Şimdi Ara

Arkadaşlar 320 gb samsung ve gürültü sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba, yeni aldığım pc ye SAMSUNG - 320 GB SATA2 16 MB NCQ aldım. Fakat acayip şaşırdım, disk aynı win98 zamanındaki diskler gibi gürültülü. Acaba normalmidir bu? Samsung genelde sessiz diye bilinir. Kasa aopen h600b, acaba kasa içi geniş olduğundan yankı falanmı yapıyor? Diskte bi sorun olsa hiç işlem yapamam değilmi? Disk acayip hızlı, ama bi o kadarda gürültülü. Bi fikri olan, bu diski kullanıpta yok arkadaş accayip sessiz diyen arkadaşımız varmı? Özellikle kullanan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Kalın sağlıcakla ....

• ses okuma tıkıtısımı yoksa motor sesimi? motor derken bir uğultu şeklindemi yani?
  • okuma tıkırtısı, motor yada mekanik bişey değil. belkide normaldir, sonuçta bayadır masaüstü makina kullanmamıştım. belkide gece gürültüsüz bi ortamda daha fazla hissedildi gürültü. o zaman şöyle sorayım, açılışın ilk anlarında ve genel anlamda okuma yaparken tıkırtı sesi var, ama bu ses benim önceden kullandığım 80 lik seagate lerde yoktu. bu normalmidir; hdd nin kapasite, teknoloji vs.. düşünürsek ???
  • Aaa olurmu öyle şey samsunglar sessiz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: asprog

okuma tıkırtısı, motor yada mekanik bişey değil. belkide normaldir, sonuçta bayadır masaüstü makina kullanmamıştım. belkide gece gürültüsüz bi ortamda daha fazla hissedildi gürültü. o zaman şöyle sorayım, açılışın ilk anlarında ve genel anlamda okuma yaparken tıkırtı sesi var, ama bu ses benim önceden kullandığım 80 lik seagate lerde yoktu. bu normalmidir; hdd nin kapasite, teknoloji vs.. düşünürsek ???

Arkadaşım belki benim gibi gece tıkırtısı sorunu vardır. Gece dış ortam sesi sıfır desibel olarak görüyor. Şimdiye kadar millete sistemi hep gün içinde toplardım. Tabi onlarda hiç ses duymamıştım ama evde gecenin bir yarısı toplayınca ses görmüş ve hatta değişim yaptırmıştım. Gerçi diski değişince ses baya kesilmişti. Ama gene de alıştığım gibi değildi.

Dün akşam teyzemlerin komşusuna bir sistem topladık (Mecburen vatran dan. Ama orada muhabbeti görün. F/P ürünü olan ne varsa vatanda hiçbiri yok. Sonunda nihayi P35Neo-F bulabildik. Umarım E2160 ile OC ta sorun çıkmaz.) Ona da Seagate in 160GB 7200.10 lardan aldık. Neyse baktım daha önce rasladığım bazı seagateler gibi gayet sessiz idi. Dedim ulan demek haklıymışım. Sonra vista kurulumunun ileri safhasında bir güzel çoştu diskimiz.

Her halukarda sabah saatlerinde sesin duyulacağını pek sanmam. Eğer sabah curcunasında bile duyuluyor ise bence diskleri değişmeyi dene.

• çift katman ise normaldir
  • gecesini gündüzünü bilmem ama aynı ses bendede var 160lık kardeşi sessiz sesiz oturuyor abisi 250 lik gurul gurul maşallah bazen düşünüyorum burdan karşı binaya atabilirmiyim bu hdd yi diye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sağolun arkadaşlar, herhalde bi terslik yok, olayın teknolojisinden dolayı bu böyle. zaten aynı özelliklere sahip bi başka marka disk deneyemediğim için kafam karıştı.
  • walla ben de aynı ürünü kullanıyorum ama inan hiç sesini duymuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mene

walla ben de aynı ürünü kullanıyorum ama inan hiç sesini duymuyorum

hep diyoruz aynı üretim bandından çıksada hdd işi şans işi..forumda birsürü konu var, aynı diski kullanan 20 kişi sesli 20 kişi sessiz diyor...tabi montaj vs ilede alakası var ama okuma tıkırtısı olarak bakınca nasıl montaj olursa olsun o ses kesilmiyor.

