Şimdi Ara

arkadaşlar ağzımda fena yağ tadı var napıcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sabah kahvaltıda salçalı yumurta diye bişey denedim ama öyle sünger gibi yağ çektiki o yağ tadı saat 1 den beri damağımda.çok fena yemin ediyorum acayip bir tat kaldı.geçmedi de.bartdak bardak su içtim 3 tane sigara içtim tuzlu su içtim bi de rakı içtim belki çözer diye ama değişmedi ağzımdaki berbat tat.ne yapmam lazım?şimdi akşama da köfte patates makarna yicem daha beter olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuestionMark -- 13 Ağustos 2009; 18:01:41 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ağızda Yağ Tadının Nedenleri ve Tedavisi

Ağızda yağ tadı veya donmuş yağ hissi, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilen rahatsız edici bir durumdur. İşte olası nedenler ve tedavi seçenekleri:

• Ağız Kuruluğu: Yetersiz tükürük üretimi, ağızda yağlı bir tat veya donmuş yağ hissine neden olabilir. Bol su içmek ve şekersiz sakız çiğnemek tükürük üretimini artırabilir.
    • Asit Reflü: Mide asidinin yemek borusuna geri kaçması, ağızda yağlı bir tat veya damakta donmuş yağ hissine neden olabilir. Asit reflüsü ilaçları veya yaşam tarzı değişiklikleri bu sorunu hafifletebilir.
    • Karaciğer Hastalığı: Karaciğer hastalığı, yağların vücutta düzgün bir şekilde metabolize edilmemesine neden olabilir ve ağızda yağ tadına yol açabilir. Karaciğer hastalığı ciddi bir durumdur ve tıbbi yardım gerektirir.
    • Böbrek Hastalığı: Böbrek hastalığı, vücudun atıkları düzgün bir şekilde temizlemesini engellediğinde, ağızda yağlı bir tat veya donmuş yağ hissi görülebilir. Böbrek hastalığı da tıbbi yardım gerektirir.
    • Diyabet: Kontrolsüz diyabet, ağızda yağlı bir tat veya donmuş yağ hissine neden olabilir. Diyabeti yönetmek, bu semptomu iyileştirmeye yardımcı olabilir.
    • Bazı İlaçlar: Bazı ilaçlar, ağızda yağlı bir tat veya donmuş yağ hissine neden olan yan etkilere sahip olabilir. Reçeteli ilaçlarını gözden geçirmek ve gerekirse doktorunla konuşmak önemlidir.

Ağızda Yağ Tadı Hissi Nasıl Geçer?

Ağızda yağ tadı veya donmuş yağ hissinin tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır. Ancak genel olarak yardımcı olabilecek bazı ipuçları şunlardır:

• Bol su için
    • Şekersiz sakız çiğneyin
    • Ağız gargarası kullanın
    • Dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın ve diş ipi kullanın
    • Yağlı ve baharatlı yiyeceklerden kaçının
    • Sigarayı bırakın

Ağızda yağ tadı veya donmuş yağ hissiniz devam ediyorsa, altta yatan nedeni belirlemek ve uygun tedaviyi almak için bir sağlık uzmanına başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dişlerini fırçala
  • ağzı komple aldır hocam
  • Sigara içene kadar dişlerini fırçalasaydın ya
  • önce maden suyu iç bekle biraz baktın olmadı kus. böylece akşam yemeğini rahat yersin.

zaten midende hazmedemediğin yağ bir süre sonra barsak sistemini de bozar. geçmiş olsun.
  • Biraz saçma olacak ama güzel yiyecekler düşün ağzını sulandır lipaz salgıla yağları parçalar lipaz
  • Ağzına bağır.
  • Bunun tek çaresi var. Şeytan kayalıklarındaki volkanın içine girip 1 gün boyunca çıkmadan durucaksın. Ya ölürsün ya ağzında ki tat geçer. Volkandan nasıl çıkarım diye düşünme, kurt sana yardım eder
  • En iyisi birtane limonata iç
  • karpuz ye. Yağı alıyor
  • Bal ye bal veya kuşburnu
  •  arkadaşlar ağzımda fena yağ tadı var napıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Ağzına bağır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.