Şimdi Ara

Arkadaslar cok sinirliyim hukuki işlem için yardıma ihtiyacım var... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Odysseus348

bu arada mağdur olan arkadaşa bir tavsiye; bulunduğun mekan ve kendi imkanlarının bu tip şeylere müsait olmadığı belli. ama şu var gene aynı durumla karşılaşırsan, saygı ölçüsünde kötü laf kullanmadan lafını söyle, sana o durumda kim gelirse saygı duymasını sağla, oralı olduğunu bildir. ama kavgaya falan gireyim deme o daha çocukça davranış ;) ilerde paran gücün olduğunda böyle tiplerin hayatından zaten ister istemez tecrit etmiş olacaksın, hatta akıllıysan onları yöneteceksin ve ne kadar zavallı olduklarını görüp, o herif sana o lafları ettiğinde yapmak isteyip de yapamadıklarının aslında yapmaya değer bile olmadığını göreceksin. geçmiş olsun malesef böyle öküzler hala var...

Bulundugum mekanda bir problem yok cünkü ilk kez yasadım...Sanırım catıcak bir yer arıyordu...Gayette canlı ve güzeldir aslında buralar .. Tavsiyeler icin cok tesekkur ediyorum...Zaten haklısınız ve iyiki laf söylememişim demeye baslıyorum...

@ Chakra

Tamamen haklısınız.Sonucta olayı görmediniz, ancak olaylar tamamen böyle...O adam dese dese sokak ortasında ... yapmadıkları falan kaldı der... Tepkisinden belliydi maalesef...
    Dava durumuna gelince...Aklıma gelen en ''Haklı ve Kanunlu'' durum bu...Ama sanırım bir yere varılmazmış konuda okudugum kadarıyla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

southsayer ın dediği gibi arkan ve paran olması bu durumlarda yararlıdır, ancak en güzeli gidip böyle tiplerin ağzını burnunu kırmak değil, o duruma hele de yanında bir sevgilin varken kendini hiç sokmamandır. paran varsa al ehliyetini, arabanı kız arkadaşını al mis gibi dolaş. böyle tiplere de karşı da ağzın biraz laf yapsın. mesela en basitinden yolda dilenciler kız arkadaşın varken takılır hatta bazı çifler kavga noktasına dahi gelir, ben de aynı yerlerde geziyorum ama benim başıma hiç gelmez böyle şeyler, hatta güzel muhabbetler kurduğumuz da olmuştur :) takma kafaya herkesin başına geliyor, hala düşünce olarak taş devrinden ileri değiliz bakma 21.yy de olduğumuza

Kesinlikle. Bende aynen o şekilde davranmaya calıstım... Hatta yürüyüp gitmek de mantıklı gözüktü ama, böyle tiplere kendini ezdirince malesef iyice tepesine cıkıyorlar insanın...

• @Sæm
    burda saygısız ve sapıkça bir davranış olmamış bunu anla lütfen. örf-adet, otokontrol falan geçelim bunları; size soruyorum neden marmariste antalyada bodrumda turistler sahillerde birbirini yiyor da hiç bir türkün sesi çıkmıyor o zaman?

o herifin açısından bakmaya dahi değmez. adam gelmiş nerdeyse kaba kuvvete geçecekmiş ki aklına heralde karşısındakinin 18 yaşından küçük olduğu orda öyle birşey yaparsa çocuğa gücü yetti anca derler diye düşünmüştür belki ;) kıçı kırık gururuna yedirememiştir.

türkiye paran oldu mu sokakta da sevişirsin, sokağın ortasına da .ıçarsın kimse birşey diyemez. zaten yapmıyorlar mı?
  • fataL_berq kardeşim öncelikle geçmiş olsun yalnız üzülme çünkü hatalı olan o sen değilsin herne kadar bazı arkadaşlar aşırı tepki gösterip "ohh iyi oldu sana..." deselerde boşver evet toplumumuzda ahlak kuralları vardır elbet ama arkadaş ara sokakta kız arkadaşına masum bir öpücük kondurmuş bu edepsizlik veya toplumu rahatsız edecek birşey değil ama bazen karşılaşıyoruz toplu taşıma aracında sadece öpmek değil çok ileriye gidenler var malesef bunlar insanları yani hepimizi rahatsız ediyor Odysseus348 isimli arkadaş doğru bir tespitte bulunmuş nasıl ki baskıcı rejim olan iranda saatlik evlilik (yani zinanın sözde caizi) var aynen öylede bizim toplumumuzdada böyle bir kısım var işte bunlar malesef hem "tövbe tövbe estağfirullah..." deyip hacı sakalını sıvazlayarak kadının içine düşer ama bu mağdur arkadaşımız gibi kişiler belki gözünü çevirip bakmaz YA arkadaşlar ne yapalım ülkemiz sancılı bir geçiş döneminde ve üstüne üstlük muhafazakarlar ve çağdaşlar diye ayırmaya çalışıyorlar. tamam kabul etmeyebiliriz karşı tarafın düşüncesini ama bence iki tarafta karşısındakine insan olduğu için saygı duymalıdır ancak böyle atlatabiliriz böyle dönemleri
    Tekrar ediyorum adamın yaptığı haksızlık edepsizlik hele ki yanında bir bayan varken bir erkeğe yapılabilecek en ağır şeydir sanırım çünkü biz erkekler en fazla bir bayan yanımızda iken gururumuz çiğnenirse (teşebbüs edilirse) çok sinirleniriz neyse çok uzattık
    BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN

