Şimdi Ara

ARKADAŞIM W800İ İLE N70 ARASINDA KALDI SİZCE HANGİSİNİ ALSIN ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
2.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merak etme sende sonsuza kadar aynı telefonu kulanmayacaksın
  • Nokianın yaptıpı farklı mı telefonun dışı değişiyor içi aynı

3310
    3315
    3410
    3510
    7610
    6670
    6630
    6630 (MÜZİK PAKETİ )
    N70
    N71

gibi...Ki bunu her firma yapar, pazarlama stratejisi
  • quote:

Orjinalden alıntı: gren

ben telefona saymbian programlama okulu diye bişey duymadım
    yani özet olarak symbianla bilgisayar programlamayı bir kefeye koymasın kimse çok komik oluyor

ben şahsen multimedya özellikleri hız vb +senin dediğin javayı tercih ederim şahasi kanaatim

Symbian için yazlılmda C++ , Java, Perl ,OPL kulanılır bilmiyosan sallama bari. Windows'da OS windows içinde aynı yollarla program yazılıyo

quote:

Uygulama Geliştirme Ortamı

Öncelikle şunu söyleyeyim: Simbiyan uygulamalarını test etmeniz için gerçek bir telefon edinmenize hiç gerek yok! Yukarıda bahsedilen telefonların Emulator'leri mevcut. Simbiyan'da program yazmak için hangi programlama dilini kullanacaksınız? Şu alternatifler mevcut:

C++:Simbiyan İşletim Sistemi zaten C++ ile yazılmış bulunmakta. C++ ile işletim sisteminin sunduğu tüm servislere API'leri vasıtası ile erişip kullanabilirsiniz. Yalnız malum C++ ile program yazmak zordur! Geliştirme ortamı olarak: MS Visual C++ v6.0 gerekiyor.
    Java:Java Personal Edition'a uyumlu olarak Simbiyan API'lerine Java ile erişmek mümkün. Şu anda JDK 1.1.6 seviyesindeki kütüphane sınıflarının neredeyse tamamı mevcut. Sun'ın JDK 1.1.8'ini indirip oradaki kütüphane classlarını kullanarak Symbian için program yazıp derleyebilirsiniz. Bunun dışında Java Telephony API'si ve Java COMM API'si destekleniyor.
    Visual Basic:AppForge isimli bir araç ile VB de Simbiyan için program yazabilirsiniz.
    OPL

http://www.godoro.com/Divisions/Ehil/Mecmua/Magazines/Columns/txt/html/article_SymbianOS.html

http://www.symbian.com/developer/index.html

http://forum.ceviz.net/archive/index.php/t-12008.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pafta_turk -- 18 Şubat 2006 22:10:03 >

• Nokianin cikardigi model sayisina bakarak verdigin ornekleri yayarsan.SE nin cikardigi modeller yaninda onlar devede kulak kalir.K750 w800 icerik olarak w900 birbirinin aynisidir.W800i almak isteyene K750 al birde 512mblik kart aldinmi alsana w800i diyenler simdi farklimi diyor bu modellere.
    quote:

Orjinalden alıntı: CepDoktor

Nokianın yaptıpı farklı mı telefonun dışı değişiyor içi aynı

3310
    3315
    3410
    3510
    7610
    6670
    6630
    6630 (MÜZİK PAKETİ )
    N70
    N71

gibi...Ki bunu her firma yapar, pazarlama stratejisi

• lafı dolaştırma
    de de
    symbian programlama
    bilgisayar programlamadaki kadar etkili de

yakında bilgisayar diye bişey kalmayacak sana göre sence symbianlı telefonla bilgisayar aynı şey demi
    quote:

Orjinalden alıntı: pafta_turk

quote:

ben telefona saymbian programlama okulu diye bişey duymadım
    yani özet olarak symbianla bilgisayar programlamayı bir kefeye koymasın kimse çok komik oluyor

ben şahsen multimedya özellikleri hız vb +senin dediğin javayı tercih ederim şahasi kanaatim

Symbian için yazlılmda C++ , Java, Perl ,OPL kulanılır bilmiyosan sallama bari. Windows'da OS windows içinde aynı yollarla program yazılıyo

quote:

Uygulama Geliştirme Ortamı

Öncelikle şunu söyleyeyim: Simbiyan uygulamalarını test etmeniz için gerçek bir telefon edinmenize hiç gerek yok! Yukarıda bahsedilen telefonların Emulator'leri mevcut. Simbiyan'da program yazmak için hangi programlama dilini kullanacaksınız? Şu alternatifler mevcut:

