasa pompalı su arıtma cihazım var. Selenoid valf bağlamak istiyorum ama nasıl bağlayacağımı bilmiyorum. Böyle bir şema var mı elinizde nasıl bağlanacağı konusunda? Birde cift membran konusunda ne düşünüyorsunuz? Cift membran bazıları çok iyi diyor bazıları kötü diyor karar veremedim.
Basit hocam siz alın detaylarını yazacağım geniş zamanda .
Çok teşekkür ederim🙏
Hocam, merhabalar...ilk kurulum esnasında montajı yapan ao Smith yetkilisi ph ı 7.5 olarak ölçmüştü... açıkçası ph ölçer de sağlıklı ölçen bi ürün bulmak zor diye umursamadım. İyi ölçüm yapan bir ph cihazı önerisi yapabilirmisiniz, Aldıktan dan sonra da sonucu atarım tabiki de...Bu arada cihazdan memnunum, teşekkürler, hocam 🙏🏻
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Covannii -- 10 Haziran 2023; 15:54:16 >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realacc -- 10 Haziran 2023; 19:21:50 > -
Ben 2018'de bir çok Su test kiti satın almıştım. bununla sudaki tehlikeli kimyasalları ölçebiliyordum. Şebeke suyu, arıtıcı ve yerden doğal olarak çıkan artezyen sulardan örnek alıp test yaptım. Bu resimlerde gördüğünüz Nitrat testi. koyu olan şebeke suyu, açık renkli olan arıtıcı suyu. Doğal olarak yerden çıkan artezyen suyu da aynı şebeke suyu gibi koyuydu. Test sonucunda, ters ozmos yöntemi zehirli kimyasalları büyük ölçüde giderdiğini gördüm. O günden beri en kaliteli malzemelerle kendi topladığım arıtıcımdan kendi suyumu içerim. Doğal sağlıklı diye dağdan bayırdan getirip kana kana içtiğimiz sular zehir, kanserojen madde kaynıyor fakat bilinçsiz ve cahil olunca bunu bilemiyorsun. Yıllar sonra da anadolu insanı çeşitli kanserlere yakalanıyor. Suların bu şekilde kirlenmesinin en temel nedenlerinden biri, kullanılan ziraai ilaçlar, gübreler. Bunlar yer altı sularına karışıyor ve tekrar artezyen olarak yer yüzüne çıkıp çeşmelerden, pınarlardan akıyor.. esas tehlikeli sular bunlar.
Siz de kendiniz Amonyum,Nitrit, Nitrat... vb. kirleticilerin test kitlerini satın alıp deneyebilirsiniz. Akvaryumcularda oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realacc -- 10 Haziran 2023; 19:56:35 >
-
Merhaba bu bahsettiğiniz kit sadece nitrat ölçümü mü yapıyor? Daha farklı ölçümler yapılıyor mu? Bilgi verebilir misiniz?
ben şöyle bir kit almıştım. 2018 de o zaman için fiyatlar yine pahalıydı. JBL en iyi markaydı. şimdi fiyatlarına bakmadım ama daha da pahalı olabilir.
pH değeri, karbonat sertliği, nitrit, nitrat ve amonyum, amonyak ölçüm testleri vardı.
bu testler akvaryumcularda ve internette tek tek de satılıyor. JBL haricinde farklı markalar da var araştırmak lazım.
Bu şekilde toplu kitler Türkiyede artık yok sanırım. varsa da pahalıdır. araştırmak lazım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X