Şimdi Ara

Arızalı seagate disklerin garantiden değiştirilmesi. (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.215
Cevap
40
Favori
155.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ayhan2020

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet 52

quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

Bu UPS bilerek takıyor gümrüğe Eskiden DHL ile gelenlerde pek sorun olmuyordu. Neden Seagate zırt pırt kargo firmasını değiştiriyor ilginç

hocam ups e mail attim.cevap bekliyorum.eger gumruge takilmissa ve para isterlerse ne yapmaliyim?

Istanbul, Turkey 19/02/2013 15:00 Vekaletname belgesi eksik ve gümrükleme için gerekiyor / UPS, alıcıyla irtibata geçti
    19/02/2013 14:00 Vekaletname belgesi eksik ve gümrükleme için gerekiyor / UPS, alıcıyla irtibata geçti
    19/02/2013 10:48 Varış Nokta Barkod Okuması
    19/02/2013 10:48 İthalat Barkod Okuması
    19/02/2013 10:21 Resmi giriş gönderisi için, ek gümrükte gümrükleme işlemesi gerekiyor
    19/02/2013 8:20 Varış Barkod Okuması
    Koeln, Germany 19/02/2013 4:08 Çıkış Barkod Okuması
    19/02/2013 1:12 Varış Barkod Okuması
    Eindhoven, Netherlands 18/02/2013 23:20 Çıkış Barkod Okuması
    18/02/2013 20:34 Çıkış Ülke Barkod Okuması
    Netherlands 18/02/2013 8:33 Talebiniz İşleme Alındı: UPS için Hazır

Benimde sanırım, gümrüğe takılmış. Seagate e mail attım ne gelen var ne giden hala cevap gelmedi. Eskiden attıgım maillere anında cevap gelirdi. Ne yapmamız gerek gümrükten geçiren arkadaşlar yardımcı olurlar mı acaba ?

Thank you for contacting Seagate.

I do apologize for any inconvenience this may have caused you. The fees are not custom fees, but instead they are holding fees because you did not do a Power of attorney. You will need to pay them to UPS.

If you have any additional questions, please let me know.

Best Regards,

Hicham

Seagate'ten gelen mail bu, ürünün gümrüğe takıldığını vergi istediklerini belirttim. Bütün masrafların Seagate'in ödemesi gerektiğini söyledim. Gelen cevap bu ben tam anlayamadım anlayan varsa yardımcı olabilir mi ?

parayi sizin odemeniz gerektigi soyleniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @alikiymaz

hardiskinizin modeli neydi?benimki st500dm002,tayvan uretimi ve seri numarasi oncekinden farkli.bozuk olan harddiskim cin uretimliydi.

• quote:

@alikiymaz

hardiskinizin modeli neydi?benimki st500dm002,tayvan uretimi ve seri numarasi oncekinden farkli.bozuk olan harddiskim cin uretimliydi.

st500dm002 gelen bozuk olan yarın ups ile göndermem için etiket bilgileri vs geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikiymaz

quote:

@alikiymaz

st500dm002 gelen bozuk olan yarın ups ile göndermem için etiket bilgileri vs geldi

bende montajini yaptim.monitor olmadan calistirdim.harddiskten calisma sesi geliyordu onceki harddisk gibi.aksam monitor varken hd tune ile bad sector testi falan yapacagim.

• quote:

quote:

quote:

@alikiymaz

bende montajini yaptim.monitor olmadan calistirdim.harddiskten calisma sesi geliyordu onceki harddisk gibi.aksam monitor varken hd tune ile bad sector testi falan yapacagim.

denemeleri yapın tabi benim bozuk çıktı

• quote:

quote:

quote:

quote:

@alikiymaz

Sir , Seagate has already paid the custom duty for the drive.
    But you have to give UPS the power of Attorney to be able to take the drive from custom. The longer you take not giving them the power of attorney. You will pay what is called handling charges. That is the time they have to wait on you to give them the authorization.
    So I will adv.ise give them the power of attorney as fast as possible. That will help that you do not pay much for the handling cost.

