Şimdi Ara

Arkadaşlar arabam her geçen gün biraz daha paslanıyor? ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
16.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Denize sıfır evimiz malum arabamda deniz kenarında. 1 sene öncesine kadar pas filan yoktu ama bu son 3 aydır her arabanın yanına gittiğimde bir pas lekesi görüyorum arabam 2003 model bu arada. acaba son zamanlarda hep üstü tuz oluyordu yıkattırmaya zamanım yoktu bu mu tetikledi paslanmayı. ne öneriniz var bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. geçen gün baloncuk şeklinde pas canımı çok sıktı. bir de araba boyalı ise mi daha çok pas meydana gelir?

• quote:

Orijinalden alıntı: CxCxCx

Denize sıfır evimiz malum arabamda deniz kenarında. 1 sene öncesine kadar pas filan yoktu ama bu son 3 aydır her arabanın yanına gittiğimde bir pas lekesi görüyorum arabam 2003 model bu arada. acaba son zamanlarda hep üstü tuz oluyordu yıkattırmaya zamanım yoktu bu mu tetikledi paslanmayı. ne öneriniz var bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. geçen gün baloncuk şeklinde pas canımı çok sıktı. bir de araba boyalı ise mi daha çok pas meydana gelir?

firmaların sanırım 10 yıl kadar paslanmazlık garantisi gibi şeyleri vardı korozyon şeklinde onu araştırın
  • quote:

Denize sıfır evimiz malum arabamda deniz kenarında. 1 sene öncesine kadar pas filan yoktu ama bu son 3 aydır her arabanın yanına gittiğimde bir pas lekesi görüyorum arabam 2003 model bu arada. acaba son zamanlarda hep üstü tuz oluyordu yıkattırmaya zamanım yoktu bu mu tetikledi paslanmayı. ne öneriniz var bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. geçen gün baloncuk şeklinde pas canımı çok sıktı. bir de araba boyalı ise mi daha çok pas meydana gelir?

Bence buna etken tuz çünkü karlı yollara atılan tuz bile araçların altını mahvediyor kaldıki siz aracın üstü tuz oluyor diyosunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orgozgur

quote:

Bence buna etken tuz çünkü karlı yollara atılan tuz bile araçların altını mahvediyor kaldıki siz aracın üstü tuz oluyor diyosunuz.
    Deniz kenarındaki araba paslanır.Çeşmede yaz-kış kalan biri anlatmıştı aynı şekilde doblo paslanmış.Denizden esen tuzlu rüzgarlar kaportayı mahvediyor.Antalyadayken deniz kenarında arabayı tutmazdım rüzgarı kesecek bir yere park ederdim.

• quote:

arkadasim boya-kaportaci degilim ama bildigim kadar yazmaya calisayim. yillarca amrikanla ugrastigim icin pasin ne oldugunu iyi bilirim. eger arac heryerinden paslanmaya basladiysa iyiye isaret degil. araba kansere yakalanmis demektir. boyanin altindan disarda gozuktugunden cok cok daha hizli ilerledigini bilmeni isterim. eger baslangic asmasinda ise tum pasli yerler kazninip yeniden boyanacak. arabayi ayni kosullarda tutmaya devam edersen cok gecmeden elek gibi bi araban olur. gereken yerleri onarttiktan sonra sirf bi araba icin evinden tasinamyaacagina gore arabayi bu hale getiren etkenleri safdisi birakman gerek.arabani sik sik gazyagi(ya da daha agir parafinler) ile silersen arabani paslandiran etkenlerden aracini yalitmis olursun.

• quote:

Araç nasıl tuz oluyor arabayı plajamı parkediyorsunuz.
    Tamam eviniz denize sıfır fakat aracınız tam deniz dalgalarının önünde mi duruyor...Sanırım her dalga vurdukça arabaya tuzlu su gelmesinden oluyor.Yada ilk söylediğim madde geçerli araç plajda kesin.
    Paslanmazlık için aracınızın üretici firma tarafından kaç yıl paslanmazlık garantisi var ona bakmanız ve ona göre servise götürmeniz gerekmekte.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -REVOLUTİON- -- 11 Mart 2012; 6:41:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -REVOLUTİON-

quote:

Araç nasıl tuz oluyor arabayı plajamı parkediyorsunuz.
    Tamam eviniz denize sıfır fakat aracınız tam deniz dalgalarının önünde mi duruyor...Sanırım her dalga vurdukça arabaya tuzlu su gelmesinden oluyor.Yada ilk söylediğim madde geçerli araç plajda kesin.
    Paslanmazlık için aracınızın üretici firma tarafından kaç yıl paslanmazlık garantisi var ona bakmanız ve ona göre servise götürmeniz gerekmekte.....
    Kapalı bi garaj yaptırma şansınız varsa iyi olurdu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevozgur

Kapalı bi garaj yaptırma şansınız varsa iyi olurdu.

