Şimdi Ara

arkadaşlar aracım ileri atılmıyor nedeni ne olabliir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar arabamda arabanin ileri atilmamasini fark ettim. Hani ilk kalkista kisa surede sizi koltuğa yapistirir ya ya da sonraki viteste. Yani 2 de. Eski lpg li aracimda bu oluyordu. Aracim dizel 1 5 megane 2007 sedan. Turbo var. bir de dwbriyaj balatasi azalmis dediler 500 milyona patlarmis degisimi. Neyse bunla iliskilidir yoksa sebeb nedlr. ayrıca şunlarıda belirteyim. debriyaj balatası çalışıyor şu anda. ben aslında bu balatayı değiştirip sonrasında değişen birşey olmamasınla karşılasmak istemiyorum. arabanın debriyajı ile arabanın kırmızı ısık sonrası beni koltuga yapıstırması yani ileri atılmasıyla bir bağlantısı mı var. bunu anlamlandıramıyorum. yoksa veririrm para değiştiririm. bu arada arac geriden kavrıyor vitesi. yani debriyaj pedalını baya bir geri cekmem gerekiyo. turbo sorunlu olabilir mi ondan cekınıyorum. onla ilgili de expertiz var ve orda yazılı birşey yok turbo arızası ile ilgili. ayrıca dik rampada bir sorun yok. hatta gaz vermeden gidiyor arac debriyajı yarım yaparsam. bayırda park ederken ileri geri yaparken gaz basmıyorum mesela. durum bu dostlar

• Vites değiştirdikten sonra ayağınızı debriyajdan çekip gazlarken devir saati kalkıp iniyorsa debriyaj balatası sıyırıyor olabilir. 2007 model dizelinde görmüştüm. Kar üzerinde kullanırken buza denk gelince araba bağırır gibi yapar ve düzelir. Tarif ettiğim gibi hissettiriyorsa kesin balatadandır. Benzinlide anlattığım belirti olmayabilir fakat dizel motor torklu olduğu için kaçırma daha belirgin hissedilebilir.

Kafam rahat olsun derseniz mazot filtresini de değiştirebilirsiniz.
  • açıkcası daha 1 hafta oldu değiştireli mazot filtresini. orjinaliyle değiştirdim. ama sonra müşür de sorun oldu araç mazot filtresi uyarı verdi. sonra müşür değiştirttim. baktım yeni müşür ile aracın içinden çıkan müşür farklı muhtemelen filtrelerde farklıdır. ama şu anda sorun yok. böyle bir garip anım var. anlamıyorum araç içindeki filtre ile yeni aldığım filtre nasıl farklı olabilir. bu mümkünmü. bizzat ustayla parçacıdan aldık beraber. tanıdık vardı. onun vasıtasıyla gittim o ustaya. o arkadaşta aracını sürekli o ustaya götürüyor. kayın pederi de ustayı tanıyor. yani kötüye yormayayım da. neyse mazot filtresi yeni değişti dostum. o dediğini yapıcam ama hiç tecrübe etmedim öyle kadranın yukarı aşağı oynadığını. sanırsam dediğini yaparsam direk ileri gider kadran. geri ileri oynamaz. ama dediğini yapıcam kardeş. sonra yazarım
  • yukarda kavrama zaten meganda normal,balatadan olmayabilir filtreler kontrol edilmeli bakıma kaç km var?
  • henüz 1 ay oldu bakılalı. mazot filtresi mazot müşürü yağ filtresi yağ değişimi oldu. baktırdım yani. kış lastiği aldım. siboplar değişti.
  • Bahsettiğim Megane' de yolculuk ederken araç sahibi rampa çıkıyordu. Vites değiştirirdikten sonra bir gariplik vardı. İlk kalkışta gaz verip kalkarken devir saati yükselir, kavrama noktasını bulduğunuzda düşmeye başlar ve olması gereken noktaya iner. İşte 4. vitese geçerken bile aynı sesleri çıkarıyordu. İlk başta araç sahibinin biraz acemice kullandığını düşündüm. Ayak hareketlerini takip ettiğimde gayet güzel kullanıyordu. Bu yüzden aklıma balata geldi ama söyleyemedim. Aradan bir ay geçince balatayı değiştirip kurtulmuştu.

Benzinli veya tüplü olsa pek anlaşılmayabilir ama dizel torklu olduğu için balata tam bitmeden net bir belirti verebilir.
  • bakalım p tesi randevu aldım sorucam ustaya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araçda sorun olabilir mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sordum . debr. balatasından dedi. turbosu ok dedi. 85binde değiştiriririz dedi. 450 tutar dedi herşey dahil. farkedersin zaten araba ok gibi fırlar dedi. bu arkadaslar
  • Tam da "%100 debriyaj balatasindan" yazmaya koyuldum ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacı nerdesın sen ya. :D geec kaldın. 450 lıra o balata 13000 km daha ıdare eder dedı usta. 85 bınde degısek dedı. o zmn a kadar satarmıyımm bılmıyom aracı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.