Please note. If the drive stays there for too long this sum will accumulate and lastly the drive will be sent back to seagate. This will go to if Seagate where to send again and pay the customs again. The old handling charges will be added to the new and you will have to pay to get the drive from UPS.

En son gelen cevap bu. Bende ups ile bazı görüşmeler yaptım. Bu gümrük bedelinin onların ödemesi gerektiğini söyledim. Seagatelede görüştüm, vekaletnameyi UPS ulaştırın falan diyorlardı, canlı chatte. Bana vekaletname için belge yolladılar mail adresime . Kimlik fotokopisi ve yolladıkları vekaletnameyi faks ile yolladım.

A.H.L. KARGO GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Firmamıza / Şahsıma …………………………….Awb no ile gelen eşyanın Türkiye
    Gümrük Kanunlarına göre ithali yasak, kısıtlamalı, izne tabi olan eşya olmadığını tamamının Numune / Şahsi kullanımıma ait olduğunu beyan eder; Aşağıdaki bilgiler kullanılırak gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanıma tabi tutulmasından doğacak yükümlülükleri, sorumlulukları,
    bu işlemlerden doğacak tüm masrafları peşinen ödemeyi ve Ayrıca ; Bu işlemleri yapmaya,

ÜNSPED PAKET SERVİSİ SAN VE TİC.A.Ş. firmasını yetkili kıldığımı beyan
    ederim.

İmza

MÜŞTERİ BİLGİLERİ ;
    T.C.Kimlik No :
    Pasaport No ”yabancı ise” :
    Alıcının Adı-Soyadı :
    Tel :
    Fax :
    E-mail :
    Adres :
    Detaylı Mal Tanımı :

Bunu doldurup yolladım. Seagate parayı ödemezse ben ödeyeceğim galiba, size son gelen mailide attım, canlı chatte ödeyeceğiz gibisinden birşeyler söylemişlerdi. Ne yapmam gerekiyor parayı ödemek istemiyorum. Gönderdiğim faksı iptal mi etmeliyim ne yapmalıyım. Faksı 18.00 gibi yolladım. Faksı iptal etme şansımız var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jagenhagar -- 21 Şubat 2013; 0:43:02 >

• quote:

""
    Sir , Seagate has already paid the custom duty for the drive.
    But you have to give UPS the power of Attorney to be able to take the drive from custom. The longer you take not giving them the power of attorney. You will pay what is called handling charges. That is the time they have to wait on you to give them the authorization.
    So I will adv.ise give them the power of attorney as fast as possible. That will help that you do not pay much for the handling cost.

Please note. If the drive stays there for too long this sum will accumulate and lastly the drive will be sent back to seagate. This will go to if Seagate where to send again and pay the customs again. The old handling charges will be added to the new and you will have to pay to get the drive from UPS.

""
    En son gelen cevap bu. Bende ups ile bazı görüşmeler yaptım. Bu gümrük bedelinin onların ödemesi gerektiğini söyledim. Seagatelede görüştüm, vekaletnameyi UPS ulaştırın falan diyorlardı, canlı chatte. Bana vekaletname için belge yolladılar mail adresime . Kimlik fotokopisi ve yolladıkları vekaletnameyi faks ile yolladım.

A.H.L. KARGO GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Firmamıza / Şahsıma …………………………….Awb no ile gelen eşyanın Türkiye
    Gümrük Kanunlarına göre ithali yasak, kısıtlamalı, izne tabi olan eşya olmadığını tamamının Numune / Şahsi kullanımıma ait olduğunu beyan eder; Aşağıdaki bilgiler kullanılırak gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanıma tabi tutulmasından doğacak yükümlülükleri, sorumlulukları,
    bu işlemlerden doğacak tüm masrafları peşinen ödemeyi ve Ayrıca ; Bu işlemleri yapmaya,

ÜNSPED PAKET SERVİSİ SAN VE TİC.A.Ş. firmasını yetkili kıldığımı beyan
    ederim.

