Şimdi Ara

Eve Süleymancıklar(Kertenkele) Dadandı...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
21.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Son 1 senede mutfakta 4 kez karşılaştık bu sevimli hayvancıklar ile ilk karşılaşmamda refleks ve korkuyla öldürmüştüm Daha sonra zararsız hayvan olduğunu öğrenmiştim öldürdüğüme pişman oldum. ikinci karşılaşmamdaki kaçmıştı aradan aylar geçti görmedim. Geçen hafta epey büyük bir tane ile karşılaştım poşetle yakalayıp ağaçlık alana saldım. Bu akşam yine mutfakta başka bir tanesiyle epey bakıştık onu da poşetle yakalayıp saldım dışarı.

Zararsız olsa da, pörtlek pörtlek bakan güzel gözleri olsa da, alıp beslemelik sevimlilikte olsa da evi başka bir canlıyla paylaşmak pek hoşumuza gitmiyor ailecek. Bu arkadaş ne yer ne içer nasıl ürer bizim mutfakta ne arıyor bizim eve gelmesini nasıl engellerim. gibi konularda bilgilere ihtiyacım var. Sizin de evinize geldi mi bu sevimli arkadaş.

https://store.donanimhaber.com/92/ff/5d/92ff5d03d3aae2d5ba016355267a3b25.jpghttps://store.donanimhaber.com/b4/ae/cf/b4aecfaa57e720ed86f93021fb061f13.jpg
    http://resim.donanimhaber.com/upfiles/15570/2984744258C34F738CCE89DF6E0A9275.jpg
     Eve Süleymancıklar(Kertenkele) Dadandı... Eve Süleymancıklar(Kertenkele) Dadandı...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Eve Süleymancıklar (Kertenkeleler) Dadandıysa:

Evlerde istenmeyen misafirlerle karşılaşmak yaygındır ve bunlar arasında kertenkeleler de yer alır. Kertenkelelerin eve girmesi çeşitli nedenlere dayanabilir.

Eve Süleymancık Girmesi Ne Anlama Gelir?

Popüler inanışa göre evde kertenkele görülmesi uğursuzluk olarak değerlendirilir. Ancak bunun bilimsel bir temeli yoktur. Kertenkeleler tipik olarak böcek, sinek ve örümcek gibi böcekleri avlamak için evlere girerler.

Süleymancık Evden Nasıl Gider?

Evinize dadanan kertenkelelerden kurtulmanın birkaç yolu vardır:

• Giriş Noktalarını Tespit Edin: Kertenkelelerin eve nereden girdiğini tespit ederek bu noktaları kapatın. Sıklıkla pencereler, kapılar veya çatlaklar gibi açıklıklardan girerler.
    • Böcekleri Kontrol Altına Alın: Kertenkeleleri çeken böcekleri ortadan kaldırmak için böcek ilaçları veya tuzaklar kullanın.
    • Ultrasonik Cihazlar Kullanın: Kertenkeleleri rahatsız eden ultrasonik dalgalar yayan cihazlar evinizden uzaklaştırmada etkili olabilir.
    • Profesyonel Yardım Alın: Kertenkele istilası kontrol altına alınamazsa, profesyonel bir haşere kontrol şirketiyle iletişime geçin.

Kertenkele Pisliği Nasıl Olur ve Nasıl Temizlenir?

Kertenkele pisliği genellikle koyu renkli, küçük topaklar şeklindedir. Kertenkele dışkısıyla karşılaştığınızda:

• Eldiven Takın: Kertenkele dışkısı Salmonella gibi zararlı bakteriler içerebilir.
    • Dezenfektan Kullanın: Pisliği temizlemek için çamaşır suyu veya diğer dezenfektan solüsyonları kullanın.
    • Hızlı Hareket Edin: Kertenkele dışkısı kuruduktan sonra çıkarılması zorlaşır.

