Şimdi Ara

Arkada MacPherson Süspansiyon neden kullanılmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hemen hemen bütün araçlarda ön takım için MacPherson isimli bir süspansiyon sistemi kullanılıyor.

Fakat arkada genelde Torsiyon, Watts yada Bağımsız tip süspansiyon kullanılıyor.

Neden araçların arkasında da MacPherson kullanılmıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Büyük ihtimalle maliyet için.

• Arkaya olmadığı için çok noktadan pinyonlu ve double wisbon falan varken mcperson ne yahu

• Bildiğim kadarıyla MacPherson, Torsiyon'dan daha üstün ve kaliteli bir sistem.

Maliyet olayı olsa birçok B segment araçlarda önde de Torsiyon sistem kullanılırdı. Ön-Arka torsiyon ile B segmentinden daha fazla kar ederlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 12 Nisan 2015; 10:10:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çekişin olduğu yerde torsiyon kullanılabilir mi ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Çekişin olduğu yerde torsiyon kullanılabilir mi ki

Şener Songur u ciddiye alma araç mekaniği hakkında hiç bir fikri yok

• Bu konu cok faydali olabilirdi bilgiler havada ucusabilirdi ama konu sahibi senersongur gecmis olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tercih meselesi, ben arkada kullanan çok araç biliyorum. Mesela, neden önler disk fren arkalar kampana, neden arkalara da disk takılmıyor gibi bir şey. İsteyen firma modeline kullanıyor istemeyen kullanmıyor. Tek bir vidanın bile hesabının yapıldığı günümüz otomobil sektöründe bu gibi sorulara tek cevap kalıyor "Maliyet"
  • Benim araçta var, ama özelliklerini, ne gibi artıları olduğunu bile bilmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maliyet ve dayanıklılıkla ilgili bir şey olabilir.
  • İmkanları olsa önde de kullanmayacaklar. :D

• Maliyet nedeniyle kullanmıyorlar.yeni çıkan 500x ve renegade de ön ve arkada birlikte kullanılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

Benim araçta var, ama özelliklerini, ne gibi artıları olduğunu bile bilmiyorum

Araç nedir?

• Maliyetle alakası yok bence olsaydı bmw mercedes önde arkada kullanırdı bmw daha maliyetli aluminyum sistem kullanıyo. Benim bildiğim bağlantı yapısıyla alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur_gs_91 -- 12 Nisan 2015; 20:52:30 >
  • Linea'nın dengi Volvo V40'da bağımsız kullanılmış. Benim külüstür S40'da da bağımsız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

Bu konu cok faydali olabilirdi bilgiler havada ucusabilirdi ama konu sahibi senersongur gecmis olsun

Konu sahibi olmak ile konuda yazılan fikirlerin bir ilişkisi yok. İsteyen istediği gibi yazabilir.

Önemli olan bilgi paylaşımı.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Linea'nın dengi Volvo V40'da bağımsız kullanılmış. Benim külüstür S40'da da bağımsız.

Olabilir. Milletin beğendiği Golf'de de Bağımlı var 1.6 ve 1.2 motorlarda ama kimsenin beğenmediği Civic Sedan bağımsız.

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Linea'nın dengi Volvo V40'da bağımsız kullanılmış. Benim külüstür S40'da da bağımsız.

Olabilir. Milletin beğendiği Golf'de de Bağımlı var 1.6 ve 1.2 motorlarda ama kimsenin beğenmediği Civic Sedan bağımsız.

Demek ki neymiş, bağımsız ve torsiyon çok da önemli bir kriter değilmiş.
  • Bence de eksoz çıkışı öne doğru olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Bildiğim kadarıyla MacPherson, Torsiyon'dan daha üstün ve kaliteli bir sistem.

Maliyet olayı olsa birçok B segment araçlarda önde de Torsiyon sistem kullanılırdı. Ön-Arka torsiyon ile B segmentinden daha fazla kar ederlerdi.

Ön arka torsiyon nasıl olacak, direksiyonun olduğu tekerleklerde torsiyon nasıl olabilir açıklayabilir misiniz

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.