Şimdi Ara

gece ön cama yansıyan farlar çapraz dağılma yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar karanlıkta ilerlediğim esnada karşıdan gelen aracın farları hep çapraz bir şekilde yani X şeklinde ön camda yayılıyor hani eski türk filmlerinde gazinoda ışıklar çapraz çapraz gözükür ya onun gibi. film falan mı taktırmak lazım ön cama ne yapmak lazım bunu nasıl engelleriz acaba bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Ön Camında Gece Farlarının Çapraz Dağılması

Gece sürüşü sırasında, karşıdan gelen araçların farları ön camınızda çapraz şekillerde yansımalar oluşturarak görüşünüzü engelleyebilir. Bu dağılma, araç ön camının yapısı ve kullanılan cam türünden kaynaklanmaktadır.

Ön camlar, prizma gibi davranan kavisli bir yüzeye sahiptir. Bu yüzey, gelen ışığı kırarak farklı yönlere yönlendirir. Karşıdan gelen farların ışığı, ön cama çarptığında kırılır ve çapraz şekillerde dağılır.

Araç ön camı ışığı dağıtması, özellikle ıslak veya yağmurlu havalarda daha belirgin hale gelir. Bu koşullar altında, ön camdaki su damlacıkları, ışığı daha fazla kırar ve çapraz yansımaları yoğunlaştırır.

Bu çapraz dağılma, görüşünüzü önemli ölçüde engelleyebilir ve gece sürüşünü tehlikeli hale getirebilir. Arabanın ön camı ışığı dağıtıyor sorunu ile karşı karşıyaysanız, aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

• Farlarınızı temiz ve ayarlı tutun.
    • Ön cama parlama önleyici filmler uygulayın.
    • Güneş gözlüğü takın.
    • Gece sürüşünden kaçının veya mümkün olduğunca azaltın.

Ön cam ışık kırılması, gece sürüşünü zorlaştırabilen yaygın bir sorundur. Yukarıdaki önlemleri alarak, görüşünüzü iyileştirebilir ve gece sürüşünü daha güvenli hale getirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • camın kirli olması ve yıllar içinde tamamen çizilmesi en büyük etkenlerden biri.Birde gözünüzde hassaslıkta olabilir.Herks hafiften o çapraz işareti görür.
  • hafiften olması iyi ya başka araçlarda dikkat ediyorum benim ki gibi değil arabam 2001 model ama aracın ön camı 2007 de çatlaktan dolayı değişmiş camıda yeni yani anlamadım bi türlü
  • Goze film cektir kokten kurtul bu problemden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax009

hafiften olması iyi ya başka araçlarda dikkat ediyorum benim ki gibi değil arabam 2001 model ama aracın ön camı 2007 de çatlaktan dolayı değişmiş camıda yeni yani anlamadım bi türlü

cam orjinalmi?ışıkla bakın camda çok çizik varmı.Camınızı temiz tutun birde.
  • Gözlerinizde güneş ışığına karşı hassaslık var mı? Yani aşırı aydınlık günlerde gölgeden güneşli sokağa bakarken gözlerinizde bir batma oluyor mu?
    Bu istemsiz olarak gözlerinizi kısma refleksine ve doğal olarak ışığın da kırılmasına sebep olabilir.

Şöyle bir gözlük iş görebilir mi? Kullanan varsa yorum bekliyorum.

• valla orjinal olup olmadığını bilmiyorum onuda nasıl anlayacaz bilmiyorum bi yerinde logo mogo bişey var mı ki. ışıkla bak dediğin heralde karanlıkta bakacaz demi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

valla orjinal olup olmadığını bilmiyorum onuda nasıl anlayacaz bilmiyorum bi yerinde logo mogo bişey var mı ki. ışıkla bak dediğin heralde karanlıkta bakacaz demi

evet camda çok kılcal çizik varsa dediğiniz olay olur.Orjinal camı sizin anlamanız zor.Kasko varsa,kılcal çizikte çoksa değiştirebilirsiniz camı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Gözlerinizde güneş ışığına karşı hassaslık var mı? Yani aşırı aydınlık günlerde gölgeden güneşli sokağa bakarken gözlerinizde bir batma oluyor mu?
    Bu istemsiz olarak gözlerinizi kısma refleksine ve doğal olarak ışığın da kırılmasına sebep olabilir.

bu gözlüktern sis te kullanan arkadaş vardı.İşe yaradığını söylüyordu ama gece yolculuğunda denemek lazım.

• bu kılcal çizikler zımpara veya cila gibi bişeyle giderilir mi ki acaba
  • quote:

Gözlerinizde güneş ışığına karşı hassaslık var mı? Yani aşırı aydınlık günlerde gölgeden güneşli sokağa bakarken gözlerinizde bir batma oluyor mu?

RAY-BAN kullanıyorum tek çözüm bu

• bu fotoğrafta çizikleri görebilirsiniz.
    Kaynak

• quote:

bu kılcal çizikler zımpara veya cila gibi bişeyle giderilir mi ki acaba

cama zımpara ve pasta çok çok zor etki eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Compacterzurum

bu fotoğrafta çizikleri görebilirsiniz.
    Kaynak

evet dediğin gibi benimde cam böyle işte buna bi çözüm bulmak lazım. bunun cam değiştirmekten başka bir çözüm yolu olması lazım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Compacterzurum

bu fotoğrafta çizikleri görebilirsiniz.
    Kaynak

evet dediğin gibi benimde cam böyle işte buna bi çözüm bulmak lazım. bunun cam değiştirmekten başka bir çözüm yolu olması lazım

zımpara ve pasta çok iş çıkarmıyor bunu net olarak bilin kesinlikle.Ama bir pasta cilacıya gidip cama ince su zımparası ve pasta cila yapmasını söyleyin.Yaparız derse yaptırın ama beklentiniz çok olmasın.

• verdiğin bilgiler için teşekkürler. birde başka konularda ışığı dağıtmayan filmlerde takılabiliyormuş 3M in Lumar ın falan onlar işe yarar mı ki acep
  • quote:

verdiğin bilgiler için teşekkürler. birde başka konularda ışığı dağıtmayan filmlerde takılabiliyormuş 3M in Lumar ın falan onlar işe yarar mı ki acep

ben teşekkür ederim.Yanlız ön cama film pek iyi olmaz.Tavsiye etmem.
  • Hocam bir de bilgi olsun, yan sanayi camlar hem gözü yorar hem ışığa karşı daha kötü tepki verir.
    Camın genelde sağ alt köşesinde (Veya diğer köşelerde de olabilir) bir üretici ismi yazar.
  • quote:

Hocam bir de bilgi olsun, yan sanayi camlar hem gözü yorar hem ışığa karşı daha kötü tepki verir.
    Camın genelde sağ alt köşesinde (Veya diğer köşelerde de olabilir) bir üretici ismi yazar.

+1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.