Şimdi Ara

Ön Konsol Cama Yansıyor Önümü Göremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
15.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güneşli günlerde oluyor genelde. Güneş karşıdan vurduğunda ön göğüsün yansıması cama vuruyor görüşümü çok kısıtlıyor. Bunun için bir sprey ya da benzeri bir ürün var mıdır acaba? Antika dolmuşcular gibi peluş sermek istemiyorum Geçen bu yüzden sağ kaldırıma çıkıyordum az kalsın. Güneşlik, güneş gözlüğü falan hiçbiri kar etmiyor benim gözümü değil camın görüntüsünü bozuyor.

• bu sorun tüm araçlarda olur genelde ama sprey gibi şeyler konsolu iyice parlatıp yansıtıyor dolayısıyla dahada kötü oluyor.
  • göğüsün rengi nedir?
  • aracın göğsünü mat göğüs cilası ile silin...
  • Önceden havlu koyardım.Şimdi onu engelleyen güneş gözlüğü aldım çok rahat ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

göğüsün rengi nedir?

Siyah ama parlıyor eskidiğinden midir nedir bilemedim.

quote:

aracın göğsünü mat göğüs cilası ile silin...

Hocam nedir bu ürün nerelerden buluruz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

quote:

Orijinalden alıntı: suicide

göğüsün rengi nedir?

Siyah ama parlıyor eskidiğinden midir nedir bilemedim.

zamanla aşınmanın etkisi ile renk açılıp yüzey pürüzsüzleşebiliyor, aracın yaşına göre belki böyle birşey olabilir.
    mat cila için büyük marketlere bakmanızı öneririm, oto bölümlerinde her türlü ürün bulunuyor.
  • ön cama film çektirin.
  • yukarida da soylenmis, camlari kaliteli sayilabilecek (polarize deniyor sanirim) bir gunes gozlugunu aracinizda bulundurun. maliyeti 15-20 tl civari olur. her iki aracimda da (kafamda, gozumde takili unutmadigim zamanlar disinda) aractan cikartmadigim gunes gozlugu yaz kis bulunur, cok faydasini gordum, kesinlile tavsiye ederim.
  • poloroid gözlük işini görür.
  • Polorize filtreli güneş gözlüğü kesinlikle işini görecektir Bu yaz Rayban aldım polarize filtreli, şu ana kadar ben güneş gözlüğü kullanmamışım dedim vallaha. Onca para verenlere gülerdim hep ama helal olsun o paralar

Benim arabanın torpito rengi gri gibi, parlak bide hafiften. Güneş vurduğu zaman berbat oluyordu, birde yoldan yansıyan güneş ışığı var birde. Ama polarize filtreli güneş gözlüğü ile camdaki o yansıma tamamen kesiliyor.

Çevrende falan gerçekten polarize filtreli kaliteli bir güneş gözlüğü kullanan biri var ise bir denemeni tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar kaliteli bi(rayban) gözlüğüm var . Olay gözlükten kaynaklanmıyor, olay ön konsolun cama yansıması sonucu(camında biraz kirli olmasından ötürü) ayna gibi ön göğüsün sırtını sinema gibi göstermesinden kaynaklanıyor. Mat cilayı deneyecem yarın alıp sonucu buraya yazarım... Tabi havalar güneşli olursa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 1 Ocak 2010; 22:42:54 >
  • Raybanda polarize mi oda var Polarize filtrenin özelliği yansımaları önleme, bu yaz çok rahat ettim vallaha bu sayede. Yolda gelen akşam güneşi ışığını bile kesiyor büyük ölçüde. Ama polarize filtreli gözlükte bile yansıma yapıyorsa nasıl bir yansıma merak ettim doğrusu Bende yansıma sıfır oluyor gözlüğü takınca :)

Polarize filtrei fotoğrafcılar çok kullanır çeşitli yönlerden gelen ışığın yansımasını engellemek için mesela.
  • Camınızda çizikler var ise; karşıdan gelen ışığın bu çiziklerde kırılmasının yarattığı, devamlı bir yansıma sorunu da olabilir bahsettiğiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Raybanda polarize mi oda var Polarize filtrenin özelliği yansımaları önleme, bu yaz çok rahat ettim vallaha bu sayede. Yolda gelen akşam güneşi ışığını bile kesiyor büyük ölçüde. Ama polarize filtreli gözlükte bile yansıma yapıyorsa nasıl bir yansıma merak ettim doğrusu Bende yansıma sıfır oluyor gözlüğü takınca :)

Polarize filtrei fotoğrafcılar çok kullanır çeşitli yönlerden gelen ışığın yansımasını engellemek için mesela.

Valla polarize mi değil mi bilmiyorum 3 sene önce aldım epeyde para bayılmıştım açıkçası. Eğer polarizenin öyle bir özelliği varsa benim gözlükte o özellik yok
    /C.McRae
    Silecek çizikleri falan var çok cillop bir cam değil açıkçası. En mantıklısı şu ciladan almak anlaşılan.

• konsola sürülen cila benzeri kimyasallar zamanla konsola zarar verir. ucuza kapatacağım derken toz toplayan, deforme olan bir konsolla karşılaşabilirsiniz.
    Böyle bir durum olduğunda kullanmak üzere torpidoda mat siyah bir bez bulundurabilirsiniz.

Aksi halde ya gözlük ya peluş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

konsola sürülen cila benzeri kimyasallar zamanla konsola zarar verir. ucuza kapatacağım derken toz toplayan, deforme olan bir konsolla karşılaşabilirsiniz.
    Böyle bir durum olduğunda kullanmak üzere torpidoda mat siyah bir bez bulundurabilirsiniz.

Aksi halde ya gözlük ya peluş.

hatta airbag lerin olduğu yerlerdeki çatlaklar v.s. airbaglerin düzgün açılmamasına neden olur diye bir konu vardı dergide olumuştum....

tabiki belli başlı ürünleri kullanmak lazım.... bu iş için üretilen aracın konsoluna zarardan çok yarar sağlayacak ürünleri tercih etmek gerekir (yumuşatır nemlendirir) biraz nivea reklamı gibi oldu ama )

• Yahu abartmayın biraz Türk olun Yıpransın anacım işimi görsünde ne hali varsa görsün. Plastik alt tarafı yahu bulunmaz hint kumaşı değil. Öğrenci adamım zaten LPG 2 lira olmuş, markası alengirli diye kazık yiyecek değilim denerim kafama yatarsa alırım=)
  • polarize etkisinin olup olmadığını çok rahat anlayabilirsiniz, polarize filtreler renkleri yansımasız ve tek bir yüzey olarak gösterme eğilimindedir, gökyüzüne bakın eğer olduğundan daha az bulutlu ve renkler geçişsiz ise polarizedir.. ve evet sizin probleminizin çözümü polarize etkisi olan bir gözlük, emin olun çok rahat edersiniz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.