Şimdi Ara

Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi. (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.215
Cevap
40
Favori
155.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam keşke böyle harika bir konu açtıktan sonra takipte etseydiniz.. Ne bileyim hangi adrese,hangi şekilde göndermek daha iyi oluyor vs. ilk mesaja eklense süper olucak yani -_-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada adamlar şöyle bir not düşmüşler. Eskiden de var mıydı ? Ben benim hdd nerden alınmış bilmiyorum ki alınan mekana göndereyim :/

Dear Valued Seagate Customer,
    Please note that there is a change in our warranty procedure for all of our Turkish customers.
    Please return your product to the original place of purchase.
    If original place of purchase is no longer available you can continue with online warranty order creation by clicking on the Create Return button.
    Keep in mind that if you do continue with the order creation:
    Products will have to be shipped to Amsterdam, Netherlands
    All shipping and export cost will be at your expense
    Your replacement product will be shipped at Seagate's expense.

We apologize for the inconvenience.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 17 Ekim 2015; 15:59:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ridianod

@blacklegend

Hocam keşke böyle harika bir konu açtıktan sonra takipte etseydiniz.. Ne bileyim hangi adrese,hangi şekilde göndermek daha iyi oluyor vs. ilk mesaja eklense süper olucak yani -_-

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada adamlar şöyle bir not düşmüşler. Eskiden de var mıydı ? Ben benim hdd nerden alınmış bilmiyorum ki alınan mekana göndereyim :/

Dear Valued Seagate Customer,
    Please note that there is a change in our warranty procedure for all of our Turkish customers.
    Please return your product to the original place of purchase.
    If original place of purchase is no longer available you can continue with online warranty order creation by clicking on the Create Return button.
    Keep in mind that if you do continue with the order creation:
    Products will have to be shipped to Amsterdam, Netherlands
    All shipping and export cost will be at your expense
    Your replacement product will be shipped at Seagate's expense.

We apologize for the inconvenience.

Konu içinde defalarca Türkiye'de garantisi devam eden ürünleri göndermeyin diye, adamlarda aynı şeyi yazmışlar zaten.
    Nerden alındığı belli olmayan disk olayıda ilginç. Alırken nerden aldınız? Yanında garanti belgesi ve servis noktalarının adresi çıkar tüm disklerin.
    2.el aldıysanızda Datagate - İndex - Arena gibi firmaları yoklayacaksınız.

• Hocam TR'de garantisi devam edip etmeme olayı başka, mekanın olmaması başka bir olay. Adam sana eğer onlar almıyolarsa bize gönderin dememiş "If original place of purchase is no longer available" işi kafa karıştırıcı kısmı. TR 2 Yıl garanti veriyor biz 5 olayına zaten girmemişler. En azından ben öyle anladım forumda okuduklarımdan. Çoğu kişi TR'de kabul görmeyen ürünleri göndermişler. Benim HDD'nin garantisi de 2016 Ekiminde bitecek görünüyor. Sanırım 2011'de alınmış. Doğal olarak TR'de garantisi bitmiş oluyor değil mi ? Dediğiniz gibi 2.el aldım. Aslında faturası da vardı ama hatırlamıyorum ki ne yazıyordu. Taşınırkende her şeyin yeri değişince arada kaynadı gitti sanırım faturada. Teşekkürler.
  • Bahsettiğim firmalardan sorgulayın, eğer burda garantisi bitmişse prosedürü takip edip Hollandaya gönderin gitsin. Çok kafaya takılacak bir durum değil.
    Bir ara bu konudan dolayı aşırı gönderim olduğundan adamlar bıkmıştı, o yüzden böyle bir ikaz yazısı koydular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Bahsettiğim firmalardan sorgulayın, eğer burda garantisi bitmişse prosedürü takip edip Hollandaya gönderin gitsin. Çok kafaya takılacak bir durum değil.
    Bir ara bu konudan dolayı aşırı gönderim olduğundan adamlar bıkmıştı, o yüzden böyle bir ikaz yazısı koydular.

Tamamdır. Teşekkür ederim ^^ Ben yarın arayayım onları.
  • Türkçe okuyabiliyorsan koyduğun ekran görüntüsünde BURAYA GÖNDER denilen adrese gönderileceğini görebilirsin.
  • Hocam hiç onun adres olduğunu bilmiyordum. İlk sayfalarda anlatılanlar sanki biraz yalan olmuş çok kısa sürdü iade etmem. :)
    Peki o adrese hangi kargo şirketi ile uygun fiyata gönderebilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezer3082 -- 26 Ekim 2015; 18:43:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezer3082

Hocam hiç onun adres olduğunu bilmiyordum. İlk sayfalarda anlatılanlar sanki biraz yalan olmuş çok kısa sürdü iade etmem. :)

PTT kargo mektup posta mı neydi o hizmet ile en ucuz taşımayı yapıyordu. (1Kg'a kadar gönderiler için geçerliydi yanlış hatırlamıyorsam)
    Mevcutta da pek birşey değiştiğini zannetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

quote:

Hocam hiç onun adres olduğunu bilmiyordum. İlk sayfalarda anlatılanlar sanki biraz yalan olmuş çok kısa sürdü iade etmem. :)

PTT kargo mektup posta mı neydi o hizmet ile en ucuz taşımayı yapıyordu. (1Kg'a kadar gönderiler için geçerliydi yanlış hatırlamıyorsam)
    Mevcutta da pek birşey değiştiğini zannetmiyorum.

