Şimdi Ara

Arkadaşlar acil lütfen fikriniz.. A3 mü, Alfa 147 mi. 1-2 hafta içinde karar vermem gerek..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, renault cliodan başlayarak, Megan II hb dizel falan derken şimdi o kadar dağılmış durumdayım ki bir türlü karar veremiyorum. Ama şu an dizelden vazgeçtim ve seçeneğimi 2 ye indirdim. A3 ile Alfa 147 arasında kaldım. a3 olursa 2002-2004 model arası, Alfa 147 olursa 2004-2005 model olacak. 22.000 - 25.000 arası bütçem var. Kullanıcıların yardımlarını ve fikirlerini paylaşmalarını rica ediyorum çünkü herkes bir şeyler söylüyor, biri yedek parça pahalı diyor, diğeri alırsan satamazsın diyor, öbürü bakımları ağır olur diyor vs vs..

Şöyle bana tam anlamıyla gerçekten yardımcı olabilecek, gerçekçi ve geçerli sebepler göstererek tüm detaylarıyla seçim yapmamda yardımcı olabilecek arkadaşları bekliyorum. Araçların ikisi de 1.6, buna göre yakıt tüketimi, ortalama servis bakım ücretleri, konfor, elden çıkarma kolaylığı gibi konularda bilgi vermenizi rica ediyorum.

• kimsenin bir fikri yok anlaşılan.. işe yaramayacak bir konu sunsaydım eminim ki bir çok işe yaramayacak yorum gelirdi.. forumların amacını yeterince öğrenememişiz.. saygılar, herkese tşkler..
  • bence hangısını daha sevdıgıne de baglı ama bakımlarınında cok farkedecegını sanmıyorum, bırı alfanın yenısı 147 dıgerı audının gedıklısı a3. ben a3 ten yanayım acıkcası. ama temız bulmakta cok onemlı genelde genclerın hor kullandıgı bı arac. a3 bence bır numara lıstende.kolay gelsın sana.
  • aslında bu soruyu sorarken bırazda sızın ıcın onemlı krıterlerı belırtseydınız daha kolay yardımcı olabılırdım.

a3 ve 147 den bırını secıcek olsam kesınlıkle 147yı secerdım ki şu sebeplerdne dolayı en basta 1.6 klasmanında en seri motor vardır 147de,yoltutusu klasık alfa karakterıstıgı gosterır ki cok cok iyi yol tutusu vardır.suspansıyonları serttır a3 kadar konforlu degıldır ama bunun karsılıgını vırajlarda fazlasıyla alırsınız. ben 156 kullancısı olarak alfanın surus zevkını kolay kolay baska markaya degişmem.

147nın tek hosuma gıtmeyen yönü cok kucuk bagajı olması.bunun dısında pek bi eksısı yok.yakıt acısından a3 ten 1ookmde 1 lıtre fazla yakar ama performans olarak cok cok fazlasını alırısınız a3e göre.ustelık a3lerde kullanılan motorlar yıllardır golflerde kullanılan eski teknoloji 8valflı motorlardır.ha bırde alfanın yuksek devırlerdekı motor sesi cok hosunuza gıdıcektır emınımki..

yedek parca ve bakım sorunlarına gelınce ben bır alfa kullanıcısı olarak hıc sorun yasamıyorumkı sizde yasayabılesınız.yetkılı servısler yerıne size özel sevıslerı tavsıye ederım.özel servısler yetkılı servıse göre daha ucuz servıs ımkanı sunuyorlar.mesela bı kac ay önce aracımın agır bakımını yaptırdım trıger seti ve diger normal bakım parcalarıyla bırlıkte(hava fıltresı yag degısımı polen fıltresı vsvs) degıstı.ödedıgım ücret ise sadece 500ytl idi.bu konuda tereddutunuz olmasın.

ıkıncı el sorununa gelınce; elınızde kalmaz 147.tabı ufak tefek kayıplarınız olur satarken bu her markada var.ornegın ben aracımı almadan once herkes banada aynı şeyi söyledı alfa almada ne alırsan al dedıler elınde kalır gıbı seyler soylendı ama ben aldırmadım.suanda aracımın musterısı bıle var satılıga cıkarmamıs olmama ragmen..ha bırde alfa shoplar vardır sırf alfa uzerıne calısırlar en kötü ıhtımalle shoplardan birine satarsınız.elınızde kalmaz yani.

sonuc olarak 147 nın kucuk bagajı sorun olmazsa sızın ıcın; kesınlıkle 147 alın derim ki sonrasında alfadan vazgecemezsınız.alfa kanınıza işledimi baska markaları gozunuz gormez..

sımdıden hayırlı olsun..