C++:Simbiyan İşletim Sistemi zaten C++ ile yazılmış bulunmakta. C++ ile işletim sisteminin sunduğu tüm servislere API'leri vasıtası ile erişip kullanabilirsiniz. Yalnız malum C++ ile program yazmak zordur! Geliştirme ortamı olarak: MS Visual C++ v6.0 gerekiyor.
    Java:Java Personal Edition'a uyumlu olarak Simbiyan API'lerine Java ile erişmek mümkün. Şu anda JDK 1.1.6 seviyesindeki kütüphane sınıflarının neredeyse tamamı mevcut. Sun'ın JDK 1.1.8'ini indirip oradaki kütüphane classlarını kullanarak Symbian için program yazıp derleyebilirsiniz. Bunun dışında Java Telephony API'si ve Java COMM API'si destekleniyor.
    Visual Basic:AppForge isimli bir araç ile VB de Simbiyan için program yazabilirsiniz.
    OPL

http://www.godoro.com/Divisions/Ehil/Mecmua/Magazines/Columns/txt/html/article_SymbianOS.html

http://www.symbian.com/developer/index.html

http://forum.ceviz.net/archive/index.php/t-12008.html

• Tabiki w800i!
  • k750 ile w800 arasında 100ytl fark var zaten
    w800 k750den farklı ve 512 mb ve daha farklı bir kulkaklığa sahip diğer farklarıda var
    w800 ile w900 farklarıda belli
  • şimdi n70 diyecem ama tam ekran foto ve video çekmiyo
    w800
  • Isine geldigi gibi kiyaslama baska topicte 6680 ile N70 arasindaki farklar icerisinde N70 deki radyonun bir ozellik sayilamayacagini radyolu kullaklik bu isi gorur fark degil diyen sen simdi burada farkli kulakliga sahip olmayi fark olarak savunuyorsun ya ne kadar objektif oldugun ortaya cikiyor.
    quote:

k750 ile w800 arasında 100ytl fark var zaten
    w800 k750den farklı ve 512 mb ve daha farklı bir kulkaklığa sahip diğer farklarıda var

• Benim veya bir baskasinin boyle bir iddiasimi varki ortada boyle sacma ve gereksiz yorum yapiyorsun.Bazen okadar sacma yorumlarini okuyorumki topiclerde.Adam izah ediyor bu bardak dolu diyor yok bu bardak bos diyorsun.
    quote:

merak etme sende sonsuza kadar aynı telefonu kulanmayacaksın
  • ben W800 derim. M foto ve mp3 dışında n 70 daha iyi bi seçenek gibi..
  • n70 ile 6680 arasında 300 ytl fark var
    w800 ise yanında 512 mb
    ve w800inin sesinde etkisini artıran kulaklık var
    zaten w800de radyo direkt var
    uçuş modu
    hızlı ve kolay mp3 yükleme
    gibi farklara 100 ytl var

n70 ile 6680 arasındada 100-150 ytllik fark olmalı zaten
    quote:

Orjinalden alıntı: HakanL

Isine geldigi gibi kiyaslama baska topicte 6680 ile N70 arasindaki farklar icerisinde N70 deki radyonun bir ozellik sayilamayacagini radyolu kullaklik bu isi gorur fark degil diyen sen simdi burada farkli kulakliga sahip olmayi fark olarak savunuyorsun ya ne kadar objektif oldugun ortaya cikiyor.
    quote:

• quote:

Benim veya bir baskasinin boyle bir iddiasimi varki ortada boyle sacma ve gereksiz yorum yapiyorsun.Bazen okadar sacma yorumlarini okuyorumki topiclerde.Adam izah ediyor bu bardak dolu diyor yok bu bardak bos diyorsun.
    quote:

merak etme sende sonsuza kadar aynı telefonu kulanmayacaksın

herkesin telefonundan er geç sıkılacağını belirttim zaten
    sende sıkılacaksın bende sıkılacağım telefondan
    symbianlı olsada olmasada herkes telefonundan sıkılır