hdd işi şans işi..sende şanslı kesimdensin..
  • ..
    samsung HD kullanıyorum,.. 250 gb ATA

bir sure once hd den, garip sesler gelmeye baslamıstı ( okuma sesi , traktor sesi diye tabir ediyoruz aslında)
    sorunu cozmek icin once XP nin disk birlestirme fonksiyonunu kullnadım, pek bir azalma fark etmedim açıkcası,
    fakat daha sonra baska bir program yardımıyla akıllı birlestirme yaptıktan sonra suan ilk aldıgım gunki gibi sessiz
    hatta hayalet gibi bir HD ile hayatıma devam etmekteyim,,

ses cıkartan samsung HD lerde sesi disk birlestirmesi yaparak azaltabiliyorsunuz arkadaslar. bence bir deneyin...
  • bende aynısından yeni aldım cok sessiz cıktı gercekten memnunum
  • Aynı diskten bendede vardı arkadaşım aynne dediğin gibi sesinden bıktım usandım Seagate ST3250410AS aldım ses olayı bitti samsunguda vortexime verdim o dinlesin sesi artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: cptANGRIST

..

bir sure once hd den, garip sesler gelmeye baslamıstı ( okuma sesi , traktor sesi diye tabir ediyoruz aslında)
    sorunu cozmek icin once XP nin disk birlestirme fonksiyonunu kullnadım, pek bir azalma fark etmedim açıkcası,
    fakat daha sonra baska bir program yardımıyla akıllı birlestirme yaptıktan sonra suan ilk aldıgım gunki gibi sessiz

ses cıkartan samsung HD lerde sesi disk birlestirmesi yaparak azaltabiliyorsunuz arkadaslar. bence bir deneyin...

söz ettiğin programida yazsaydin o zaman faydali birşey yapmiş olacaktin degilmi??
  • hayret ya, gerçekten şans işi o zaman bu. neyse nasip böyleymiş demekten başka çare yok, kulağımıza küpe oldu, bi daha samsunk disk almak yokkk

yorumlarını paylaşan arkadaşlara teşekkürler...
  • quote:

Herkese merhaba, yeni aldığım pc ye SAMSUNG - 320 GB SATA2 16 MB NCQ aldım. Fakat acayip şaşırdım, disk aynı win98 zamanındaki diskler gibi gürültülü. Acaba normalmidir bu? Samsung genelde sessiz diye bilinir. Kasa aopen h600b, acaba kasa içi geniş olduğundan yankı falanmı yapıyor? Diskte bi sorun olsa hiç işlem yapamam değilmi? Disk acayip hızlı, ama bi o kadarda gürültülü. Bi fikri olan, bu diski kullanıpta yok arkadaş accayip sessiz diyen arkadaşımız varmı? Özellikle kullanan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Kalın sağlıcakla ....

Kasamız ve maalesefki harddiskimiz de aynı. Disk hızlı ve motoru sessiz ama öyle tıkırtılı okuyor ki tahammül edemiyorum. Yeni aldım ama kesinlikle satacağım. Kasam oldukça sessiz, nerseyse laptopum kadar sesli, ama gece vakti odamda bir traktör dolanıp duruyor. Yok bu durumu kabul edebileceğimi sanmıyorum. Arayıştayım, Seagete'in yeni tek katmanlı diskleri var. Normal disklerden ince, şaşırtıcı derecede hızlı ve sessiz. Yarın gidip bir tane alacağım. Tecrübemi buraya yazarım. Eğer iyi ise bu traktörü arşiv diski olarak bile kullanmak niyetinde değilim.

• quote:

Orjinalden alıntı: cptANGRIST

..

Bu programı merak ettim.Var mı bilgisi olan ?
  • Bu programdan medet ummanın geçerli bir tarafı yok diye düşünüyorum. Zira ben diski aldığım gibi sadece işletim sistemi kurulu haliyle okuma tıkırtılarını duyuyordum. Bu arkadaşın durumu için şöyle bir izah olabilir. Diski uzun süredir birleştirmediği için okuma sırasında okuyucu kafa disk üzerinde olması gerekenden daha çok dolaşıyordu dolayısıyla gereğinden fazla ses çıkıyordu. Diski birleştirmesi okuma performansını dolayısıyla toplam sesiz azaltmış olmalı.
  • Arkadaşlar bahsettiğim Seagate 250 gb 7200.10 16 mb ön bellekli diski aldım ve şuan kullanmaktayım. Şuan kasamın içinde bir hdd var mı şüpheliyim öyle diyeyim. Ne çalışma sesi, ne okuma sesi inanılır gibi değil,huzura erdim. Bildiğimiz hdd lerden nerdeyse yarı yarıya ince. Artık hangi diski almalıyım sorusu yanıtlanmıştır. Bunun daha büyük modelleri de gelecektir elbet (şuan yoksa tabi var mı bilmiyorum).

Tekrarlıyorum, ses yok.
  • quote:

sağolun arkadaşlar, herhalde bi terslik yok, olayın teknolojisinden dolayı bu böyle. zaten aynı özelliklere sahip bi başka marka disk deneyemediğim için kafam karıştı.

Evet çok teknolojiktir samsung hddler hem de sessizdirler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.