İmza

MÜŞTERİ BİLGİLERİ ;
    T.C.Kimlik No :
    Pasaport No ”yabancı ise” :
    Alıcının Adı-Soyadı :
    Tel :
    Fax :
    E-mail :
    Adres :
    Detaylı Mal Tanımı :

Bunu doldurup yolladım. Seagate parayı ödemezse ben ödeyeceğim galiba, size son gelen mailide attım, canlı chatte ödeyeceğiz gibisinden birşeyler söylemişlerdi. Ne yapmam gerekiyor parayı ödemek istemiyorum. Gönderdiğim faksı iptal mi etmeliyim ne yapmalıyım. Faksı 18.00 gibi yolladım. Faksı iptal etme şansımız var mı ?

Arkadaşım adamlar yolladıkları mesajda şunu söylüyorlar.Tam olarak çevirdim bilginize.Firma gümrükte bekleme masrafını ödemez sanırım.

"
    Sayın müşteri seagate olarak sabitdiskin gümrük bedelini ödedik.Ama Gümrükten sabitdiski alabilmek için UPS'ye yetki vermeniz gerekiyor.Yetki vermediğiniz sürece depoda bekleme masraflarını ödemeniz gerekiyor.UPS'ye yetki vermedikçe beklemede kalırlar.Bu sebeple depoda bekletme masrafları daha da artmadan UPS'ye yetki vermenizi tavsiye ederiz.

Lütfen DİKKAT.Eğer sabitdisk ne kadar çok depoda beklerse ödemeniz gereken bedel o kadar artar ve en sonunda seagate firmasına geri iade olur.Böyle bir durumda seagate firması gümrük bedelini öder ve sabitdiski tekrar size yollar fakat eski depo masrafı bu yeni depo masrafı ile birleştirilir ve ödemeniz gereken para artar.

Eğer ekstra bir sorunuz varsa bize bildirin.

"
    Tam metin budur.Ve her geçen gün aleyhinize işliyor.Karar verin ya ödeyin yada sabitdiskten vazgeçin.Sabitdisk seagate geri gider tekrar yollanırsa geçmiş borcuda ödemeniz gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 21 Şubat 2013; 18:01:18 >

• Beyler elimde maxtor one touch var;

Harddisk çalışıyor ışıyğı yanıyor ama tanımıyor,tanısa da çok uzun sürüyor ve disk yönetiminde gözükmüyor hiç bir şekilde,servisle görüştüm veri kurtarma bizde yok değişimini yapar göndeririz diyorlar ama içinde 6-7 yıllık fotoğraf arşivim vardı
    Yedekliydi ama yedek aldığım da bozuldu,başka yedek de vardı o da bozuldu laptopta hdd si değiştirmiştim,yere düşmüştü hdd çıkarttığımda sonra çalışmadı haliyle...

Ne yapabilirim bunu nasıl görecek şimdi pc,usb kutusunda sorun var sanırım anladığım kadarıyla.Firmware girişi de var ama onu bağlayacak girişli bi aparatım yok,onu alıp denesem çalışır mı onu da merak ediyorum.

Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler,sinirlerim alt üst aldığım yedeklerin hepsi çöp oldu şaka gibi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GeReNk_YoK

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bende PTT ile 15 lira gönderdim ama benim 2.5'' harici hdd idi . Havalı zarf konusunda sıkıntı yaşayanlar olmuş, onların büyük kırtasiyelerde her boyu var. Kendi orjinal kutusu içinde havalı zarfa koydum alıcı gönderici adresini elimle yazdım üzerine. Ve tam 7 günde ulaştı hdd'im (4 Şubat-11Şubat).

Ancak şuanda sipariş durumunu kontrol ettiğimde hala işlem devam ediyor yazıyor. Bakalım hayırlısıyla gelir inşallah .

