Arkadaşım benden izinsiz motosikletimi alıp kırmızı ışıkta geçip bir rent a car arabasına yan kapıdan vuruyor. Can'a gelen bişey yok. Benim motorda 4 bine yakın masraf var ve karşı tarafın masrafı var. İkimizede ceza kesildi, cezaları ödedik. Arkadaş beni oyalıyor sanırım motordaki masrafı ödemeyecek. Bunu sindirdim artık. Birde karşı tarafın masrafı var.
Birkaç forumda duydum bizim sigorta şirketi dava açıyormuş ehliyetsiz olduğu için karşı tarafın masrafını karşılaması için. Bu davayı kime açıyor kazayı yapan arkadaşa mı yoksa bana mı?
Benzer bi durum arkadaşımın başına geldi. Yeni aldığı aracı henüz trafik sigortası yapılmamışken ödünç alan bir arkadaşı tanımadığı etmediği 197hp RWD cabrio bir araba ile yanlamaya kalkıp park halindeki bir araca vurmuş. Karşı tarafta 4 bin, arkadaşın araçta da bir o kadar masraf çıktı. Arkadaşı tamam ödeyecem ödeyecem deyip aylarca oyaladı toplamda 1500 lirasını alabildi kalan 6500 kulağında küpe kaldı. Arkadaşlık bitti, o kaza her hatırlandığında arkasından küfür edilen bir eski arkadaş kaldı geride.
Geçmiş olsun adınıza üzüldüm. Bir motosiklet kullanıcısı olarak motorunuz merak ettim. İzinsiz alıp ehliyetsiz binebilecek bişey olsa ucuz scooter / commuter tarzı bir motordur diyorum ama 4bin tl masraf var diyorsunuz, öyleyse motor en az 10bin lira eder. 10bin liralık motoru da ehliyeti olmayan motordan anlamayan birisi nası kullanabilir merak ettim doğrusu.
Umarım kurtarırız hocam merakla günleri bekliyoruz.
2013 CBR250R motor
Hocam sizin yapıcağınız basit ya parayı ver ya da hırsızlıktan dava açıcam deyin vermezse mahkeme de görüşürsünüz. Karşı tarafın ücreti galiba size gelecek ama sürücü ehliyetsiz olunca ne oluyor bilmiyorum. Anahtarı nasıl araklamış ki? Birde keşke kaza olunca hemen size haber verseymiş.
Geçmiş olsun. Sadece yan taraftan carparak 4000 lira hasar nasıl olustu? Her iki tarafa da mı düşürmüş motoru hayırsız arkadaşınız? Büyük grenajların tanesi 250-300TL gibi hatırlıyorum ama euro değişti artmış olabilir. Gidonda ve ön tekerde, depoda da falan da problem olmalı herhalde.
Bence o arkadaşın ailesine gidin, babalarınız falan tanısıyorsa belki birseyler alabilirsiniz. Taksitle falan öderler belki. Olmazsa mahkeme ile (ehliyetsiz arac kullanma ve hırsızlıktan) gözlerini korkutun. Mahkeme sonucunda kazanırsınız ama ne kadar beklersiniz bilemem.
Tekrar geçmiş olsun. Zor bir süreç sizi bekliyor. Aslında motorun değer kaybı da var ve yaptırsanız bile motoru binerken içiniz rahat olmayabilir. Değer kaybının da ücretini almak lazım böyle arkadaşlardan.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme