Şimdi Ara

Ön Konsol Cama Yansıyor Önümü Göremiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
15.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: L.J

Yahu abartmayın biraz Türk olun Yıpransın anacım işimi görsünde ne hali varsa görsün. Plastik alt tarafı yahu bulunmaz hint kumaşı değil. Öğrenci adamım zaten LPG 2 lira olmuş, markası alengirli diye kazık yiyecek değilim denerim kafama yatarsa alırım=)

plastik yüzeyse birşey olmaz zaten kolay kolay
    mat sprey boya

• ben de bu sorunu yaşıyorum, Göstergelerin üzerindeki kısım inanılmaz yansıma yapıyor benim aracımda da. En basit çözüm güneş gözlüğü:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Güneşli günlerde oluyor genelde. Güneş karşıdan vurduğunda ön göğüsün yansıması cama vuruyor görüşümü çok kısıtlıyor. Bunun için bir sprey ya da benzeri bir ürün var mıdır acaba? Antika dolmuşcular gibi peluş sermek istemiyorum Geçen bu yüzden sağ kaldırıma çıkıyordum az kalsın. Güneşlik, güneş gözlüğü falan hiçbiri kar etmiyor benim gözümü değil camın görüntüsünü bozuyor.

POLARİZE BİR GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANIN. YANSIMANIN SİHİRLİ BİR ŞEKİLDE KAYBOLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ.

GÜNEŞ GÖZLÜKÇÜLERİNDE POLARİZE Mİ DEĞİLMİ ÖZEL STANDLAR VAR ORALARA BAKIP KONTROL EDEBİLİRSİNİZ.

YANLIZ DİKKAT; ARACINIZ DİJİTAL GÖSTERGELİ İSE DİJİTAL GÖSTERGELERDE DE GÖRÜŞ AZALMASI OLUYOR POLARİZE TAKINCA.

BAŞKA FAYDALARIDA VAR MESELA GÜNEŞLİ GÜNLERDE SUYUN ALTINI GÖREBİLİYORSUNUZ.( TATLI SU BALIKÇILARI BU GÖZLÜKLERDEN KULLANIR MESELA) SUYUN ÜZERİNDEKİ YANSIMALAR KAYBOLUYOR,

ÖNDEKİ ARABANIN İÇİNİ GÖREBİLİYORSUNUZ ARKA CAMINDAKİ YANSIMALARDA KAYBOLUYOR.

HAYIRLI GÜNLER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 2 Ocak 2010; 15:56:57 >

• biraz yıpransın sprey kullanma olur bence
  • Polarize gözlüğün faydalarına ufak bir örnek, tam anlaşılmıyor gerçi bu yaz çektim. Polarize filtrenin açısı var gözlüklerde bu açı bizim başımıza göre ayarlandığından her noktadan aynı görütnü alınmıyor. Üstelik kafanızı eğerseniz ya da LCD ekranı yan çevirrseniz görüntü sıfır olabiliyor. Ama bu konuda hiç sorun yaşamadım ben. Anlog gösterge var arabamda. Sadece kadrandaki saat ve derece dijital onda da görüntü kaybı olmadı anormal derecede.

Kamerada da ince bir film takabası olduğundan biraz daha iyi çıkıyor gözle bakmaya göre ama normal çıplak gözle ya da diğer gözlüklerle bu fotoğrafta denizi düz su olarak görüyorsunuz.
     Ön Konsol Cama Yansıyor Önümü Göremiyorum

Polarize güneş gözlüğü, yansımaları yok ediyor ve suyun dibini bile görebiliyorsunuz. İçinde ne var ne yok ayrıntıları :)

Yağmurlu havalarda da çok işe yarıyor bu gözlük. Hatta torpitonun cama yansımasını yok ettiği gibi, torpitodan direk gözümüze yansıyan ışığıda kesiyor. Benim torpitom sile sile parladı fakat gözlüğü taktım mı amt gözüküyor

Gözlükleri iyi bir gözlükçüden almanızı tavsiye ederim kandırılmamak için. ZAten orda özel resimler falan oluyor, ona baktırıyorlar ben raybanı alırken bir foto gösterdiler normalda ayna gibi bişey gözlüğü takınca içinde Kule gözüküyordu. Kendinzide test edebilirsiniz, cep telefonununuza farklı açılardan bakın görüntü kayboluyorsa polarizedir o gözlükler.

