Şimdi Ara

Ayna ve fotoğraf asimetri olayı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
12.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi bu soru defalarca bir çok kişi tarafından sorulmuş olabilir. Ancak bu gerçekten çok ilgimi çekmiş durumdadır.
    Şimdi sabah bir test yaptım. Fotoğraf makinesi beni aynada gördüğüm gibi çekiyor aslında, ama ters görüntü yani karşıdakinin bizi nasıl gördüğü görüntüsünü görünce asimetrik bir bozukluk çıkıyor. Aslında her 2'sinde aynıyız ama biz ayna görüntümüze alıştığımız için mi öyle oluyor?

Mesela mağazaya gidince babamda dikkat etmiştim bu duruma, babam kıyafet denerken aynaya baktığında tek kaşı yukarıda gibi gözüküyordu. Ama babama normalde bakınca öyle bir görüntü gözükmüyor. Bu durumu tam tamına açıklayacak birisi var mıdır ?

• Sizin aynaya bakınca gördüğünüz başkasının size bakınca gördüğü görüntüyle ters.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En basitinden selfie cekinmisseniz onu yatay olarak cevirin. Farki anlayacaksiniz tamamen bir hile gibi birsey bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZippoCH

Sizin aynaya bakınca gördüğünüz başkasının size bakınca gördüğü görüntüyle ters.

Ama sonuç olarak biz aynı mıyız ? Mesela bir test yaptım. Arkadaşımı normal olarak görüyorum bu benim ona bakış açım ve onu aynada gördüğümde farklı görüyorum. Sadece bakış açımız mı sonuçları gösteriyor. Aslında biz hep aynıyız da sadece alışıklık olayı ile mi alakalı ?
  • Bence başkasının bize bakınca gördüğü görüntü asıl olandır.
    Aynaya inanma ayna yolanci

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

En basitinden selfie cekinmisseniz onu yatay olarak cevirin. Farki anlayacaksiniz tamamen bir hile gibi birsey bu.

Ama aslında bir şey değişmiyor. Burnumuzun öteki yarısı yerinde, gözümüz büyüyüp ya da küçülmüyor. Biz kendimize sürekli aynada baktığımız için bizim kendimize bakış açımıza alıştığımız için mi aynada normal gözüküyoruz ? Mesela fotoğraf çekiniyorum. Öylesine berbat çıkıyorum ki, arkadaş olum sen manyak mısın on numara çıkmışsın diyor sen benim tipime bak falan diyor. Böyle tartışma uzayıp gidiyor çok ilginç bir olay

• Güncel kaliteli cevaplar lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5krilleX

Güncel kaliteli cevaplar lazım

güncel kaliteli cevaplar

• ayna doğru sadece ters yani sağ gözünü solda sol gözünü sağda gösteriyor ama sana bakan insan sağ gözünü sağda sol gözünü solda görüyor

fotoğraf pek çok etmene göre değişir makinenin kalitesi, lens ışık flaş o yüzden ayna doğru

eğer aynada kendini diğer insanların seni gördüğü gibi görmek istiyosan iki aynayı çapraz olarak birleştir ve tam ortasına bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmileGaillard -- 9 Ağustos 2015; 0:30:38 >
  • Kagida 5 yaz.aynaya tut.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmileGaillard

ayna doğru sadece ters yani sağ gözünü solda sol gözünü sağda gösteriyor ama sana bakan insan sağ gözünü sağda sol gözünü solda görüyor

fotoğraf pek çok etmene göre değişir makinenin kalitesi, lens ışık flaş o yüzden ayna doğru

eğer aynada kendini diğer insanların seni gördüğü gibi görmek istiyosan iki aynayı çapraz olarak birleştir ve tam ortasına bak

Peki kendimizi neden anormal olarak görüyoruz, tamam hiç birimizin suratı tam olarak düzgün değil sağ ve sol farklı oluyor. O dediğini yapmıştım, neden öyle yapınca kendimizi anormal görüyoruz, sanki burnum yamuk ya da ağzım karşıdaki insanlar beni öyle mi algılıyor öylesine anormal bir şekilde ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 5krilleX

quote:

Orijinalden alıntı: EmileGaillard

ayna doğru sadece ters yani sağ gözünü solda sol gözünü sağda gösteriyor ama sana bakan insan sağ gözünü sağda sol gözünü solda görüyor

Peki kendimizi neden anormal olarak görüyoruz, tamam hiç birimizin suratı tam olarak düzgün değil sağ ve sol farklı oluyor. O dediğini yapmıştım, neden öyle yapınca kendimizi anormal görüyoruz, sanki burnum yamuk ya da ağzım karşıdaki insanlar beni öyle mi algılıyor öylesine anormal bir şekilde ?