• yiğit bey öncelikle duyarlılığınız ve samimi açıklamalarınız için çok tşk ederim. Bagaj konusu benim için en son önem vereceğim kriterlerden biri. Ben zaten iki kişilik bir aileyim ve şehir içinde çok bagaj sorunu yaşayacağımı sanmıyorum, ş.arası seyahatte ise zaten otomobil kullanmayacağım. Benim için şu aşamada en önemli konu, aracın masraf çıkarmaması, bakımlarının beni çok zorlamamasıdır. Doğruyu söylemek gerekirse ağır bakım olarak 500 belki beni zorlamaz ancak her bakıma girdiğinde buna yakın bir fatura çıkacaksa karşıma bu beni rahatsız edebilir. Ağır bakım haricinde standart bakımlarınun ortalama tutarı ne kadardır acaba? Peki 1,6 alfa 100km de ya da km de ortalama kaç liralık yakıt yakar, aktif kullanıcı olarak aşağı yukarı siz biliyorsunuzdur. 0,30 ytl kadar yakıyor mudur? açıkçası kredi ile alacağım için bir yandan da yakıt masrafının ağır gelmesinden çekiniyorum ve o yüzden aklımın bir ucunda hep dizel araç var ama istediğim tipteki araçlarda da genelde dizel olmuyor. yani dizel olursa tek aklıma yatan megane II hb var ama alfa gibi bir aracın yanında da megane içime sinmiyor doğrusu. Şu linkteki araba çok ilgimi çekti, sizin de fikrinizi alabilir miyim bu konuda? İlk aracım olacağı için sonunda pişman olacağım bir adım atmak da istemiyourm.

http://www.sahibinden.com/alfa_bayrak_deri_sanrufWQQaXQQ4987650WQQpXQQdisplayitem

sevgili ralphemre, şöyle bi iki aracı da gözümün önüne getirdiğimde dış görünüş olarak 147 çok daha hoşuma gidiyor, fakat audinin konforunu da biliyorum, en azından bir çok kez a3 kullanma fırsatım oldu ama değil 147 hiç bir alfa aracı bu güne kadar kullanmadım. Audi konforu ve kalitesi ayrıca ülkemizde alfaya oranla daha yaygın oluşu beni kararsız bırakıyor. Diğer yandan alfa ya yakın oluşumun sebebi yaklaşık aynı fiyatlarda olmasına rağmen daha küçük yaşta bir 147 satın alınabiliyor, a3 alırsam en fazla 2003 model alabileceğim alfa da ise 2005 alabiliyorum.

Net olarak şunu söyleyebilirim ki ilk kez kendime ait bir otomobil sahibi olacağımdan dolayı bir otomobilin getireceği ortalama yıllık masrafın ne kadar olabileceğini hiç bilmiyorum. Yani renault gibi bir otomobil alırsam ne masrafım olur, audi ya da alfa gibi bir araba alırsam ne olur bunları kafamda cevaplayamıyorum. En azından borcu bitene kadar bana çok fazla masraf yaratmayacak bir otomobil peşindeyim.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metabax -- 17 Ocak 2008; 0:52:37 >

• rica ederim metabax yardımcı olabıldımse ne mutlu bana..

bakım konusuna gelınce alfa romeoların bakım aralıkları 20bınkm aralıktadır.agır bakım ise(trıger degısımı) 60bın km aralıkla yapılır.ama bız yınede 50bın gıbı agır bakımı yaptırıyoruz risk almamak ıcın allah korusun agır bakımını aksatırsanız kayıs koparma durumu olabılır ve motoru kucagınıza alırsınız bu konuya dıkkat etmek lazım.normal bakımlarıda maximum 20bın km aralıkla yaptırmak gereklı bence daha erken yapılırsa daha iyi olur diye dusunuyorum.

