Şimdi Ara

arka teker kayması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba dün 1998 model accent 1.5 gls araç aldım. daha önce hiç accent kullanmadım. ankaradan kayseri ye gelirken elmadağ da rampa aşağı inmeye başladığımda aracın frenine dokunduğum anda aracın arka tarafı sola kaymaya başladı bunun sebebi ne olabilir daha önce toyota ve honda ile elmadağdan geldim fakat hiçbirinde böyle bir sorunla karşılaşmadım. araçla düz yolda frene bastığımda herhangi bir kayma olmuyor fakat yokuş aşağı inerken frene dokunduğunda aracın arkası sola kaymaya başlıyor. lastikler ve havaları normal. acaba balatalardamı veya başka bir yerlerinde mi sorun var yoksa bu araç böylemi alışmammı lazım.yardımcı olursanız sevinirim.

• demekki daha yavas gideceksin yenı arabanda

kazasız sürüşler dilerim
  • araçta kayma nasıl oldu kardeş ? yani teker kilitlendi de mi kaydı yoksa normal bir kaymamı hani arka kampana mı sıkıştı diye düşünüyorum ama viraja hızlı girdiysen zaten honda yada toyota'nın yol tutuşunu accentten beklememek lazım
  • büyük ihtimalle amortisör değişmesi gerekiyor. Lastiklerin hamuruda aşırı sert olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperAkbilgi -- 19 Ağustos 2008; 8:07:38 >
  • arkadaşlar zaten toyota ve hondadaki yol tutuşu kadar olsun istemiyorum ama yanımdan kamyonlar doğanlar renaultlar bile beni sollayıp geçtikçe bunlardan dahamı kötü araba aldım diye düşündüm. zaten rampa aşağı ancak 30-40 km hızla inebildim. bu hızlarda bile frene yavaşça dokunduğumda aracın arkası sol tarafa doğru çekmeye başlıyor ve tekerler kitlemiş gibi aracın önü sağa doğru kaymaya başlıyor. elmadağı biliyorsanız daracık iki şeritli ve yokuş aşağı devamlı virajlı bir yol inişte ne duracak bir yer var nede eminiyet şeridi gibi bir şerit mecburen yavaş yavaş indim arkadam gelen herkes korna çalarak geçti. bu duyguyu yaşamışsanız bilirsiniz. önce lastik patladı zannettim ama indiğimde baktım lastikler normaldi. ben o kadar usta şoför değilim ama benden kaynaklı bişey oduğunuz sanmıyorum. yani benim aracımdakinin normal bişey olduğunu sanmıyorum. size daha başitçe şöyle anlatayım. hani buzlu yolda frene dokunduğunuzda tekerler dönmeyi bırakıp kaymaya başlar direksiyon hakimiyeti kaybolurya işte onun gibi bişey.bir sorunumda 60-100 km hız arası giderken küçük bir tümsekten veya çukurdan geçtiğinde aracın arkası çok fazla sağa sola sallanıyor. bence bunlar normal değil ben 93 model doğan da kullandım. fakat o bile yolda giderken böyle güvensiz değildi. Şimdi git bir ustaya göster diyeceksiniz ama malum ustaya aracın neresinde arıza olduğunu söylemeyemezseniz ve ne değişeceğini bilmezseniz birde benim gibi aracın başında bekleyemeyecek durumdasanız ve arabadan anlamıyorsanız ustanın her dediğini ve değiştirdim dediği her parçayı kabul etmeniz lazım. değiştirmese ve yapmasa bile bunun ücretini isteyecekler. ben bunları daha önce yaşadığım için yapılmamış işlere çok para harcadığım için arızanın ne olduğunu anlayıp en az masrafla halletmek istiyorum. cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• büyük ihtimalle amortisör sorunu olabilir
  • Lastik ve fren balatalarınla ilgili bir sorun olabilir..

Kayan tekerin karşı yonundeki tekerde bir fren problemi olabilir.
  • amortisör sorunu gibi görünüyor
  • peki araç düz yolda giderken aşağı yukarı çok sallanıyorsa amortisör bitmiş demekmidir. ben aracın arka tarafından bastırıp bıraktığımda araç bir kaç defa sallanıyor. bunun etkisi olabilirmi.
  • frenler ile ilgili bir sorun.abs yoksa boş bir yolda deneyin 60 km/s gibi bir hızla frene asılın eger araba düz bir cizgide duruyorsa sorun yoktur.eger düz bir cizgide durmuyorsa fren sistemi ile ilgili bir sorun vardır.
  • onu denedim araç frene bastığımda normal seyrinde duruyor. aşağıdaki linkte benin sorunlarımın tamamı neredeyse var. sanırım amortisörlerde bir sorun var çünkü araç virajlarda savrulacak gibi hiç güven vermiyor. birde yolda giderken çok sallanıyor. yarın ilk iş amortisörlere baktıracağım. cevaplar için hepinize teşekkürler. bakmak isterseniz link aşağıda

http://forum.donanimhaber.com/m_21469490/tm.htm
  • quote:

birde yolda giderken çok sallanıyor.

Lastik basıncını kontrol ettinizmi? Eğer aşırı şişkinse ondanda olur.
  • bende hyundai accent kullanıcısıyım. araç kendi sınıfındaki araçlara göre oldukça emniyetli. güvensiz değil yani. mutlaka arka sol lastik veya mekanik aksamınızla ilgili bir sorun vardır. 3 yıldır kullanıyorum ben. aracın tutunması vb çok güzel. bahsettiğiniz özellikler araca mahsus bir özellik değil. yetkili bir servisine veya iyi bir ustaya göstermenizi tavsiye ediyorum. selamlar
  • balanslarda da bişeyler olabilir bence.ama amortisör sorunu daha ağır basıyor.eğer frene asılınca düz yolda normal duruyosa frenler temiz demektir.balans ya da amortisör sorunu bence.
  • Tamam accent bir corolla civic gibi yol tutmaz ama sizin aracınızda bence arıza var. Bu kadar hassas olmaması lazım. En kısa zamanda aracın yürüyen aksamını kontrol ettirin.
  • bnm corollada da amotisörleri değiştimeden önce virajlara sanki romork gibi giriyodu arka kayıyodu amotisörleri değiştidim gıcırtıdan başka sorun kalmadı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.