Şimdi Ara

Arkadaşın kuzenine uyuz oluyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim sürekli takıldığım bi arkadaşım var. Bunun yakın olduğu bi kuzeni var, normalde şehir dışında oturuyordu fakat 2 sene önce bizim oturduğumuz şehire taşındı. Sorun şu ki ben kuzeniyle çok kaynaşamadım. Çocuk bizim şehire taşındı taşınalı sürekli olarak arkadaşımla planlar yapıyor ve beni bu planların dışında bırakıyor. Mesela diyor ki yılbaşında bize gelsene takılırız, bizde kalırsın falan ve bunu benim yanımda konuşuyor, beni davet etmiyor. Ve bu planı yılbaşından 1 ay önce yapıyor, bana arkadaşla plan yapmak için zaman bırakmıyor. Sonra mesela arkadaşımla discorddan konuşuyoruz, birden yanımıza geliyor, arkadaşıma 2 kişilik bi oyun varmış alsana 2 miz oynalım diyor ve yine ben ordayken yapıyor bunu. Sonra mesela bir oyuna giriyoruz 3 ümüz, bir görev oluyor ve o görevi sadece 2 kişi yapabiliyor, direk olarak arkadaşımı davet ediyor beni görmezden geliyor. 3 ümüz dışardayız mesela, telefonu çalıyor, konuştuğu kişiye kimle dışarda olduğunu söylerken sadece arkadaşımın ismini söylüyor, benim ismimi söylemiyor. Arkadaşımla 1v1 plan yapıyorum mesela, dışarda buluştuk ve kuzeninde bundan haberi var fakat müsait olmadığı için gelemedi diyelim. Habire arkadaşımı arıyor, mesaj atıyor, birşey soruyor ve bu beni çok rahatsız ediyor. Arkadaşıma bu durumdan rahatsız olduğumu söylediğimde ise yapabileceği pek bişey olmadığını, ayrıca kuzenini beni dışarda bırakmak gibi bir niyetinin olduğunu sanmadığını söyledi

Bu arada kuzeni bana pek arkadaşı olmadığını, en yakın arkadaş olarak benim arkadaşı gördüğünü söylemişti geçenlerde.

Şimdi ben bu durumu kabullenip dışlanmış hissetmeye devammı etmeliyim, yoksa kuzenine bu konuyu açıp bu durumdan rahatsız olduğumumu söylemeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monoman -- 8 Aralık 2021; 15:32:34 >

• kana kan, dişe diş sana nasıl davranıyorsa sende öyle yap. mesela sürekli takıldığın arkadaşınla planlar yap onu çağırırsa 3. kişi istemiyorum de. bir gün buluşursanız beraber nasıl gezdiğinizi anlatırsın çıldırsın ZAAAA

• VolcanoPower kullanıcısına yanıt

cevap için saol hocam. Eğer ki dediğini yaparsam kuzeniyle muhtemelen kavga ederiz ve aramız tamamen bozulur :D Sence değer mi ?

• Monoman kullanıcısına yanıt

adam mı yok ikisine de yol verirsin ve alfa olursun işte :D

• asıl sorun senin bu arkadaşım dediğin kişiyle takılmaktan başka çaren yokmuş gibi davnıyor olman.

sen diyeceksin ki: arkadaşım iyiyiz hoşuz ama senin kuzeninin beni yok sayması ve senin de bu davranışı kabul etmen nedeniyle ben artık seninle buluşamayacağım, eğer benimle tekrar takılmak istersen kuzeninin asla gelmeyeceği şekilde çağır. bunu diyeceksin ve kuzeni oradayken diyeceksin, yani kuzeni de duyacak. ve gidip kendine farklı arkadaş bulacaksın. bu kadar basit.

insanların sana karşı sergiledikleri tavırlarını onlarla konuşarak değiştiremezsin.

konuşmak hatalı değil, arkadaşına bunu söylemende de bi hata yok. asıl hata ise, arkadaşın senin söylediğini görmezden geldiğinde senin buna seyirci kalıp hiçbir şey olmamış gibi arkadaşlığa devam ediyor olman.

senin yapabileceğin tek şey kendi şartlarını ortaya koymaktır. adam senin muhabbetinden hoşlanıyosa zaten seninle vakit geçirmek için senin şartlarını kabul edecektir. kabul etmeyip seni ikna etmeye çalışırsa, yani mesela sana: "abartıyorsun kuzenimin sana bi zararı yok" falan diye "böyle devam edelim, bozmayalım" demeye getiriyorsa, kusura bakma diyeceksin, kuzenini görmek istemiyorum diyeceksin, tek başına olacaksan ara buluşalım yoksa eyvallah diyeceksin, hiç tartışmaya girmeden net şekilde kendi çizgini belli edip yoluna devam edeceksin.

hepiniz çocukluğumuzda arkadaşlarımızın hiç değişmeyeceğini zannediyorduk, hatta ne pahasına olursa olsun arkadaşlığı bozmamayı bir erdem zannederek büyüdük, mesela ben küçükken "kan kardeş" kavramı vardı arkadaşlar arasında. ama sonra yaşayarak gördük ki, iyi dostluklar kurabilmenin tek yolu karşı tarafa tepki verebiliyor olmak, karşı tarafın verdiği rahatsızlıklara göre tavır alabiliyor olmak, ve gerektiğinde de arkadaşlığı anında kesebiliyor olmakmış. sevgililikte de, hemcinslerle arkadaşlıkta da en doğru yol budur. etrafınıza bir bakın, en iyi geçinen kişilerin aslında birbirlerini anında bırakabilme potansiyeline sahip olan kişiler olduklarını görürsünüz. en geçimsiz ve sorunlu ilişkilerin ise, taraflardan en az birinin karşı tarafı "bırakamadığı" ilişkiler olduklarını görürsünüz. iş düyasındaki şirketlerin kurduğu iş anlaşmalarında bile bu durum geçerlidir.

• Sakın ha, üstteki arkadaşın dediğini yapma, ortada dımdızlak kalırsın, ne kuzen kalır, ne arkadaş. Hele de kuzen ile arkadaşından fazla arkadaşın yoksa. Bol bol arkadaşın varsa, sosyal biri isen üstteki arkadaşın dediğini yapabilirsin, ancak yazdıklarından öyle biri olmadığın anlaşılıyor.

Akışına bırak, rahatsızlığını belli etme, ortama uyum sağla, düşünceni belli etme. 3 Maymun oynayacaksın kısaca.

Bugün şanslı günündesin, bu tavsiyeyi herkese vermem.

• geng G kullanıcısına yanıt

Hocam benim için en uygun hareket senin söylediğini yapmak sanırım :D Başka arkadaşım yok çünkü bu kadar takıldığım, eğer onla iletişimi kesersem bütün gün yanlız başıma olucam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Monoman kullanıcısına yanıt

İstersen özelden yazabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.

En uygun hareket yazdığımdir, ortama takılıp tadını çıkarmak kısa vadede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.