Alıntıları Göster
    cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim!

Arabayı evimden başka bir yere koyduğum zaman huzursuz oluyorum birşey olacağından değil ama başkasının park yerini almak istemiyorum. Keşke bir arkadaşımın önerdiği gibi kapalı garaj yapabilsem evime. neyse bundan sonra çok dikkat edicem.
    @-REVOLUTİON- hocam aynen dediğiniz gibi plaj sayılır. imzamdan nerede olduğumu anlarsanız denizin burada çok kıymeti olmadığını her yerin plaj olduğunu anlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Deniz kenarındaki araba paslanır.Çeşmede yaz-kış kalan biri anlatmıştı aynı şekilde doblo paslanmış.Denizden esen tuzlu rüzgarlar kaportayı mahvediyor.Antalyadayken deniz kenarında arabayı tutmazdım rüzgarı kesecek bir yere park ederdim.

he ben çeşmeye yakınım dogru demiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

he ben çeşmeye yakınım dogru demiş

Alıntıları Göster
    Pasların yürümesine ve genişlemesine fırsat vermeden nokta koyun işi bitirin. Nasıl derseniz çok basit. En yakın nalbura gidip Gri antipas alacaksınız. Orada bir kırtasiyeciden ince yağlı boya fırçası..Çok ince olacak.. Kabaran yeri tel fırça ile temizleyip antipası hiç seyreltmeden o küçük fırça ile nokta şeklinde paslı yerin içine koyun..Güzelce yedirin..İşlem tamam.. Benim beyaz springim vardı. En ufak pas görsem hemen antipas noktayı koyardım. İnsanlar imrenerek bakarlardı.Tertemiz dururdu.. En basit çözüm yolu böyle..Saygılarımla. Arabanın üzerinde bir çivinin başı kadar gri antipas çok dikkatli bakılırsa farkediliyor. Şu an yazımı okuduğunuz ekranın renginde . Pas lekesinden çok çok daha güzel..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 11 Mart 2012; 14:25:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Pasların yürümesine ve genişlemesine fırsat vermeden nokta koyun işi bitirin. Nasıl derseniz çok basit. En yakın nalbura gidip Gri antipas alacaksınız. Orada bir kırtasiyeciden ince yağlı boya fırçası..Çok ince olacak.. Kabaran yeri tel fırça ile temizleyip antipası hiç seyreltmeden o küçük fırça ile nokta şeklinde paslı yerin içine koyun..Güzelce yedirin..İşlem tamam.. Benim beyaz springim vardı. En ufak pas görsem hemen antipas noktayı koyardım. İnsanlar imrenerek bakarlardı.Tertemiz dururdu.. En basit çözüm yolu böyle..Saygılarımla. Arabanın üzerinde bir çivinin başı kadar gri antipas çok dikkatli bakılırsa farkediliyor. Şu an yazımı okuduğunuz ekranın renginde . Pas lekesinden çok çok daha güzel..

Alıntıları Göster
    arabanı sat ve yeni bir araba al.bu kadar basit zaten 2003 modelmiş.para yok falan demeyin.şimdiye kadar çoktan para biriktirmiş olmanız lazımdı.9 yıllık araba

• quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

arabanı sat ve yeni bir araba al.bu kadar basit zaten 2003 modelmiş.para yok falan demeyin.şimdiye kadar çoktan para biriktirmiş olmanız lazımdı.9 yıllık araba

Katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

Alıntıları Göster
    kapalı bir mekan yada direkt deniz görmeyen bir cephe ile başlayın

bazı parçalar okside olmaya çok müsaittir eklem yerleri ekzost bağlantı ve turbo fanı kutusu gibi bu durumlar ise kaçınılmaz dır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

kapalı bir mekan yada direkt deniz görmeyen bir cephe ile başlayın

bazı parçalar okside olmaya çok müsaittir eklem yerleri ekzost bağlantı ve turbo fanı kutusu gibi bu durumlar ise kaçınılmaz dır.

