Şimdi Ara

Arıza pilde midir? Escde midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Aracım himoto raider. üzerinde 80a brushless esc ve 2 x 5200mah 2s zippy lipo var. Araç birden bire arıza yaptı; arıza ise araç hareket ediyor fakat hızlanamıyor şöyle ki gaz bi artıyor bi azaliyor ve araç hızlanamıyor. hatta giderken bazen dönüş halinde direksiyonda kendini topluyor yani bi anlığına yön servolarıda güç almıyor. Merak ettiğim konu ise şu; arıza esc de midir yoksa pillerde midir? Pillei yeni aldım başta böyle bir sıkıntı yoktu. 3-4 kez dolum yaptım pillere. Arızalanmış olabilir mi? Pilleri tek tek denediğimde sonuç yine aynı.

• Pek bi bilgim yok ama pil den olacanı pek sanmıyom esc nin volt u takgını destekliyosa soryn yoktur bende esc dede motor olabikir yada bi temazsızluk olabilir ben uçakda kumanda pili azaldığında biraz uzaklasınca setvolar kafasına göre haraket ediuor motor kafasına göre hızlı yavaş dönüyo du oda olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kumanda pillerini değiştirip denedim, kumandada problem olduğunu düşünmüyorum. Birde araç bir çukura düşünce gaza basıyorum çukurdan çıkamıyor. Hatta esc den ufak bir duman bile çıktı. Büyük ihtimal sorun esc dedir ama esc de sorun olduğu halde esc ler çalılşır mı? bunu bilemiyorum.
  • Duman cıktıysa esc olabilir öncedende iki pilmikullabıyodun piller fazla gelmiş olabilir esc söküp yanan parçayı bulup değiştirebilirsin belki

• ati1919 kullanıcısına yanıt
    daha önce 3s 2700 mah pil vardı araçla birlikte gelen. uzun süre boş kaldığı için pil arızalandı ve bende esc nin 2-4s arası desteklediğini bildiğimden max performans almak için pilleri iki tane alıp 4s e çıkarttım. Ayrıca esc nin içini açtım. Ve birbirine çok yakın lehimlerin oksitlendiğini gördüm. Bunları bir elektronikçide temizletip öyle deneyeceğim. İnşallah sorun sadece budur.
  • barisbozali kullanıcısına yanıt
    İnşallah hayırlısı. Suya içine girince su sıçrayıp oksit olmuş olabilir su geçiren esc mi bilmiyorum ama telefon suya düşünce oksitlenir ya ondan bi telefoncuyada yaptırabilirsin bence tanığın varsa spreylerle tinerle filan güzelce temizler

• ati1919 kullanıcısına yanıt
    Evet hayırlısı.Su geçirmez değil bu esc malesef. Elektrikçi veya telefoncuya yaptırıcam artık. Teşekkürler cevaplarınız için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.