Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.725
Cevap
160
Favori
103.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Açık ya da kapalı kasa ne kullanıyorsunuz ? Filtreleriniz nelerdir ? Kombinasyon olarak ne kullanıyorsunuz ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • thephysicist45 T kullanıcısına yanıt
    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?

Hocam örnek bağlantı şeması , ilk sedimentten sonra takabilirsiniz , ilk sedimentten sonra olmasının nedeni de çamur pas tortu vs gibi sebeple seleonidin tıkanmasını engellemek . Ben ilk üç filtreden sonra taktım pomapaya girmeden önce alçak basınç sivicini ve selenoidi , yine düzgün çalışıyor . Elektrik bağlantısını da bakıp yazacağım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 10 Haziran 2023; 21:51:48 >

• Covannii C kullanıcısına yanıt
    Tipine dikkat ederek bu cihazı alabilirsin hocam , ya da damla pH kiti de olur.

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

ben sistemi tamamen değiştirdim. kendi icadımı yaptım. Filtre sistemimi tezgah altı değil, tezgahın da üstüne, dolabın üstüne yerleştirdim. Tankı ve buna bağlı tüm parçaları tamamen iptal ettim. altta gördüğünüz şekilde camdan bir sebil yaptım. paslanmaz çelikten özel bir musluk bağladım. sebilin üstüne Yine aynı şekilde cam tüplerden mekanik bir şamandıra sistemi yaptım. Bu Şamandıra sistemini selenoid valfle çalışacak şekilde bağlantıladım. su ne zaman azalsa, şamandıra sistemi üstteki kabloları birleştiyor ve selenoid valfi çalıştırarak dolap üstündeki arıtıcıdan filtreleme işlemi gerçekleşiyor ve su alttaki cam sebile tekrar doluyor. yan tarafa bir düğme de koydum. İstediğim zaman suyu tamamen bitirip , istediğim kadar dolmasını da sağlayabiliyorum.

Filtrelerimin hepsi Omnipure 6 lı filtre seti filmtec membranlı + biocera kullanıyorum. geçen gün membrandan çıkan suyun tds değerlerine baktım, 004 geldi. demek ki 3 yıldır hala ilk günkü gibi hizmet veriyor...

Ahmet karaayvazyoutube
    Arıtma cihazları için selenoid valf bağlantı şeması
    https://www.youtube.com/watch?v=foHQK2aUpK0&feature=youtu.be
    buyrun hocam amatörce oldu ama umarım anlarsanız . Sorun olursa yine yardımcı olurum.

Ekleme : linkten açılan ekranda görüntü kalitesini
    İyileştiremedim nedense , YouTube a arıtma cihazları için selenoid valf bağlantı şeması yazınca gelen videodan 2k kalitesi ile izleyebilirsiniz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 11 Haziran 2023; 21:39:33 >

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Detaylı inceleyip yapmaya çalışacağım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam siteden açınca nedense görüntü kalitesi vs iyileştirilemiyor , YouTube a arıtma cihazları için selenoid bağlantı şeması yazınca çıkan videodan 2k kalitesi ile izleyebilirsiniz .

• Legend_84 kullanıcısına yanıt

USA 125B SLİM Ocak ayından beri zam görmediği gibi hepsiburada'da 1895 liraya düştü. Nays kullanırsan 1640 liraya geliyor. Müşteri hizmetleriyle görüştüğümde filtrelerin nsf onaylı olduğunu, tedarikçi firma olduklarını, kendileri üretmediklerini söylediler. (Tüm filtreler nsf onaylı değil, alttaki mesajıma bakın). Tedarikçi adını paylaşmıyorlar yalnız. Görsel olarak aradığımda "Hyundai HW NP 100" kasanın aynısı olduğunu gördüm. Bu ürünü de 3.400 lira civarına satıyorlar. İçeriği aynı mıdır bilmiyorum, yine bu kasanın aynısı güney koreli bir sitede fda listed diye geçiyor. Waco corp. adlı o site pek güvenilir gelmedi tabi. Anladığım kadarıyla merdiven altı bir ürün değil, çok yüksek performans vermeyebilir tabi. Aileme aldım, kurdurunca yorumlarımı paylaşırım. Forumdan aldığım ürüne yakın çıkarsa verdiğim paraya da acırım.

Onu alacağına aynı fiyata bunu al diyen forum satıcısı arkadaşın ürünü 4.000 liraya çıkmış. Uğur'un niyese zam yapmadığını görüyoruz. Lansman/tanıtım vb. gerekçeleri olabilir. Büyük bir firma olduğu için anlaşılabilir. Veya su arıtma işini girer girmez gözden çıkartmış olabilirler. Her türlü F/p olarak alınabilir gözüküyor. En kötü brita'nın yerine kullanır bizimkiler.

https://sasalsuaritma.com/magaza/evsel-cihazlar/4-hw-np-100.html

https://www.neelgroup.mu/product/filter-np200-hw7//

http://turkiyeplatformu.com/urunler/hyundai-hw-np-100-su-aritma-cihazi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 15 Haziran 2023; 15:15:5 >

• nhtgrck N kullanıcısına yanıt

tersosmos adlı satıcıyla polemiğe girmemek için mesajları sildim. Verdiğim bilgiler burada dursun, belki birilerinin işine yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 13 Haziran 2023; 20:16:2 >
  • nhtgrck N kullanıcısına yanıt

Uğur var olan NSF sertifikalarını ve gerekli bilgileri paylaştı. Filtreler sediment 1, sediment 2 ve membran olacak şekilde nsf'li. 5'te 3 yani. Nitekim sitesindeki görselleri de bu şekilde. Görüştüğüm yetkili kişi (uzman, müşteri temsilsici değil) kalan tüm filtre ve parçalar için de sertifika başvurusunda bulunduklarını, sürecin devam ettiğini, şimdiye kadar çıkan onayların bunlar olduğunu, diğer başvuruların reddedilmesi için hiçbir gerekçenin olmadığını anlattı. E-mailime çok hızlı dönüt verdiler, üstüne bir de arayıp bilgi verdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 15 Haziran 2023; 15:21:44 >

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.