karşındaki insanlar zaten senin aynadaki görüntünün tersine alışmış sen fotoda kendini aynadaki gibi değilde ters bi şekilde görünce bundan rahatsız olan bitek sen oluyosun çünkü hayatın boyunca kendini ters bi şekilde göremeyen bitek sensin fotoğraf dediğim gibi insanların seni dışardan gördüğü açıda gösterir yani evet insanlar seni fotoğraftaki gibi görüyor ama dandik makineyle çekilmiş fotoğrafla çok kaliteli makineyle çekilmiş fotoğraf arasında fark var ayrıca fotoğrafı çekende profosyonelse çok daha iyi çıkar fakat fotoğraf makineleri ışığı insan gözü gibi algılamıyo yani sen kendi fotoğrafına baktığında makinenin ürettiği suni ışığa bakıyosun dolayısıyla kötü bulman normal insanlar evet seni fotoğraftaki açıdan görüyor aynadakinin tersi bi şekilde fakat hiçbir zaman seni birebir o fotoğrafta çıktığın gibi görmüyolar çünkü biri suni göz yani makinanın lensi biri gerçek göz insan gözüyle görüyor

• Bide herkes aynı göze sahip değil kimisi beöki daha parşak görüyor kimisi daha mst aynı fotograf makineleri gibi oda var :) ondan belki birinide güzel gelen başkasına çirkin geliyo yani herkesin gözü aynımı görüyor? The has been the bomb ':)

• Abi olay şu

Ön kamerayi aç. Ayarlardan ters göruntu olan yeri Hayir yap ve çek. O senin dışaridan göruntun

Evet yapip çekersen senin ters göruntun. Yani aynadaki aliştiğin ve sana normal gelen göruntu. Okeey.

•  Ayna ve fotoğraf asimetri olayı ?

Siyah çizgiler yere parelel olsun
    Yeşil de senin göz hizan arasındaki fark çok az olduğu için kendini düz sanıyorsun

Ama resim ters dönünce yine kendini düz sanıyorsun fakat baban ile açınız değiştiği için daha onu düz görmüyorsun bir gözü havada oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ sol olayı iste kimse seni aynada gördüğün gibi görmüyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak şimdi seni atdınlatıcam

Senin normalde görüntün = Çevrendekilerin seni gördüğü görüntü = Senin kamerada gördüğüm görüntü

Buraya kadar normal. Fakat sen kendi görüntünü hep aynada görüyorsun. Ayna yansıttığı için aynada gördüğün senin görüntünün tam tersi ve biraz önce de dediğim gibi sen sürekli aynada kendini gördüğün için sen ters görüntüne alışıyorsun. Bu yüzden sen fotoğraflarını beğenmezken, çevrendekiler güzel çıkmışsın diyor. Çünkü onların fotoğrafta gördükleri ile sana baktıklarında gördükleri aynı iken, sen fotoğrafa bakınca alışmış olduğun görüntünün tersini görüyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: LoL_Game

Bak şimdi seni atdınlatıcam

Senin normalde görüntün = Çevrendekilerin seni gördüğü görüntü = Senin kamerada gördüğüm görüntü

Buraya kadar normal. Fakat sen kendi görüntünü hep aynada görüyorsun. Ayna yansıttığı için aynada gördüğün senin görüntünün tam tersi ve biraz önce de dediğim gibi sen sürekli aynada kendini gördüğün için sen ters görüntüne alışıyorsun. Bu yüzden sen fotoğraflarını beğenmezken, çevrendekiler güzel çıkmışsın diyor. Çünkü onların fotoğrafta gördükleri ile sana baktıklarında gördükleri aynı iken, sen fotoğrafa bakınca alışmış olduğun görüntünün tersini görüyorsun.

Ama gerçekten insan ister istemez gülüyor bu duruma, ağzım gözüm bu kadar yamuk mu diyorum sürekli kendime, o yüzden bir süre aynaya falan bakmayacağım. Bu sayede durum çözülür değil mi ?

• bilimsel olarak kanıtlanmadığı sürece çözülemez bence bu ama bana göre bence ayanada gözüktüğümüz gibi insanlara gözükürüz sonuçta ayna bir yansıma fotoğraf bazı işlemlerle çalışıyor ama aynada bi işlem yok.

edit:ama ayna'da ters gözükürüz sağ gözümüz sol gözükür sol gözümüz sağ olarak gözükür. Neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lordimus -- 9 Ağustos 2015; 1:06:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.