• şu sıkılma muhabbetinize bende katılayım bari arkadaşlar :) başımdan geçen kısa bir macer; ben sizler kadar olmasada baya bir telefon değiştirdim ilk telefonum ercisson 628 di ,ardından nokia 3310,sonra nokia 6610 + motorola e 365 di sanırım hatırlamıyorum hatırlamakda istemiyorum motorolayı sattım ve tövbe ettim bir daha almamak için yerine nokia 7610 aldım ve hala 6610 mu kullanmaya devam ettim...sonra ne oldu biliyormusunuz 7610 da symbian ne kamerayı bile kullanmadığımı farkettim çünkü elimde sony dscw12 5 mp lik dijitam fotoğraf makinam ve 512 mb lık hafıza kartı vardı :)) sonra 7610 gibi bir takozu neden taşıyayım diye düşünerek onuda sattım ve şu andan 6610 umu kullanmaya devam ediyorum ....ama son zamanlarda yanımda değişiklik olsun ve yolculuklarda mp3 dinleyebilmek için bir ipod alma fikri oluştu kafamda bende düşündüm mp3 player olarak kullanabileceğim bir nokia telefon almayı planladım ama nokiaların ses kalitesi ve hafıza kartları çok yetersiz geldi bana ve en son 7610 macremdanda memnun kalmamıştım gezerken d600 ve w800 arasında kaldım sonra birde baktım w800 i de 512 mb lık bir hafıza kartı var ve nerede okursam okuyayım ses ve ekran kalitesi menu hızı olarak önerilen bir telefon olduğunu öğrendim ve kendini sürekli tekrar eden nokiadan sıkılarak se w800 yada biraz bekleyip w900 alma fikrini kafama koydum şimdilik beklemedeyim...bence bir telefonu alacaksanız çıkışından en az 6 ay sonra almanız en mantıklısı hem fiyatı reel düzeyine iniyor ve 6 ay sonra kullanan aceleci insanlardan performansı konusunda bilgi alma şansınız oluyor akllı kullanıcıların yapması gerekende bu bence ...ama arkadaşım sana tavsiye alabiliyorsan w900 almandır n 70 bence çokda cazip değil ...ne amaçla kullanacaksan onuda göz önünde bulundurmanı ve pişman olmamanı dilerim...

• Drmustafa yazını okudumda sonuna kadar haklısın
  • Kendin soylemissin bir sureden sonra resim dahi cekmedigimi farkettim diye.Bu bir sureden sonra w800i icinde gecerli olur.Daha sonra mp3 ipod falanda filan demissin.Peki soylermisin kendisi icin mp3 onemli olmayan kullanmadigin symbiani kullanan takoz diye nitelendirdigin Nokia modellerini kullananlar icin bu yorumun onlari nekadar baglar.Yada symbiani dusunen arkadasi icin N70 i tavsiye etmemen w900i yi tavsiye etmen ne kadar dogru.Ayrica 7610 ile n70 arasinda cok fark var.
    quote:

Orjinalden alıntı: DrMustafa

şu sıkılma muhabbetinize bende katılayım bari arkadaşlar :) başımdan geçen kısa bir macer; ben sizler kadar olmasada baya bir telefon değiştirdim ilk telefonum ercisson 628 di ,ardından nokia 3310,sonra nokia 6610 + motorola e 365 di sanırım hatırlamıyorum hatırlamakda istemiyorum motorolayı sattım ve tövbe ettim bir daha almamak için yerine nokia 7610 aldım ve hala 6610 mu kullanmaya devam ettim...sonra ne oldu biliyormusunuz 7610 da symbian ne kamerayı bile kullanmadığımı farkettim çünkü elimde sony dscw12 5 mp lik dijitam fotoğraf makinam ve 512 mb lık hafıza kartı vardı :)) sonra 7610 gibi bir takozu neden taşıyayım diye düşünerek onuda sattım ve şu andan 6610 umu kullanmaya devam ediyorum ....ama son zamanlarda yanımda değişiklik olsun ve yolculuklarda mp3 dinleyebilmek için bir ipod alma fikri oluştu kafamda bende düşündüm mp3 player olarak kullanabileceğim bir nokia telefon almayı planladım ama nokiaların ses kalitesi ve hafıza kartları çok yetersiz geldi bana ve en son 7610 macremdanda memnun kalmamıştım gezerken d600 ve w800 arasında kaldım sonra birde baktım w800 i de 512 mb lık bir hafıza kartı var ve nerede okursam okuyayım ses ve ekran kalitesi menu hızı olarak önerilen bir telefon olduğunu öğrendim ve kendini sürekli tekrar eden nokiadan sıkılarak se w800 yada biraz bekleyip w900 alma fikrini kafama koydum şimdilik beklemedeyim...bence bir telefonu alacaksanız çıkışından en az 6 ay sonra almanız en mantıklısı hem fiyatı reel düzeyine iniyor ve 6 ay sonra kullanan aceleci insanlardan performansı konusunda bilgi alma şansınız oluyor akllı kullanıcıların yapması gerekende bu bence ...ama arkadaşım sana tavsiye alabiliyorsan w900 almandır n 70 bence çokda cazip değil ...ne amaçla kullanacaksan onuda göz önünde bulundurmanı ve pişman olmamanı dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakanL -- 19 Şubat 2006 13:46:13 >