• Rayban polorize kullanıyorum, ilk kullandığımda " ben hiç güneş gözlüğü kullanmamışım bu güne kadar dedim"
  • Bol sabunlu suyla ıslatılmış bir bezle birkaç defa silerseniz parlaklık kalmaz bence. Ben de sürekli eski arabalarımda parlatıcı kullanırdım ama yeni arabama 4 yl önce parlatıcıyı gögüse sürmemle silmem arası bir gece oldu. Gece aynı parlama sorunu olunca. Bi daha da elime almadım parlatıcı falan. Hem çatlatıyor hem gögüsü hem de lastikleri.
  • arkadaşlar güneş gözlüğü kullanmak demişsiniz iyi güzel ama normal hayatta gözlük kullanan insanlar (mesela ben) ne yapacak. Açılır kapanır cammı yaptıralım eski türk filimlerindeki gibi (insanlar gülsün sonra bize)
  • Arkadaşım aynı sorun bende de var. Normal hayatta gözlük kullanmak zorundayım(miyop). Araba kullanırken rahatsız olduğum için
    dereceli ve filitreli güneş gözlüğü yaptırdım. Tavsiye ederim. Sadece güneş gözlüğüne artı cam parası ve boyama ekleniyor. Hemen Her modele oluyor. Tavsiye ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

arkadaşlar güneş gözlüğü kullanmak demişsiniz iyi güzel ama normal hayatta gözlük kullanan insanlar (mesela ben) ne yapacak. Açılır kapanır cammı yaptıralım eski türk filimlerindeki gibi (insanlar gülsün sonra bize)

çerçeve değişimi ile aömalı kapamalı değil ( ki öyle bile olsa sağlık gerecidir ayrıca kim kime gülerse gülsün takmayın böyle şeyleri); geçmeli tabir edilen bir sistem daha var; annem ondan yaptırdı. normal camların üstüne çerçevenin kenarlarına geçen bir sistem.

güneş gözlüğü camlarını ayrı bir kutuda taşıyor gerekirse yerleştiriyor normal camların üstüne.

hayırlı günler.
  • Bendede polarize özelliği olan Rayban var. Gerçekten fark yaratıyor. Şiddetle otomobil kullanan arkadaşlara tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

arkadaşlar güneş gözlüğü kullanmak demişsiniz iyi güzel ama normal hayatta gözlük kullanan insanlar (mesela ben) ne yapacak. Açılır kapanır cammı yaptıralım eski türk filimlerindeki gibi (insanlar gülsün sonra bize)

Hocam numaralı güneş gözlüğü yaptıracaksın ve onlar sana soracak polarize kaplamalı mı olsun diye. Sende tamam dicen ve numaralı, polarizeli bir güneş gözlüğün olacak.

Ama aşırı derecede pahalıya ve isteidğin modeli seçememene neden oluyor numara işi. Benimde gözlerim bozuk 5 derece miyop Güneş gözlüğü stili seçemememden ve normal gözlük ile güneş gözlüğü arasındaki odak farklılıklarına alışamamaktan dolayı lens takmaya başladım. Gittim istediğim tipteki gözlüğümüde aldım gözüme mis gibi şimdi.

Lens takmanı ve istediğin gözlüğü almanı tavsiye ederim.