sımdı gelelım bakım masraflarına 20bın km aralıkla yapılan bakımlarınız ortalama 200-300ytl arası olur.cok km yapmıyorsanız sorun olmaz bence gayet uygun.zaten alıcanız aracın agır bakımız yapılmıssa o yonden sanslısınız demektır zaten alıcanız modeldekı aracların agır bakımları yaklasmıs oluyor hemen hemen..ortalam 40-50bın km cıvarında oluyorlar 2004 2005 modeller..ben yaklasık 9 aydır alfa kullanıyorum 9 ayda 30bın km yaptım.normal bakımlar harıcınde sorun cıkarmadı bana desem yeridir..

yakıt konusundada eger sakın kullanıyorsanız ortalama 8,5-9lt/100km gibi yakıt tuketımınız olur.km hesabı yaparsak hemen hemen 300bıne yaklasıyor ama yok ben agresıf kullanırım dersenız bu degerler bıraz daha yukarı cıkar 11lt cıvarına kadar.ben cok km yaptıgım ıcın lpg taktırdım aracıma sehırler arası km de 150bın sehırıcı 200bın yakıyor ama ben sureklı agresıf kullanıyorum sakın kullandıgımda bu degerler bırazcık daha dusuyor.lpg de dusunebılırsınız.. ama cok km yapmıyorsanız hıc gerek yok zaten..

ha bu arada meganla 147 yı kıyaslamayın bıle megan sadece ekonomı amaclı bir otomobıl zevk vermekten bence cok uzakta ki gerek yol tutus gerekse motor performansında ınanın 147 cok cok öndedir.bence aracınızı almadan once gıdıp test surusu yapın o zaman benı daha ıyı anlarsınız..
    ayrıca verdıgınız lınk calısmıyor gecneın bu saattınde sitede calısma var sanırım.yarın aksam acılırsa o zaman bakıp goruslerımı yazarım ..

• Arkadaşım sana Alfa Romeo'yu tavsiye etmek için girdim ama bakıyorum ki eski yıllardakilerden arıyorsun. 2007 yılında diferansiyeli yenilendi ve apayrı oldu, keşke 0 alabilsen :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3008 1.2 Sizce Mantıklı mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok tşkler, inanın şu 147 o kadar girdi ki aklıma, birileri bi şekilde seçimime destek verse de tamamen ikna olsam diye bekliyordum açıkçası ve sizin açıklamalarınız biraz rahatlattı beni. 20binde bir girdiği bakım masrafı o kadar ise bence de makul bir fiyat, milletin korkuttuğu kadar yokmuş. Ama yakıt tüketimi gerçekten fazla sayılabilir. Lpg nin kısa vadede ya da uzun vadede araca hiç bir zararı yok mu? Siz yakıt sorununu gerçekten halletmiş gibi görünüyorsunuz. Şu verdiğim linklere de bir göz atıp fikrinizi söylerseniz çok memnun olurum.

funkmaster, evet gönül 0 almak ister tabi ama maalesef işte imkanlar şimdilik bu kadar.. Yine de 0 olmasa bile ilk kez otomobil sahibi olacak biri olarak iyi bir başlangıç yapacağıma inanıyorum, inşallah pişman olmam

biri diğerinden 2 yaş küçük olmasına rağmen kmsi daha fazla. sizin seçiminiz hangisinden yana olurdu.. ikisi arasında kaldım gibi ama yaşından dolayı siyah ağır basıyor.. Bunlarda dijital klima mı var? Müzik sistemi olarak bazılaro bose markasını vurgulamış, bose sistem standart mı hepsinde? mesela siyahta bose mu vardır? Hava yastığı sayısı kaç, asr, ebd, vdc hepsi mevcuttur herhalde değil mi?

linkleri unutmuşum

http://www.sahibinden.com/alfa_bayrak_deri_sanrufWQQaXQQ4987650WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/www_alfacenter_net_sunroof_deri_fullWQQaXQQ5987327WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/147_fuull_120_bgWQQaXQQ6072287WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metabax -- 17 Ocak 2008; 8:59:28 >

• lınklerdekı araclar ıcınde benım en cok hosuma gıden siyah 147 oldu.arac hem cok diri gorunuyor hemde deri döşeme+sunroof var.ben olsa kmsi fazla olmasına ragmen sıyah olanı şeçerdim keza sıyah renk cok yakısıyor alfalara dıger renklere göre..
    lpg konusunda suana kadar sorunum olmadı uzun vadede sorun yasatırmı bilemıcem ama yaklasık2 yıldır alfa 156sında lpg kullanan arkadasım sorun yasamadıgı ıcın onun verdıgı cesaretle lpg taktırmıstım bende suanda memnunum..

