merhabalar benim en yakın arkadaşın durumları pek yok ve yaşlı zor yürüyen bi nenesi var. Nenesinin bankada işi varmış arkadaş da senin arabayla bankaya götürebilir miyiz mazot parasını karşılarım falan dedi ben de tamam götürelim sonra bi yerlere gideriz falan dedim ve götürüp işlerini hallettim ama ailem bana milletin özel şoförü müsün falan diyip kızdılar. Sizce ailem haklı mı yardımcı olmamak mı gerekli bu tür durumlarda yoksa abartıyorlar mı |
arkadaşa yardımcı oldum diye ailem kızdı. Haklı kim?
-
-
yaptığın normal birşey. arkadaşında b*kunu çıkarmazsa yanlış birşey yok.
-
Ailen şöyle haklı, bunu alışkanlık haline getirip milletin şoforu olma demeye getirmiş. Mevzu mazot parası değil yani. Sen de birilerini bir yerlere götürme veya bir yerlerden alıp bir yerlere bırakma işini alışkanlık haline getirmez isen bir problem olmaz.
Birileri senden bir yerlere bırakılmayı ya da bir yerlerden alınmayı teklif veya rica ederse duruma göre hareket et. Mesela yolunun üstüyse götürebilirsin sorun yok ama özel ve hususi olarak bir yere gitmen gerekiyorsa burada imtina edebilirsin belki. Böylece dengeleyebilirsin.
İnsanlara şey mesajını verince bazen suyu çıkabiliyor yani işte "ne zaman istersen ara gideriz götürürüz" mevzusu olunca bunu suistimal edebiliyor bazı insanlar. Ailen bu konuda seni uyarmak istemis sadece yoksa mevzu götürüp götürmeme mevzusu değil.
-
Bu durumda ailenizin endişelerini anlamak mümkün. Bir yandan, arkadaşınızın zor durumda olan nenesine yardım etmek vicdani bir davranış. Arkadaşınızın maddi imkanlarının yetersiz olması ve yaşlı nenesinin bankaya gidecek durumda olmaması üzücü bir durum. Bu gibi durumlarda yardımlaşmak ve dayanışma göstermek önemli bir değerdir.
Ancak diğer yandan, ailenizin endişesi de yersiz değil. Sizin arabanızı ve zamanınızı sık sık bu şekilde kullanmak, uzun vadede yük oluşturabilir ve sizin de işlerinizi aksatabilir. Ayrıca, arkadaşınızın her zaman sizden yardım istemesi ve bunu bir alışkanlık haline getirmesi de olasıdır.
-
Yaptığınız normal tabi ki. Ancak aileniz sizin ileride kullanılma durumuna düşmemeniz için endişelenmiş, o yüzden de bunu kızarak ifade etmişler anladığım kadarıyla.
Yani haklı veya haksız demeyelim de, duruma göre hareket etmeye devam edin diyelim.
-
Araba kullandığına göre 18 yaşından büyüksün ailen belli ki yakın çevresinden kazık yemiş bu yüzden sinirli.
-
hocam daha önce bu yaşlı neneyi 3 defa yine bi yere götürmüştüm aslında hep de yakıt paramı dahi karşıladılar benim de işim yok müsait olduğum için kabul ediyorum ısrar da etmiyorlar ama artık gitmem ailem sıkıntı çıkardı
-
quote:
Orijinalden alıntı: MugetsugaYaptığınız normal tabi ki. Ancak aileniz sizin ileride kullanılma durumuna düşmemeniz için endişelenmiş, o yüzden de bunu kızarak ifade etmişler anladığım kadarıyla.
Yani haklı veya haksız demeyelim de, duruma göre hareket etmeye devam edin diyelim.
anladım hocam dediğiniz şeyler mantıklı
-
hocam ailem nedense hiçbir arkadaşım çevremde olmasın kimseyle konuşmayayım gibi istiyor ve arkadaşlarım da hepsi üniversite okuyan hatta polis, memur olmuş aklı başında insanlar
Benzer içerikler
- panto 40 mg kullananlar yorumları
- sözleşmesiz kiracının elektriğini kestirmek
- askerde saçı kazıtmak neden yasak
- görevini yapmayan belediye nereye şikayet edilir
- kadıköyden ataşehire nasıl gidilir
- yeşil nasim
- exxen filmleri
- kasım indirimleri ne zaman
- elektrikli bebek arabası
- türk çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X