Şimdi Ara

ARKA IŞIK SIZDIRMASI TESTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yeni 40w4500 aldım. Gece ışıksız ortamda arka ışık sızdırması testi yaptım hafif köşelerden sızma var. Gündüz ise fark etmek mümkün değil lakin gece belli ediyor kendisini kanal gecişlerindeki kısa süreli siyah ekranda ve özellikle siyahın yoğun olduğu durağan sahnelerde çok hafif köşelerden belli oluyor. Bu sorun mudur? yoksa olağan her lcd'de olabilecek bir şey midir?
    Bir hafta lcd'yi test etme sürem var eğer rahatsız ederse değişme garantisi aldım. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım lütfen.
    şimdilik resim koyamıyorum daha sonra ekleyebilirim. Eğer lcd'sini test eden arkadaşlar varsa bu başlık altında resimlerini paylaşırsa en azından ortak bir yerde hepsini görmüş oluruz.
    saygılar..

• bi resim koysanız?
  • her CCFL li Lcd de olur bu sorun.panelin icindeki florasan lambalardan kaynaklanıyor.bazısında az bazısında cok..x3500 de zf355 tede belli bir miktarda var.. oyuzden cok takılmayın derim..
  • Ben örnek bir fotoğraf koyayım, kendi Tv'imden...

Bu konu ile ilgili bir kaç noktaya değinmek istiyorum.

Lcd'ler yapıları gereği (arka tarafta sürekli yanan floresan tüpler) arka ışık sızdırması ve benzeri sorunlarla karşılaşmak her zaman ihtimal dahilinde. Marka modelden bağımsız...

Bunun sorun olma derecesi ise sizin rahatsız olma seviyenizdir. Rahatsız ediyorsa benim veya bir başkasının sorun yok demesi pek anlamlı değil. Veya tam tersi bana göre sorun, size göre "kabul edilebilir sınırlar içinde" olabilir.

Fakat şunu unutmamak lazım; Biz kullanıcıların çoğunun sorun olarak gördüğü ve rahatsız olduğu bir durumu servisler sorun olarak kabul etmiyorlar. Yani sorunu tespit etmekle iş bitmiyor. Bunun çözümünü bulmak önceden konuşulup değiştirme sözü alınmamışsa oldukça zor.

Gelelim sorun tespitine...

Bir kere zifiri karanlıkta tv'ye bakmak hatalı sonuç verdirir. Oda aydınlık seviyesi normal olsun. Ne çok aydınlık, ne çok karanlık.

İkincisi tv renk ayarları "canlı", "dinamik" gibi parlaklık, kontrast, arka ışık ayarlarının en yüksek düzeyde olduğu ayarlarda bakmak yanıltır. Zaten bu ayarlarda tv'de izlenmez ama çoğumuzun hoşuna gidiyor bu tip caf caflı ayarlar. Anti parantez olarak söyliyeyim, ideal ayarlar için imzamdaki ilgili konuyu okumanızı tavsiye ederim. Oradakileri uygular ve beyenmezseniz yine kendi beyendiğiniz ayarlara dönersiniz. Zorlama yok...

Arka ışık ayarının orta kademeleri Sony için 5'i geçmemesi doğru olur diye düşünüyorum. Parlaklık ayarının da 50-60 civarında olması iyi olabilir.

Bu ayarları düzelttikten sonra normal aydınlık bir ortamda tv'de siyah bir görüntü varken tv'ye doğrudan karşısından bakılır. Rahatsız edecek bir durum varsa vardır. Yoksa yoktur. Varsa servis çağırılır. Onları ikna etmenin yolları araştırılır vs.

• Karanlık ortamda çekilmiş birkaç örnek. Sorunlu mu?

• Bunları sorun olarak görürmüsünüz? Kullanım süresine göre artış gösterir mi? Work time :10 saatlik lcd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraypi -- 13 Şubat 2009; 13:12:39 >

• Diğer başlıkta yazdıklarımı buraya da kopyalıyorum;

Bahsettiğiniz sorunlar tv çalıştıkça,yani ısındıkça daha çok belli eder kendini.Önemli olan film izlerken veya oyun oynarken rahatsızlık verip vermeyeceği.Bende 32 V4500 var,ilk zamanlar 360 olmadığı için en fazla 1 saat tv izleyip kapatırdım.Hatta yarım saat.Oda karanlıkken ve ekran siyah olduğu zaman hiçbir problem göremiyordum.Geçen hafta 360'ı aldım ve 3 saat oynadıktan sonra,dur şunun bulutlanma ve arka ışık sızması durumuna bir daha bakayım dedim.Arka ışık sızması çok az da olsa vardı ve sağ üst köşede de yine az olmakla beraber bulutlanma vardı.