Alıntıları Göster
    Öncelikle deniz tuzu magnezyum klorür rüzgar bileşkesi ve nem direk pas yapmaya meyilli öncelikle aracın korunması gereken aksamlarını kaplama yaptırmanız gerekir alt yüzey şase vesaire yerlerini.
    Bunun için kaplama yapan firmalar oldukça fazla.
    Gelelim kaplama yapılamayacak yüzeylere. Motor ön radyatör ve bağlantı parçalarıdır bunlar genellikle. Radyatör alüminyum olduğu için zaten kaplama gibi bir seçenek mümkün değil motor blok kısmıda kaplamaya müsait değil.
    Burada önem arzeden bir diğer noktada elektrik bağlantıları ve beyin bunların rutubet ile ilişikisini servise sormalısınız.
    Fakat bende antalya manavgatta oturuyorum. Aynı sorunu defalarca yaşadık bu yüzden aracımızı sürekli 6 ayda bir satıyorduk.
    Vebde gezerken bu pasları nasıl çözerim diye pas sökücü arama yaptırıyordum.
    Bursa dan bir firmaya denk gelmiştim. Bize önerdikleri ürün motor koruyucu idi.
    Önceleri servise danışmadan yapmıyalım araç garantiden çıkmasın istedik.
    Servise gittiğimizde firmanın ürünleri ile serviste karşılaşınca rahatladık açıkcası.
    Ben malzemeyi kendim aldım aracımı ilk uygulamayı servise yaptırdım. Öğrenmek maksadı ile servis bize hem uyguladı aynı zamanda ürünü gösterdi. Ürün su altı elektrik motorlarının temizlenmesinde ve kısa süreli korunması amacı ile kullanıyomuş. Firmadan aldığım bilgi bu idi. Benim aracım ise su içinde olmadığı için daha uzun süre kullanabileceğimi düşündüm. Şu an inanılmaz memnunum. 2 yıldır aracımda leke yok. Motor üzerine ve metallere her yıkama sonrası 500 ml sprey tamancası ile sıkıyorum kokusuz renksiz bir sıvı uçuyor yüzeyden ama koruyor şu ana kadar sorun yaşamadım. Buarad lin vesaire paylaşımını bilmediğim için firmayı yazmadım. Eğer serbest ise ekleyebilirim. Değil ise özelden yazın firma bilgilerini paylaşabilirim.

• Akdenizdeyim 5 yaşındaki golfümde paslanma vardı 20 yaşındaki temprada yoktu bu notuda belirteyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elifhan

Öncelikle deniz tuzu magnezyum klorür rüzgar bileşkesi ve nem direk pas yapmaya meyilli öncelikle aracın korunması gereken aksamlarını kaplama yaptırmanız gerekir alt yüzey şase vesaire yerlerini.
    Gelelim kaplama yapılamayacak yüzeylere. Motor ön radyatör ve bağlantı parçalarıdır bunlar genellikle. Radyatör alüminyum olduğu için zaten kaplama gibi bir seçenek mümkün değil motor blok kısmıda kaplamaya müsait değil.
    Burada önem arzeden bir diğer noktada elektrik bağlantıları ve beyin bunların rutubet ile ilişikisini servise sormalısınız.
    Fakat bende antalya manavgatta oturuyorum. Aynı sorunu defalarca yaşadık bu yüzden aracımızı sürekli 6 ayda bir satıyorduk.
    Servise gittiğimizde firmanın ürünleri ile serviste karşılaşınca rahatladık açıkcası.
    Ben malzemeyi kendim aldım aracımı ilk uygulamayı servise yaptırdım. Öğrenmek maksadı ile servis bize hem uyguladı aynı zamanda ürünü gösterdi. Ürün su altı elektrik motorlarının temizlenmesinde ve kısa süreli korunması amacı ile kullanıyomuş. Firmadan aldığım bilgi bu idi. Benim aracım ise su içinde olmadığı için daha uzun süre kullanabileceğimi düşündüm. Şu an inanılmaz memnunum. 2 yıldır aracımda leke yok. Motor üzerine ve metallere her yıkama sonrası 500 ml sprey tamancası ile sıkıyorum kokusuz renksiz bir sıvı uçuyor yüzeyden ama koruyor şu ana kadar sorun yaşamadım. Buarad lin vesaire paylaşımını bilmediğim için firmayı yazmadım. Eğer serbest ise ekleyebilirim. Değil ise özelden yazın firma bilgilerini paylaşabilirim.

hocam başlıklara cevap yazarken tarihlere bi dikkat et. 4 yıllık konuyu hortlatmışsın

• quote:

Orijinalden alıntı: SISU

quote:

hocam başlıklara cevap yazarken tarihlere bi dikkat et. 4 yıllık konuyu hortlatmışsın

Alıntıları Göster
    özür dierim silelelim hemen.

• quote:

forumda ilk hortçu siz değilsiniz sorun olmaz, hem belki başka yorumlar da gelir gelmezse geri düşer konu zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 29 Eylül 2016; 0:15:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

forumda ilk hortçu siz değilsiniz sorun olmaz, hem belki başka yorumlar da gelir gelmezse geri düşer konu zaten

Alıntıları Göster
    sahil kesiminden araç almamak en doğrusu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: otobilge

Akdenizdeyim 5 yaşındaki golfümde paslanma vardı 20 yaşındaki temprada yoktu bu notuda belirteyim

Bombayı bırakmışsınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.