• Senin camın en az 300 tl ye patlar inceltilmişi felan derken 400 ü bulur oda genede kalın olur ama baz yoksa yani bombe 200 e kadar düşebilir ama benden sana tavsiye bobbesi olmayan ve içten antrefle kaplamalı bir gözlük yaptırabilirsin polorizeyi unut tekerlik gibi olur camın saygılar...
  • duruma basit ve ucuz bir çözüm buldum ve bu clip on gözlükten aldım :)

memnunum tavsiye ederim

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14084
  • Bu konu ile alakası yok ama benim de klima ile başım dertte. Güneş battıktan sonra ya da batmasına çok yakınken, aynı şekilde yeni doğarken ön cam dışardan felaket buharlanıyor klima açıkken. Ama bu dediğim zamanlar hariç en ufak bir buğulanma yok. Neden özellikle güneşin batma zamanı ya da tam doğma zamanı anlayamadım.
  • Hemen hemen çoğu araçta olur.
    Polarize gözlük almanız gerek.

"Porsche Design" ürünlerini tavsiye ederim çok ama çok kaliteli gözlükleri var.
    http://www.porsche-design.com/international/en/
    Hatta ürünleri sürücülere yöneliktir.
    Fiyatları biraz tuzlu ama bir kere alıyorsunuz göz sağlığınız için çok önemli.
    Ben P8000 modelini aldım acayip mennunum bütün yansımaları engelliyor. 1.150 TL fiyatı vardı indirimle peşin fiyatına Bonus'a 6 taksit yaptılar 640 TL'ye geldi.
    Gidipte 50-60 TL'ye gözlük almayın sakın.

Yukarıda arkadaşların yazdıklarına kesinlikle katılıyorum.
    Bu gözlüğü aldıktan sonra gerçektej güneş gözlüğü kullanmıyormuşum dedim.

Cep telefonunun ekranına bakın görüntü bozuluyorsa gökkuşağı gibi oluyorsa;
    LCD bir göstergeye bakın görüntü bozuluyorsa;
    Havaya bakın renkleri canlı göremiyorsanız, bulutlar farklı bir boyutta gözüküyorsa o gözlük Polarize'dir.

Gözlüğün iç tarafına bakın ışık vurduğunda Mor-Yeşil bir yansıma yapar buda Polarize olduğunu belli eder.
    Dandik gözlüklerde bildiğiniz cam vardır üstü sadece kaplamadır.
    Güneş gözlüğü önemlidir dikkat edin.
    50 TL'lik güneş gözlüğünü taktım 2 saat boyunca gözlerim mahvoldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 18 Ağustos 2010; 20:26:56 >

• Benim çözümüm ise döşemeciye konsol üzerine örtü diktirmek oldu. Örtüyü havalandırma kapaklarından sabitledim. Ön cam havalandırma kanallarını da açtık. Gösterge üstüne gelen kısım kavisli overlok yapıldı. Yaz-kış sorunsuz kalıyor aracın üzerinde. Hem konsol yanmıyor, hem de güneş yansımıyor. Ayrıca DVD-navi üstüne gelen kısımdan da cep gibi kapak çıkıyor. Aracı park ederken dvd kapağını da örtüyorum.

Tavsiye ederim.

• OBK hocam bu örtüyü nerede yaptırdın acaba bana atabilirmisin tam da o tarz birşeye ihtiyacım var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

OBK hocam bu örtüyü nerede yaptırdın acaba bana atabilirmisin tam da o tarz birşeye ihtiyacım var

Hocam memlekette(Çorum) izindeyken kafadar döşemeci ustamdan rica etmiştim. Sonradan orada da epey meşhur oldu :) Benimkini görüp de isteyen çok olmuş. Usta araba elinde olsa hemen yapar ama elinde olmayan araba için ölçü alması zor olur.

Malzeme güneşten etkilenmeyecek, solmayacak, mat renkli, süngerli, hava alan bir kumaş olacak. Kenarlarına overlok çekilirse de dağılmıyor epey bir süre.

Kafa dengi, vakti bol, eli yatkın bir döşemeci bulunsa yaptırılır aslında.

Benim birbuçuk sene oldu. Halen bozulmadı. Bozulursa daha farklı stiller var aklımda :) Onları deneyeceğim ...
  • Poloriza güneş gözlüğü kullanın, yansıma falan kalmaz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.