Şimdi Ara

İBRETLİK ARACIMIN ÖN CAM ÇATLAMA HADİSESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
6.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sene Temmuz'da aracımın ön camına(yolcu tarafına)başka bir arabadan taş sıçradı yaklaşık 1-2 mm arası kadar nokta şekline iz yaptı ama dikkatli bakınca yıldız şeklinde 3 tane kolu vardı neyse ben daha küçük bir zararı yok şimdilik, hem çizdirirsem 1TL kadar iz olacağına böyle dursun çatlak ilerleyecek olursa çizdiririm niyetiyle aracı kullanmaya devam ettim yaklaşık bir ay kadar sonra çatlağın bir koldan yaklaşık 5cm kadar ilerlediğini gördüm.Çok akıllıyım ya bu seferde herşeyi kendim yapma huyum vardır biraz, ben bu camı kendim çizerim arkadaş dedim ve bir hırdavatçıdan 6TL'ye elmas aldım güya kendim camcıcıyım her zaman cam kesip cam çiziyorum neyse çatlağın ucuna bastırarak cama küçük bir daire yapayım dedim camı bastırarak çizerken ancak parantez kadar çizmişken çatlak bir 5cm kadar daha uzadı,aynı zamanda ana merkezdenaşağı doğru bir çatlakdaha ilerledi 5-6cm kadar, ben dururmuyum çatlağın ilerleyen ucunu çizmeye kalktım tekrardan yine aynı şey oldu çatlak yine bir 4-5 cm kadar daha ilerledi.alttaki çatlakta ilerledi,baktım benim yiyeceğim halt değil bu arabaya atladığım gibi sanayideki oto camcıya gittim camcı sağolsun ilk çatlak merkezine ve benim emeğimin çok geçtiği çatlak ucuna ve alta ilerleyen çatlak ucuna daire çizdi.Bir hafta ya oldu ya olmadı camcının çizdiği çatlağın ilerlediği kol yine 1cm ilerledi tekrar camcıya gittim camcı orayı tekrar çizdi, bazen olur böyle şeyler dedi ok dedim.
    Ağustos'un sonlarında yaz tatiline çıkmıştım hani şehirler arası yollarda yol kenarlarında restaurantlar olur müşteri çekmek için de millet arabasını yıkasın diye önlerinde yüksek bir yerden borudan su akar sürekli, benimde arac baya bir tozluydu aracı yıkamak için altına girdim bir kaç ileri geri yaptım yola devam ettim sonra farkettim ki benim çatlak almış başını gitmiş bir 60 cm kadar şimdi bu şekilde biniyorum.
    Sonradan araştırıken gördüm 2cm kadar olan çatlakları bir aparatla içine basınçla özel bir sıvı sıkıyorlar ve çatlak izi %90 kayboluyormuş o şekilde yaptırmadığıma şimdi bin pişmanım
    Bu yazıyıda birilerine faydası olur diye yazıyorum.
    Şu sıralar aracımın ön camını değiştireceğim Hangi marka cam taktırayım ve bu camların markaya göre açık ve koyusu oluyormu sizler ne öneriyorsunuz Serviste Orjinal taktırmayacağım(Tamamen duygusal sebeblerden ).Aracım 2003 Ford Focus HB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simka_3 -- 28 Nisan 2015; 14:01:51 >

• ben Samanyolu tv ye sat bunu ceksinler izleyek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o cam ya değişecek ya değişecek.

olası bi kazaya sebep olabilir, en azından olmaık yerde rezil eder.fazla araştırmaktan ziyade bir an önce camı değiştir.
  • emeğine sağlık, faydalı olmuş.
    benim de camım çatladı araştrımalarım sonucunda öğrendiklerim ve düşüncelerim:
    aracım fiat grande punto.
    camım çatlarsa atermik bir cam taktırıcam, fiyatı hiç önemli değil diyordum.
    fiatın hiç bir modelinde atermik cam yokmuş.
    trilyonda versek bulamazmışız.
    kaskonun anlaşmalı camcıları ücretsiz ve kasko bozulmadan değişiyor ama yerli cam takıyormuş.
    yerli camların kalitesi fena değilmiş.
    ama araçta yağmur sensörü tarzı donanımlar varsa orjinal taktırmak daha iyiymiş.
    herşeye rağmen illa da orjinal olsun dersen,
    modeline göre 150 tl den başlayan farkı cebinden ödemen gerekiyormuş.
  • vallaha türkiye de kullanan var mı bilmiyorum belki büyük şehirlerde bir kaç lüks oto tamiricide vardır da bir cam parası isterler herhalde tamirine :D

• Güzel anekdot
  • kasko varsa direk değişim yapsaydın keşke allah korusun tehlikeli.