• bu arada almayı dusunenler icin soyluyorum 12 taksitle bonus card a sanırım 787 ytl ye ideefixe de bulabilirsiniz bana cazip geldi ama biraz daha bekleme kararı aldım w900i nin fiyati duserse onu almayi dusunuyorum ama w800i de olabilir ...bakalım zaman ne gosterecek :)
  • HakanL kurdugun cumleler cok dusuk arkadasım dediklerinden bisey anlamadım kusura bakma ...isteyen n70 de alabilir kullanmak istedigi yonu ne ise ona yonelmeli bence insanlar mp3 dinlemek ile resim cekmek farklı olgular bu arada ...sony dijital makinam ile çok kaliteli resimler çekebiliyorum bunu çekecek telefonda tanımıyorum piyasada henuz ama mp3 dinlemek için hafızası ve ses kalitesi bu konuda bence lider olan sony firmasının telefonlarında gayet başarılı diye düşünüyorum hiç bir telefon 512 mb hafıza ve kulaklıkla gelmiyor varsa alternatifin söylersin ama 1100 ytl civarındaki n70 ile 780 ytl civarındaki w800i yi kıyaslama lutfen ben n70 almam laptop ve desktop ım var symbian gereksiz bence isteyen ihtiyacı olan n70 i tercih eder ama bana lazım değil ne beklediğin ne aradığına bağlı umarım anlatabildim...
  • hakanl bastır aga arkandayım şaka maka ben forumu taaa ne zaman açmıştım hala devam ediyo ben o zaman w800 almaya karar vermiştim vede aldım ama memnun kalmayıp zaten 1 hafta sonrada telefon kilitlenince n70 aldım ve arkadaşımda n70 alıcak (büyük ihtimal) vede çok memnunum w800 alıcak insan aşırı derecede müzik dinlemeli veya her gördüğü pozda resim çekmeli o telefonla başka ne yapılırki ama bende zaten 5mp lik nikon digital fotoğraf makinesi ile creative muvo text 512 mb mp3 çalar var ne gereği var telefondan mp3 dinlemenin hee diceksiniz kamerayı her zaman yanında mı taşıyosun tamam o zaman da n70 le çok güzel resimler çekebilirim ama w800 hoş bi telefon o telefonda symbian olsaydı herşey daha farklı olabilirdi ...
    quote:

Isine geldigi gibi kiyaslama baska topicte 6680 ile N70 arasindaki farklar icerisinde N70 deki radyonun bir ozellik sayilamayacagini radyolu kullaklik bu isi gorur fark degil diyen sen simdi burada farkli kulakliga sahip olmayi fark olarak savunuyorsun ya ne kadar objektif oldugun ortaya cikiyor.
    quote:

• madem sony digital kameran var ve mp3 için alıyosun telefonu o zaman ipod al daha iyi hem n70 e 1100 ytl demişsin sen herhalde 3-4 ay öncesinden bahsediyosun çünkü şu anda n70 850 ytl symbian sana göre gereksiz olabilir ama bana ve diğer arkadaşlarıma göre çok önemli birde 512 mb hafıza kartıyla gelen başka telefon var mı demişsin şu anda k750 600 ytl w800 750 ytl aradaki 150 milyon fark ne kulaklık + hafıza kartı bu ikisini birlikte alsan ne kadar yapıcak 100 milyon yani onlar senin kara kaşına kara gözüne vermiolar o hafıza kartını
    quote:

Orjinalden alıntı: DrMustafa

HakanL kurdugun cumleler cok dusuk arkadasım dediklerinden bisey anlamadım kusura bakma ...isteyen n70 de alabilir kullanmak istedigi yonu ne ise ona yonelmeli bence insanlar mp3 dinlemek ile resim cekmek farklı olgular bu arada ...sony dijital makinam ile çok kaliteli resimler çekebiliyorum bunu çekecek telefonda tanımıyorum piyasada henuz ama mp3 dinlemek için hafızası ve ses kalitesi bu konuda bence lider olan sony firmasının telefonlarında gayet başarılı diye düşünüyorum hiç bir telefon 512 mb hafıza ve kulaklıkla gelmiyor varsa alternatifin söylersin ama 1100 ytl civarındaki n70 ile 780 ytl civarındaki w800i yi kıyaslama lutfen ben n70 almam laptop ve desktop ım var symbian gereksiz bence isteyen ihtiyacı olan n70 i tercih eder ama bana lazım değil ne beklediğin ne aradığına bağlı umarım anlatabildim...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.