Merhaba arkadaşlar, birşey danışmak istiyordum size Geçen gün kırmızı ışıkta lambaları beklerken arkadan bi taksi hafif arka tamponuma dokoundu. Olay yerine polis geldi ve tutanak tutuldu. Tutanak kağıdına olayın nasıl gerçekleştirildiği yazıldı, taksi şöförü arkadan nasıl çarptığını yazıp adını soyadını yazıp imzanısını attı. Aynı şekilde bende olayı anlatır şekilde yazıp imzaladım. Kağıda taksi aracın ehliyet, ruhsat ve sigorta poliçesindeki bilgiler yazıldı. Aynı şekilde bizde yazdık formu doldurduk. Polise daha başka bişi gerekli mi diye sorduğumda "bu formu servise giderken yanınızda götürüceksiniz işlemler yapılcak" denildi.
Bugün izmir terakki yi aradım. Olayı anlattım. Benden karşı tarafın ruhsat, ehliyet, sigorta poliçesi nin fotokopileri alıp öyle gelmem gerektiği söylendi. Bunu ilk defa duyduğumu, zaten karşı tarafın tüm bilgilerinin elimde olduğunu, niçin beni o kişiyle tekrar muhattap etmek zorunda bıraktıklarını söyledim. Gerçekten de adam arkadaş çatptığı halde fazla bişi yok yarın gel ben yaptırırım demişti olmaz polisi çağırıp tutanak tutturalım dediğimde adam neredeyse üzerime yürüdü. Zaten basmanenin yukarısında bi duraktaymış yeri. Adam tam bi çingene. Bu kişinin durağına gitsem adamı nasıl bulucam ve zaten niçin onunla muhattap olmak zorunda kalayım. Aynen böyle anlattım servistekinlere. Bunları yapmassam bizim kaskodan işlemlerin yapılcağını söylediler, kasko bozulcak o zaman dedim, evet bozulcak dediler. Tekrar arayıp yetkili bir kişiyle, varsa idari müdürünüzle konuşmak istediğimi söyledim. Telefon habire elden ele dolaştı. Konuşucak şikayet edebileceim, derdimi anlatabileceğim kimseyi bulamadım açıkçası. Cem bey mi ne varmış teknis servis müdürü, onunla konuşmak istiyorum dedim en son, izinli dediler. Onun yerine bakan kişiyle konuşmak istiyorum dedim baya bi beklettiler telefon yeniden elden ele dolaştı en sonunda telefonu yüzüme kapattılar. İzmir trafik müdürlüğünü arayıp bilgi alabileceğim bir kişiyi buldum. Durumu anlattım, böyle bir şey yok, böyle bir kanun yok dediler. O sizin servisininzn kendi istediği birşey, fakat böyle bir kanun yok dediler.
Sonra izmir deki diğer honda bayini aradım durumu anlattım. Böyle birşey olmadığını söylediler fakat onlarında aksigorta ile anlaşmaları yokmuş. Siz gelirsiniz aracın dosyası açılır, incelemeye birisi gelir olaya bakar sonra aracınız yapılır, siz bi senet imzalarsınız, aksigorta karşı tarafın sigortasından parayı aldıktan sonra hemen hemen 20 gün sonra aksigorta size ücreti banka hesabınıza yatırır sizde bize parayı teslim eder senedinizi alırsınız dedi.
Başından kaza geçen arkadaşlardan bu konuda beni yönlendirmelerini rica edebilirmi miyim acaba? izmir honda terakki nin yaptığı sizce etik bir davranış mı? Şimdiden teşekkür ederim
geçmiş olsun.
bir kaç evrağın fotokopilerini istiyorlar ama dağ başında ayrı yönlere gidenler birde gece kaza yaparsa en yakın yerleşim yerine gidip 1 ytl lik fotokopi için sabahımı bekliyecek.anlamsız manasız luzumsuz bir iş.
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki şimdi biz adamla münakaşa edip ayrıldıl rapordan sonra. Adam bana durduk yere çarptığı halde polisi arıcam dedim diye acayip bi celallendi. Şimdi kazayı akşam geç saatlerde yaptım. Tahmin ediyorum ki bu adam gece çalışıyor. Ben taxi durağına gitsem adamı bulamıcam. Orda beklesem eminim telsisden anons ederler bir şekilde adam ya gelmez ya da yanaşmaz. Zaten bahsettiğim gibi adamla kanlı bıçaklı ayrıldık. Ben bu adamla niçin tekrar muhattap olma mecburiyetinde kalayım. Konuşulcak insan olsa konuşursun anlaşırsın ama adam çingene. Gidicem orda görürsem evraklarının fotokopisini isticem adam ters bi laf edecek belki bzi orda kavga edicez. Çok saçma bir uygulama yani. Birçok kazadan sonra insanlar hoş ayrılmıyorlar sizde bilirsiniz.
sadece tutanak yeterlı bence kendı ısını sana yaptırmak ıstıyor.eger yapmasanız dava edecegı ın fılan sole bak nasıl yapıyorlar
Terakki'nin yaptığı işgüzarlıktan başka bir şey değil. Senin karşı tarafla muhatap olman çok gereksiz. Hiç uğraşma, diğer servise götürüp yaptır. Adamlar senden para bile istememişler, daha ne olsun.
Bana da vatandaşın birisi arkadan çarpmıştı ve polis rapor tutmuştu. Raporu aldım, bana en yakın Honda servisine gittim. İlgili sigorta şirketi ile anlaşmaları olmadığı için ödemeyi bizzat yapıp sonrasında sigorta şirketinden almam gerektiği söylendi. Acenteme sorduğumda servise vekalet vererek ücretsiz yaptırabileceğim ve servisin sigortadan alabileceğini söylediler ancak servis buna geçmişte yaşadıkları bazı sorunları öne sürerek yanaşmak istemedi. Ben de hem o servisin semt olarak bana çok uygun olması hem de daha önceki ilişkilerimde kendilerinden memnun kalmış olmam nedeniyle fazla üstelemeyip ödemeyi kabul ettim. 100 küsür TL tutan masrafı kredi kartı ile 3 taksitte ödedim ve 10 gün sonra para hesabıma havale edildi.
quote:
Orjinalden alıntı: ali25
sadece tutanak yeterlı bence kendı ısını sana yaptırmak ıstıyor.eger yapmasanız dava edecegı ın fılan sole bak nasıl yapıyorlar
bu yöntem işe yarıyor. hiç denemedim ama çok duydum
Yenı sıstemde fotokopı kabul edılmıyor. Islak ımza olarak tabır edılen kazaya karısan kısılerın asıl ımzaladıgı evraklarda gerekmekte ıslemler ıcın. Sayet bunlar elınızde fotokopı olarak var ıse yapacagınız bunların uzerıne taksıcının ımzalaması gerekmekte.