7sinde gönderdigim kargo hollanda postasına ulşmam sayesinde bugün teslim edildi :) ulaşmasam daha beklicek gibiydi

helal olsun ora nasıl ulaştınız

adamlar devlet kargosuna twitter destek sistemi kurmuşlar post nl kargo şirketi
    https://twitter.com/PostNLWebcare twitter sayfası ya postnl.nlden contacts kısmında canlı chat var ingilizce gönderin ben ısrarlı türk gelsin dememden dolayı fatma die birini bulmuşlar :D :D türkçe destek sagladılar :)

süpermiş :D

bende ilk gönderimde numaradmdan aramıştılar içindekiler önemliydi kurtarma bölümünden aradılar
    yücel diye birini bulmuşlar ancak anlaşamamıştık tam olarak :D

biraz baskı sonucunda türkçe destek saglanıyo eger google translate ve dil bilginiz yetersiz kalıyorsa... Çat pat da olsa buna şükür :)

ingilizce öğretmeniyim ama inadına türkçe yazmıştım mesajı :)
    illa vardır bir türk dedim ya :D

• SN İŞLEM / YER
    BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
    1.
    Kabul Edildi - ANKARA
    14/02/2013 15:45:04
    2.
    Torbaya Eklendi - ANKARA
    14/02/2013 16:16:03

devamı yok :(
  • quote:

SN İŞLEM / YER
    BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
    1.
    Kabul Edildi - ANKARA
    2.
    Torbaya Eklendi - ANKARA

Ürünü ne şekilde gönderdiniz ? Kargomu yoksa kayıtlı küçük paketmi ?
  • quote:

quote:

SN İŞLEM / YER
    BİLGİ GİRİŞ TARİHİ
    1.
    Kabul Edildi - ANKARA
    2.
    Torbaya Eklendi - ANKARA

Ürünü ne şekilde gönderdiniz ? Kargomu yoksa kayıtlı küçük paketmi ?

KÜÇÜK KAYITLI PAKET
  • PTT İle görüştünüzmü ? Birde hangi siteden kontrol ediyorsunuz ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

@alikiymaz

Allah'a çok şükür benim harddiskim sağlam çıktı.ayrıca seatools testlerini de başarıyla geçti.

• quote:

PTT İle görüştünüzmü ? Birde hangi siteden kontrol ediyorsunuz ?

kayıtlı küçük paket sitesinden ptt nin
  • quote:

http://212.175.152.3/tr/interaktif/kayitliposta_yeniweb.php

Yurtdışı takibi yaparsan görürsün yurtiçi bu
  • link ?
  • NO TARIH (Date) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)
    14/02/13 15:45 2013-02-14 15:45:04 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir TÜRKIYE
    14/02/13 15:45 2013-02-14 15:45:04 Send item to domestic location (Otb) Yurticinde sevk edildi TÜRKIYE
    15/02/13 14:22 2013-02-15 14:22:10 The item was forwarded to the destination country (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) TÜRKIYE
    19/02/13 08:47 2013-02-19 08:47:00 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi NETHERLANDS (Yurt Disi)
    19/02/13 21:51 2013-02-19 21:51:00 Send item to domestic location (Inb) Gönderi Yurt Içi Merkezine Sevk Edildi NETHERLANDS (Yurt Disi)
    20/02/13 04:31 2013-02-20 04:31:00 Send item to domestic location (Inb) Gönderi Yurt Içi Merkezine Sevk Edildi NETHERLANDS (Yurt Disi)
    20/02/13 12:20 2013-02-20 12:20:00 Deliver item (Inb) Gonderi teslim edildi (Gelen) NETHERLANDS (Yurt Disi)

HDD ' niz Seagateye teslim edilmiş :)

Hayırlısı olsun.

http://www.ptt.gov.tr/index.snet?wapp=internationalDeliveryTracking_tr

• aa teşekkürler yurtdışı deyince çıktı teslim edilmiş :)
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.