Anladım hocam çok teşekkür ederim. Dalgınlığımdan dolayı ve ilk disk değişimi yapacağımdan dolayı görmemişim ve gerçekten oranın adres olduğunu bilmiyordum. :) Neyse hocam çok teşekkürler. İyi akşamlar. Gelişme ile ilgili sizi haberdar ederim.

• Ya arkadaşlar ben yurtiçi kargoya gittim amsterdama kargo yolllayacam dedim bana 150 lira masraf çıkardılar ben zaten diski 140 liraya aldım. Daha uygun bir fiyata kargo gönderebilme durumumuz yok mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevdalıbulut S kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun dostum,

öncelikle günümüzde para odaklı olduğu için herşey adamlar 2 yıl garanti veriyorsa ürünleri 2 yıl gidecek kadar malzeme kalitedinde yapıyorlar

arabadan, tarağa bu iş böyle

onun için wd caviar black ler 5 yıl garantili

mevcut ürününüz de 2 mi 5 yıl mı bilmiyorum ama

kafama daha çok yatıyor 5 yıl garantili ürün almak.
  • Arkadaşlar cevap bekliyorum. Yurtiçi kargoya gittim bir zarfın 120 liraya gittiğini söylediler. Sizler hangi kargo firmasıyla, hangi fiyata gönderdiniz ? Teşekkürler. Garanti durumu ise bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezer3082 -- 8 Kasım 2015; 13:11:26 >
  • Hocam şaka falan yapıyorsunuz herhalde. Ne yurtiçisi yahu PTT demişler ya yukarda. Israrla yurtiçi diyorsunuz. PTT'nin mektup postasi ile göndermeseniz bile 120 lira tutmaz yani .
  • Ridianod kullanıcısına yanıt
    Bana yakın olduğu için yurtiçi kargoya ilk gittim. Ptt ilede göndersem ne kadara gider ki ? Bence yakın fiyatlara gider. Sen ne dersin hocam ?

• quote:

Bana yakın olduğu için yurtiçi kargoya ilk gittim. Ptt ilede göndersem ne kadara gider ki ? Bence yakın fiyatlara gider. Sen ne dersin hocam ?

Hayır hocam ne alakası var. Siz diyorsunuz 120 lira. Zaten temiz 2 tb hdd yi 140 150 liraya satıyolar. Buradaki insanlar manyak mı göndersinler o fiyata. PTT yurtdışına gönderide diğer özel şirketler gibi değil. Çok uygun fiyatları var. Mesela ben hdd mi garantili aldığım abiye mesaj attım. Bana dediği şu oldu. Kargonu kesinlikle mektup postası ile gönder. Ben öyle göndermedim benden "22" lira aldılar dedi. Mektup postası daha ucuza gidiyor dedi. Daha fazla sorup sorgulamadan seagate sitesinden almanız gereken kodu vs aldıktan sonra PTT ye gidin gönderin.
  • Ridianod kullanıcısına yanıt
    Tamamdır çok teşekkür ederim ve yarın PTT kargonun yolunu tutuyorum. Bide hocam formu doldurmuştum 120 lira kargo fiyatı olduğunu duyunca korktum göndermedim yoksa paketleme tamam. :) Formu doldurduğum tarih 26 Ekim. Göndersem sıkıntı olmaz değil mi ? Fazla soru sordum ama güvenli ve herşeyi eksiksiz yapmak istiyorum. Herkese şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezer3082 -- 9 Kasım 2015; 20:52:50 >
  • Evet arkadaşlar üstte yazdığıma ne diyorsunuz göndersem sıkıntı olur mu ?

• Sanırım garantisi yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlueHawk*

Sanırım garantisi yok?

Dizüstü veya masaüstü markalı bir ürünün harddiski olduğundan dolayı seagate doğrudan destek vermiyor.
    Bilgisayarınızın garantisi varsa üretici ile halletmelisiniz.

• Evet arkadaşlar diski gönderdim 13.11.2015 tarihinde PTT mektup postası ile yolladım 29 TL'ye gitti şuan istanbulda inşAllah yanlış bir şey yada eksik birşey yapmamışımdır. Herkese teşekkürler bekleyelim ve görelim.

• 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.