Arkadaşın yumurta kasa acccentde vardı çatlak bir gün sıkışık trafikte arabayla giderken çat çut çat dedi nerdeyse otuz kırk santim çatladı gözümün önünde.

Kırık çatlak şeyleri sevmem hemen değiştirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KASKODAN ÖN CAM DEĞİŞİMİ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Japon yapistiricisi ucunu iğne ile delip
    Catlak kısma cok hafif şekilde sursek
    5 6 saat kurumasını bekleyip tekrar 2 kati atsak
    Nasil olur ?

Hem saydam
    Hem ekonomik
    Hem pratik
    Hem de sağlam

Gözlük camini japonla yapıştırdım
    Cam baska yerden kırıldı sokmeye çalışırken

Kaynayan kemik saglam olur derler ya o hesap
  • Bugün de ön camın fotoğrafını çektim,Çektiğimde farkettim ki camın durumunu az bile anlatmışım . Triger setinin değişim zamanı da geldi masraf arttı
     İBRETLİK ARACIMIN ÖN CAM ÇATLAMA HADİSESİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simka_3 -- 25 Nisan 2015; 11:56:46 >

• burdan şunu gördümkü çizdirmekte bir işe yaramıyor.kanıt ortada
  • quote:

Orijinalden alıntı: PUNTO MULTİJET

Japon yapistiricisi ucunu iğne ile delip
    Nasil olur ?

Hem saydam
    Hem ekonomik
    Hem pratik
    Hem de sağlam

Japon yapıştırıcısı ile yapıştırmak hiç aklıma gelmedi.Tabiki çatlağın ilk aşamalarında uygulanabilir.Sonuçta birşey kaybetmez yapan kişi, fakat çatlağın içine yapıştırıcının işleyeceğinden şüpheliyim sonuçta çatlak bilmem milimetrenin kaçta kaçı inceliğinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spirited

burdan şunu gördümkü çizdirmekte bir işe yaramıyor.kanıt ortada

Aynen hocam.Yalnız burada benim kendi camımdan edindiğim fikre göre söylüyorum camı çizen kişiliğin tecrübesi çok önemli tam daire yaparsa çatlak ilerlemez.camı camcı çizerken çok azda olsa tek hamlade çizemeyeceği için köşeler oluşabiliyor benim gördüğüm.Pergel gibi bir aparat olsada çizse tam daire olur ve çatlak ilerlemez.
  • Hocam evin cama mastik cekeyim dedim kaş yaparken derler ya o hesap

Once eski macunu kazıyayım dedim camin köşe koptu düştü
    Obur cam da biraz çatladı

• quote:

Orijinalden alıntı: simka_3

quote:

Orijinalden alıntı: PUNTO MULTİJET

Japon yapistiricisi ucunu iğne ile delip
    Nasil olur ?

Hem saydam
    Hem ekonomik
    Hem pratik
    Hem de sağlam

Japon yapıştırıcısı ile yapıştırmak hiç aklıma gelmedi.Tabiki çatlağın ilk aşamalarında uygulanabilir.Sonuçta birşey kaybetmez yapan kişi, fakat çatlağın içine yapıştırıcının işleyeceğinden şüpheliyim sonuçta çatlak bilmem milimetrenin kaçta kaçı inceliğinde.

Japon tamircilerin bir numaralı kullandığı ekipman

Eldivensiz gozluksuz kullanmayin ve solumayin

Su gibi aralardan girer cok akıcıdır

Cok çok az sıkarsanız diğer tarafa akmaz
    Hatta hassas yerlere uygularken insulin enjektörü kullanabilirsiniz

Saatçiler saat cami kenarlarına sıkar gelisiguzel japonu
    Ee üsttekiler ne olacak deyince de onlar atar zamanla diyor

Kıl çerçeve gozluk kullanan varsa çatlaklara birebir

Uygulayin
    Kuruyunca da asetonlu bezle tasan kısımları adeta pasta cila yapıyormuş gibi temizleyebilirsiniz.

Cillop gibi olurdu

Aseton japonu çözer

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.