muzık sıstemıne gelınce bose muzık sıstemı opsıyoneldır.alıcanız aracta olup olmadıgını kapı kollarındakı tweeterlara bakarak anlayabılırsınız ki eger tweeterların uzerınde bose yazıyorsa muzık sıstemı bose muzık sıstemıdır.eger yazı yoksa normal bı sıstemdır ki yeterli bi sistem bence cok fazlasını aramayanlar ıcın..147lerde 8 hava yastıgı vardı hatırladıgım kadarıyla tam emın degılım.asr+vdc varmıdır ondan emın degılım.156ların hemen hemen hepsınde var ama 147de durum nasıl bılmıyorum acıkcası.vdc olup olmadıgı soyle anlayabılırsınız motor kaputunu actıgınızda surucu tarafında en yukarda akunun orda olması lazım ve uzerınde bosch esp yazab bı kutucuktur; orda varsa asr+vdc vardır yoksa yoktur.arac ıcındede asr acıp kapama dugmesı vardır mutlaka egerkı asr+vdc varsa.zaten ıkısı bırlıkte opsıyondur bırısı varsa dıgerıde kesın vardır.

• yiğit bey inanın kararsızlığımı yenmemde büyük katkınız oldu. Bugün galeri ile görüştüm siyah araç için, herhangi bir kazasının olmadığını, çok küçük bir local boya bulunduğunu boyadan bile sayılmayacağını söylediler. Ben avr yakasında olduğum için akşam trafiğinde karşıya geçemedim araç için, kısmetse yarın olmazsa ctesi mutlaka gidip son pazarlığı yapıp aracı alacağım. Lpg konusu benim için kaçınılmaz görünüyor, bende lpg taktıracağım. İşin bu kısmına geldiğimde nasıl bir lpg sistemi olması gerektiği konusunda yine bilgilerinizi rica edeceğim. Sizce gün gelip aracı satma zamanı geldiğinde lpg taktırmış olmanın bir dezavantajını yaşar mıyım?

Eminim ki standart müzik sistemi de güzeldir ancak bose bir başka tabi.. umarım aracı görmeye gittiğimde benim için çok güzel bir sürpriz olur.
  • sımdıden hayırlı olsun..ben kendı deneyımlerıme dayanarak bildıklerımı aktardım size umarım sizde alfanızdan benım aldıgım kadar zevk alırsınız ve alfanız umarım size küsmez ve barısık olursunuzki sorun cıkarmasın.bu arada aracı almaya gıttıgınızde aracı calıstırıp bakın motordan dizel sesi gelıyormu.gelıyorsa varyatörü bozuktur.cok onemlı bı sorun degıl ses dısında problem olmaz.buda dıpnot olarak aklınızda bulunsun.

ayrıca aracınızı alıcanız galerıye bende gıtmıstım aracımı almadan once orda bı kac araca bakmıstım ama ıstedıgım kombınasyon yoktu ozamanlar ellerınde.ama gercekten cok temiz insanlar muhtemelen sattıkları araçta oyledır ki size soyledıklerın dısında bişi çıkmaz aracta.ordaki kadir bey in samımıyetide cok hosuma gıtmıstı ozamanlar..
  • güzel temennileriniz için tşk ederim. Bu varyator konusunu yine forumlarda okumuştum. Dizel sesi gelmesine rağmen herkes önemli sorun değil diye o şekilde binmeye devam ediyor anladığım kadarıyla, bunun değiştirilmesi çok mu masraflı ki insanlar değiştirme yoluna gitmiyor? O şekilde kullanmalarının sebebini anlayamadım..

Evet dün telefonda görüştüğüm kişi de Kadir Bey di ve gerçekten dediğiniz gibi çok samimi bir görüşmemiz oldu.. Böyle insanlarla alış veriş insanın daha rahat olmasını sağlıyor.