Evde süleymancık neden olur sorusunun en önemli yanıtı, evde böceklerin bulunmasıdır. Bu nedenle böcekleri kontrol altına almak, kertenkelelerin ilgisini azaltmanın en etkili yoludur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Konu dışı genele açın hocam daha aktif orası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu dışı genelde, daha çok gırgır şamata var. ben biraz daha özel bilgi almak ve sohbet etmek için yazdım.
  • Vallaha zamanında bukalemun beslemiş biri olarak söylüyorum,bende nefret ediyorum bu hayvandan.Adamı ayar ediyor
  • Pablo Escobar kullanıcısına yanıt
    Hiç sorma sevimli bir canlı ama çok hızlı hareket edince ve sürüngengillerden geldiği için zararı olmadığını bilsen de insan huylanıyor
  • Eve abiler geldi sandım
  • Sinek kelebek güve yedirebilirsiniz

• adamın feryadı kullanıcısına yanıt
    Hocam adam beslemenin değil.. nasıl ürediğini öğrenip kurtulmanın derdinde
  • goliva kullanıcısına yanıt
    Aynen kendi kendine besleniyor zaten. Küçük kelebekler vardı mutfakta süleymancığı görmeden önce birden piyasadan kayboldu kelebekler süleymancığın parmağı var bence bu işte.

• Bunları özel besleyenler var bak ciddiyim.Zararsız bi hayvan bırak kalsın.Unutma ki 5000 yıl önce herkes mağaralarda hayvanlar içinde yaşıyordu.
  • Devir degisti dostum 5bin sene olmuş. Parasını vergisini verdigim evde izinsiz misafir istemiyorum. Böcekleri bitiriyor öyle bir yararı varda böcekleri bende öldürüyorum sonra bu ketenkele ne olacak öldürmeyede kiyamiyoruz.

• Eve süleymancılar dadancı diye okudum :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende başlığı ilk yazdığımda süleymancilar okudum. Sonra parantezle kertenkele yazdım ama pek etkili olmamış

• Elektrox kullanıcısına yanıt
    oha, başka süleymancık diyen insanların oduğunu bilmek güzel. Bizim burda Aydında da süleymancık derler.

Bizim köyde eve tuvalete felan girince kedinin kıçından kaldırıp kedinin tutmasını sağlardık, kedin varsa tut kıçından kaldır süleymancığın üzerine, o halleder
  • Elektrox kullanıcısına yanıt
    hocam nasıl poşetledin yakaladın ya?bizim evde 4 tane minik minik yavrularını yakaladım son 10 gün içinde,ulan doğurup doğurup salıyolar eve,nerde bunların ebeveynleri diye söylenirken bu akşam burun buruna geldik bebelerin anasıyla.Yavrular çıtı pıtı minyon çokta etkilememişti ama anaları eşşek kadar tırstım resmen..Yuvayı tespit ettim lakin onu ordan çıkarıp atacak höt yok bende..Bıırr valla tırsıyoruz evde bu çok büyük,eve ghostbuster mi çağırsak ne yapsak ya hu?
  • Neo_1 kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlartmışsın hocam.

Epey oldu hatırlayamadım ama duvarda gördüyseniz duvara bitişik geniş bir poşet açın küçük dostumuzun hizasında alt tarafına daha sonra birşeyle düşürün poşet içine.

Yerde ise kaçış alanlarına poşet açıp kovalayın poşede doğru.

Ara kuytu bir yerde takılıyorsa Allah kolaylık versin. Korkulacak bir hayvan değil ama insan huylanıyor. Öldürmeden yakalayıp doğaya salabilirseniz iyi olur.

• Bu arada daha kalmadı evde dağıldı gittiler özledim kerataları monoton hayatıma aksiyon getiriyorlardı :D

• Neo_1 kullanıcısına yanıt
    Elektrox kullanıcısına yanıt
    hiç bir zararı yok ayrıca temiz bir canlıdır pisliği yoktur fakat ne kadar zararsızda olsa dediğin gibi insan el kadar,parmak kadar elöpeni görünce bi tırsıyor bi,ama hiçbir zararı dokunmaz sizde zarar vermeyin

hocam konu hortlanmışken sorayın harbiden nasıl yakaladında poşete koydum karşılaştığım vakit adım atar atmaz ferrariye dönüşüyor keratalar
  • öldürmek istesem öldürürüm de, nasıl kıyayım bu güzel hayvvana?Ayrıca Allahın yarattığı hiçbir canlı öldürülmeyi haketmiyor bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.