Yalnız garip olan şey,bu sorunların oyun oynarken hiç kendini belli etmemesi.Siyah sahneler yine simsiyah.Bulutlanma siyah,mavi ve yeşil sahnelerde çok belli olur,ama oyunlarda hiç belli olmuyor.Fakat,konsolu kapatıp HDMI bağlantılı siyah ekran çıkınca,bahsettiğim sorunlar az da olsa,gün gibi ortada.

Anlatmak istediğim;oyunlardaki siyah,mavi ve yeşil renklerde bulutlanmanın ve ışık sızmasının getireceği tonlama bozukluğu kesinlikle yok.Ama ekranda görüntü yokken ve siyahken bu sorunları az da olsa görüyorum.Dediğim gibi,önemli olan birşey izlerken rahatsızlık vermemesi.Yoksa odayı ve ekranı kapkaranlık yaptıktan sonra hemen herkes bir problem görür,malum bu tv lerin teknolojileri bu sorunlara müsait.Yani LCD tv lerin genel sorunu.Şu markada çok olur,şu markada az olur demek pek mantıklı değil.Tabii ki her parçanın en kalitelisini kullanan markalarda daha az olabilir,ama onlara da biz ulaşamıyoruz zaten:)

Saygılar..

Buarada fotoğraf makinam olmadığı için,üniversiteli arkadaşımızın koyduğu resimlerden birini örnek gösteriyorum.Bundan biraz daha az olmakla beraber, sadece sağ üst köşede gördüm 2 gün önce.Ama dün gece de 2 saat oynadıktan sonra baktım,bu sefer yok gibiydi:)Görüntüyü bozmadıktan sonra,fazla kurcalamamak gerekiyor böyle şeyleri.Ama sizinki biraz fazla gibi.Aldığınız yerle bu tip sıkıntılara karşı değişim sözü aldıysanız,değiştirin bence.

Saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İç lamba sorunu
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tşk. ilginiz için. Ben de dediğiniz gibi düşünmekteydim. Gerçekten uzun süre açık kaldıktan sonra belirginleşmeye başlamıştı bu ışık sızıntısı. Hazır bayii de getirebilirsiniz dediğini göre götürsem iyi olur.
    Şu ana kadar çok kararsızdım. Kılı kıl mı yarıyorum sorun mu bulmaya çalışıyorum diye düşünmekteydim. İçimi rahatlattınız.
  • Bence de satıcıdan böyle bir taahhüt aldıysan değiştirmen de fayda war. İçinin rahatlamasına da çok sewindim eraypi.
  • Ben de içimin rahatlamasına çok sevindiğiniz için çok sevindim. :)))
  • quote:

Orjinalden alıntı: eraypi

tşk. ilginiz için. Ben de dediğiniz gibi düşünmekteydim. Gerçekten uzun süre açık kaldıktan sonra belirginleşmeye başlamıştı bu ışık sızıntısı. Hazır bayii de getirebilirsiniz dediğini göre götürsem iyi olur.
    Şu ana kadar çok kararsızdım. Kılı kıl mı yarıyorum sorun mu bulmaya çalışıyorum diye düşünmekteydim. İçimi rahatlattınız.

Ben almadan önce de,aldıktan sonra da çok araştırdım forumları.Aldıktan sonra neyini araştırdın dersen,olası problemler neler ve kabul edilir seviyeleri nedir diye araştırdım.İnan en çok şikayet arka ışık,bulutlanma ve ghosting.Resmi bozmadıktan sonra kesinlikle kafaya takılacak dert değil.Yalnız resmi bozsa bile değişim yapılmayabiliyor,bu kötü işte.O yüzden diyorum,hazır söz almışsın değişim için,değiştir sen de

Hemen her LCD de olabilecek bir problem olduğunu da unutma ama.Forumlarda 1 haftada gören de var 5 ay sonra gören de.Bazı arkadaşlar servis kuruluma geldiğinde,yanında ölü piksel testiyle beraber arka ışık ve bulutlanmaya da bak diyorlar.İyi de bu sorunlar panel ısındıktan sonra da ortaya çıkabiliyor.Ayrıca değişim sözü alınmamışsa,bu 3 sorun için de ekstrem bir durum olmadıkça değişim yapılmıyor.Arka ışık sızmasını hata olarak kabul etmiyor adamlar.Bu forumda bu sorunlar için 2 sene mahkemede uğraşan arkadaşlarımız oldu.O zamanın parasıyla da 14 milyara alınan bir tv için hem de.

Bu tip sorunlar yaşayıp,özellikle mahkeme kararı ile değişim yapan arkadaşlar varsa,mutlaka bizlerle paylaşsın.Hukuktan çok anlamam ama,olası problemlerde emsal teşkil edebilir çünkü.

Saygılar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.