Şimdi Ara

arkadaşlar CASİO org un adaptörü bozuldu yenisini alcam ama nasıl ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu konuda bu forumda bana hangi bölüm yardıme der acaba diye düşündsüm ilk buraya yaziyim dedim.. 1.5 metrelik casio org un adaptörü çalışmıyo..

yenisini alıcam ama nasıl neye göre.. kendi orj. adaptöründe yazan değerler tıpa tıp aynısı mı olması gerekiyo ... ?? ohm watt .. mah ..vs. anlamam hiç ama ??

nerden alabilirim ayrıca ?? tşkler şimdiden arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 29 Aralık 2006; 21:05:27 >

• Benden tavsiye asla yan sanayi ürün alma. adaptoru kesinlikle orjinal al. Modeli eski ise ikinci el al ama yine orjinal al. GSM telefon tamiri yapıyorum yan sanayi ürünler telefonun herşeyini bozuyor. Netten ara sana en yakın CASIO yetkili servisini bul. onlardan yardım iste. Sana yardımcı olurlar.
  • Tamir edilmez durumdamı.
  • bilmiyorum .. tamir edilebilir belki.. denicem tamir ettirmeyi.. peki kimler bunu yapabilir iyi ??

bu arada ben de orjinal adap. almadan yanayım.. yan sanayi şeyleri sevmiyorum güvenmiyorum..
  • Casio orgumun adaptörünü ben de bozmuştum. İçinde bir adet cam sigorta var. Değiştirdim çalışıyor. Belki (ve yüzde 80 ihtimalle) senin de sorunun budur. 25 kuruş + bir tornavida ile yapabilirsin
  • nasıl yapılıyo ya o iş bi anlatırsan sevinirimm ??
  • bende yamaha psr 480 in adaptörünü bozdum sanmıştım. sigortası patlamış. sigortanın olduğu yerde pcb de yazar genelde amper değeri (yamahada 3 amper di) ona uygun al. küçük olursa yanar büyük olursa sigorta görevini yapamaz ve bir sorun olduğunda cihaza zarar verebilir!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğru söyliyorlar bazı hatalar basit olabiliyor.Elektronik bilgin varsa kendin dene. yoksa bence hiç girme. Ülkemizdeki şebeke dalgalanmalarından dolayı sigorta çabuk bozulabiliyor. bana sorarsan bir denemelisin.
  • Bencede Tamir ettirme yoluna git en azından adaptörün yine orjinal olur. Orjinalliğinden bir şey kaybetti diyede üzülme ( bazıları üzülürde ) Sigortalar zaten atılması için konmuştur. Bu onarım için yaklaşık 20 ytl yada 30 ytl talep edebilirler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar
    Bu onarım için yaklaşık 20 ytl yada 30 ytl talep edebilirler.

+1000. Eline bir yıldız tornavida al ve 4 vidayı sök. Üst kapağı kaldır. Trafonun altlarına doğru iki ucu kapatılmış bir cam borucuk göreceksin (Alt tarafında bir kağıt vardır, orada da amper olarak değeri yazıyor. Ufak değerde bir sigorta. Bu cam borucuğun içinden bir uçtan bir uca ince bir tel geçer. O adaptörde o tel kağıdın üstünden geçiyor. Senin sigorta yanmışsa o kağıtta yanık izi görürsün + tel de ortadan kopmuştur. O sigortayı eline al bir elektronikçiye git, aynısından al. Tak çalıştır
  • İçi kolay açılabilen bir adaptörse ( Yüksek frekansla kaynaklı değilse ) içini aç net bir fotoğrafını çek yayınla bizde burada adım adım ( hatta ben ) tarif edelim ve olayı çözelim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

( Yüksek frekansla kaynaklı değilse )

Melih abi bunu ilk defa duyuyorum. Konuyla alakalı değil ama merak ettim. Bununla ilgili elinde bir kaynak var mı?
  • SMPS 'yi kastetmiş herhalde. Benim kullandığım modelin adaptörü standart trafoluydu bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 30 Aralık 2006; 19:57:01 >
  • Arkadaşlar işim gereği bir çok fabrikaya onarımı gittim bu arada gördüğüm bir çok yer ve çok ilginç makinalar oldu.
    Yüksek Frekans ile kaynak ise şöyledir. Birbirine kaynatılacak 2 Plastik parça bu işlem için hazırlanmış çelik kalıpların içirsine yerleştirilir ve makine bu her iki tarafı hidrolik bir güçle birbirine birleştirir bu birleşmeden sonra makina parça muhteviyatını uygun bir Frekansta ve süre içersinde tirteşir bu işlem zarfınca kaynaması istenen parçalar birbirine sürtünerek ısıdan yapışır.

Örnek olarak bazı cep telefonşlarında kullanılan Adaptörleri veya pillerini görebiliriz. Dikkatlı bakarsanız pil kapakları bu şekilde kaynatılmıştır ve vida yoktur.

Cihazın resmi için :http://www.tef.marmara.edu.tr/metal/html/cihazlar_22.html
    Bilgi ,için : http://www.mmo.org.tr/muhendismakina/arsiv/2002/ekim/makale_xp.htm

Edit :http://tr.wikipedia.org/wiki/Kaynak_(imalat)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 30 Aralık 2006; 21:25:18 >

• Ben yüksek frekans lafını duyunca atladım.. Üzgünüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 30 Aralık 2006; 22:02:12 >
  • arkadaşlar çok saolun .. eve gidince bi açıp denerim ancak 17 tane vizeye gircem .. bununla ne zaman ilgilenebilirim bilmiorum.. ama buraya foto koymaya çalılşıcam içini açıp .. er geç..
  • Melih abi verdiğin bilgiler için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.