Şimdi Ara

Arkadaşlar acil bi öneri verin ya... MVC Identity Zımbırtısına dair...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilirsiniz bu MVC Identity zımbırtısı ado.net ve linq temelleri ile sql server'a bağlanıyor.

Ve ne yazık ki çok az örnek var internette.

Süleyman Uzunköprünün yazdığı sql server 2014 adlı kitabı satın aldım.. (şurada :http://www.hepsiburada.com/projeler-ile-c-6-0-ve-sql-server-2016-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01340?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.kitap.pla&gclid=CjwKEAiAs_PCBRD5nIun9cyu01kSJAA-WD-rPljxX_5HAjJh_ahJ6aYB5K-nGl7etgThYLvHFcZAVxoCaK_w_wcB )

Ayrıca Sefer Algan'dan c# 6.0 satın aldım. (ahanda şurada :http://www.dr.com.tr/Kitap/Her-Yonuyle-C-60/Sefer-Algan/Egitim-Basvuru/Bilgisayar/urunno=0000000137386?gclid=CjwKEAiAs_PCBRD5nIun9cyu01kSJAA-WD-rW3ChpZAG_ltTFmHQ1DZM1H1d5lnohXO6cP2TBcjtTBoCZFfw_wcB )

Ama her iki kitapta da sql server için ado.net ve linq den bahsedilmekte ve MVC Identity 'den hiç söz edilmemektedir.

Bu kitapların yöntemine gidip üyelik sistemi kurmak için MVC Identity framework ünü kullanmamak mı daha iyi yoksa tam manası ile sql server öğrenmek yerine MVC Identity framework üzerinden mi gitmek daha iyi???

Sizce???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sütlü Türk Kahvesi -- 23 Aralık 2016; 19:27:7 >

• Zımbırtı bilmem fakat

senin sorduğun MVC Identity değil aslında Asp.Net Identity diye geçer. Üyelik ve login işlemleri bu kütüphane üzerinden yürür. Şimdi soruna gelirsek .Net Identity kullanmak tabii bazı avantajları var. Session yönetimi falan çok daha kolay oluyor. Fakat eğer daha önce hiç kendi üye yönetimini yapmadıysan, veritabanı falan ilgilenmediysen bu adımı atla ve kendin uğraş. Yok ben illa bunu kullanacağım diyorsan şu projeyi incele Link
  • Öncelikle Selam .

Benil bildiğim tekbir identity var oda for yapısında kullanılan "i" nin geldiği bölüm otomatik artan anlamındadır genelde sql de veritabanında sıra numarasını belirtmek için id bolumunde kullanılır bundan bahsetmediğine eminsin değil mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.