Her şey için tekrar tekrar tşk ederim size..
  • evet varyatör biraz pahalıdır acıkcası degıstırmeye kalkarsanız sıfır fıyatı 380ytldır.ama ben 40 ytl ye bozuk olan varyatörümü revize ettırmıstım;revize edılen varyatorler 5bın km sonra tekrar bozuluyor dedıler ama benımki 15bın kmyi gecti hala bozulmadı.
  • anlıyorum, revize etmek mantıklı gibi görünüyor.. Yarın kısmetse galeriye gidip kapora bırakacağım ve h.içi kredi işlemlerimi halledip aracı alacağım inşallah. Bir şey sormak istiyorum, arabayı almadan önce servise göstermek istiyorum. Araç için kapora bıraktığımda yarın arabayı servise götürmeme izin verirler mi..? Kapora vererek böyle bir istekte bulunmak abest midir? İlk kez otomobil alacağım için prosedürü pek bilmiyorum..
  • kapora verdıkten sonra servise gostermek ısteyebılırsınız hatta vermedende boyle bı talebiniz olabılır bu gayet normaldir.ama sanırsam servis ücretini siz ödüyosunuz zaten kayda deger bi para almazlar. hayırlı olsun..
  • yiğit bey bugün gidip hem arabayı gördüm hem kaporasını ödedim. kredim çıkar çıkmaz da gidip arabayı teslim alacağım ve servise götüreceğiz. Araba ile bir tur attım, küçük çukurda dahi aracın ön sol tarafından gırc gırc ses geliyor. Amortisör mü diye sordum, makaslardan olabilir dediler ve önemsiz olsa bile o ses pek hoşuma gitmedi açıkçası.. Onun haricinde varyator arızası yok arabada. Şoför kapısı üzerinde kuş pisliği izi var, bir iki yerinde de hani küçük bir taş fırlatırsınız da küçük bir eziklik yapar o şekilde eziklik var, kaporta olarak bu şekilde ama aracın içi gerçekten harika. O koltuğa oturduğunda gerçekten farklılığı hissediyor insan. Ön panel çok hoşuma gitti, döşemeleri vs de çok güzel.. Aracı bugün teslim alabilmek için Kadir Bey e 10 günlük çek yazmayı teklif ettik ama kabul etmedi maalesef.. Yani arabayı orada bırakıp geri dönmek baya bi koydu bana :) Bu arada 22.800 liraya anlaştık, daha fazla aşağı çekemedik fiyatı.. Bu markada karar vermemde önemli etkileriniz oldu, ilginiz için tekrar çok tşk ederim.. Artık sabırsızlıkla kredimin çıkmasını bekliyorum. Yeniden görüşmek dileği ile..

• tekrardan hayırlı olsun.
    on taraftan gelen sese gelınce o ses benım aracımdada var özellıkle kıs aylarında daha fazla oluyor.kafaya takılacak bi sorun degıl.ama sız yınede aracı servise goturdugunuzde ön takımları iice kontrol ettırın cunkı alfalar nazık araba oldukları ıcın turkıye yollarında sert suspansıyondan dolayı böle arızalar cıkarabılıyorlar.

aracın iç kalıtesıne gelınce yılalar sonra bıle o derilerın ne kadar diri kaldıgını goruceksınızki cok kalıtelıdır o derıler ayrıca momo markadır.gostergeler zaten mükemmel özellıkle gece karanlık ortamda mukemmel gorunuyorlar.zaten aracınızı kullanmaya basladıktan sonra ne kadar zevklı oldugunu sızde goruceksınız özellıkle vırajlarda aracı dahada ıyı tanıcaksınız.kazasız belasız gunlerde kullanmanız dılegıyle..

bu arada aracınızda asr+vdc varmıymış?
  • tşkler yiğin bey. ya benim amcamın oğlu tofaşta çalışıyordu bunu biliyordum ve baya da yetkiliydi orada. Dün abimden öğrendim ki çalıştığı yer birmob mu birmod mu ne, yani bu gayrettepedeki yerdeymiş. Alfalarla ilgili araştırma yaparken bir çok yerde ismi geçiyordu bu servisin ve çok sevindim gerçekten bu habere.. Servis için de ona götürmeyi planlıyorum. Arabamda asr var onu gördüm de vdc yi görmedim ve aklıma da gelmedi sormak.. vdc nin ne olduğunu ben okumuştum ama unuttum, önemli bir özellik miydi?
  • aracınızda asr varsa vdc de vardır merak etmeyın.vdc demek vehıcle dynamıc control systemın kısaltmasıdır baska bı deyısle alfa romeonun espye verıdıgı ısımdır.arac denge kontrol sıstemıdır yani.cok cok önemlı bı sıstemdır.
  • evet asr kesinlikle var çünkü vitesin alt tarafında tuşu görünce tam olarak ne işe yarar diye sormuştum..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.