• Yobazlar ülkeyi ne hale getirdi. Sokakta eroin satılır ses çıkarmazlar, ülke elden gider ses çıkarmazlar, bir sürü şehidimize var ses çıkarmazlar, araplara destek verirler, namaz kılarlar her türlü dalavere dümen yaparlar, dinciyiz diye geçinir devlet ihaleleri ile yol bulurlar, biraz para görünce lüks yaşama balıklama atlarlar, millet açken en lüks arabalarla gezerler ama biri birini öpünce çileden çıkar bizim yobazlar. Çok narindirler, herşeye dayanırlar öpücüğe dayanamazlar.
  • Dostlar çıkmak zorundayım kusura bakmayın. Akşama konu aktif olursa devam ederiz artık..

@Odysseus348

Marmaris gibi güneydeki yerler zaten umrumuzda değil. Doğuda askerimiz öldüğünde sanki orası eğlenceyi durduruyor mu? tamamiyle bölgesel bir olay. Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz. Eğer Fatal'ın mahallesinde böyle bir olay oluyorsa mahalleyle ilgili bir durumdur. Fatal'ın söylediklerine inanıyorum ve mesafeyi koruduğunu aşırıya kaçmadığını düşünüyorum. Bu söylediklerim abartı modeller içindi. Fatal'a saldıran adamı da haklı bulmuyorum çünkü artık öpmek çok normal bir olay olmuş günümüzde.Çok radikal düşünen birine denk gelmiş sanırım.. Saygılarımla Ali Tınay..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehdin81

fataL_berq kardeşim öncelikle geçmiş olsun yalnız üzülme çünkü hatalı olan o sen değilsin herne kadar bazı arkadaşlar aşırı tepki gösterip "ohh iyi oldu sana..." deselerde boşver evet toplumumuzda ahlak kuralları vardır elbet ama arkadaş ara sokakta kız arkadaşına masum bir öpücük kondurmuş bu edepsizlik veya toplumu rahatsız edecek birşey değil ama bazen karşılaşıyoruz toplu taşıma aracında sadece öpmek değil çok ileriye gidenler var malesef bunlar insanları yani hepimizi rahatsız ediyor Odysseus348 isimli arkadaş doğru bir tespitte bulunmuş nasıl ki baskıcı rejim olan iranda saatlik evlilik (yani zinanın sözde caizi) var aynen öylede bizim toplumumuzdada böyle bir kısım var işte bunlar malesef hem "tövbe tövbe estağfirullah..." deyip hacı sakalını sıvazlayarak kadının içine düşer ama bu mağdur arkadaşımız gibi kişiler belki gözünü çevirip bakmaz YA arkadaşlar ne yapalım ülkemiz sancılı bir geçiş döneminde ve üstüne üstlük muhafazakarlar ve çağdaşlar diye ayırmaya çalışıyorlar. tamam kabul etmeyebiliriz karşı tarafın düşüncesini ama bence iki tarafta karşısındakine insan olduğu için saygı duymalıdır ancak böyle atlatabiliriz böyle dönemleri
    Tekrar ediyorum adamın yaptığı haksızlık edepsizlik hele ki yanında bir bayan varken bir erkeğe yapılabilecek en ağır şeydir sanırım çünkü biz erkekler en fazla bir bayan yanımızda iken gururumuz çiğnenirse (teşebbüs edilirse) çok sinirleniriz neyse çok uzattık
    BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN

Öncelikle tesekkür ediyorum...Takmamak isterdim ama beni asıl sinirlendiren sey, sevgilimin yüzündeki ifade oldu...Neye ugradıgını sasırdı...Normalde hiç takmazdım ama sevdigim bir insanı o sekilde haksızlıga ugramıs bir sekilde görünce tepem attı...Dedigim gibi, sadece büyüklere olan saygımdan olayı hiçbir kötü laf agzımdan cıkmadı...

• Mahalleyle alakası yok, maalesef adamın yobazlıgı ve üstlendigi '''Namus Bekçisi'' rolünden dogan bir olay bu...Bunun gibi adamlar yüzünden bu millet nereye ilerleyebilir ki ?
    Tamam herseyin bir dozu var, gelenek, örf, adet, topluma olan saygı var...Ama insanın bakış açısı bu kadar dar olursa, sonucta bundan diger insanların özgürlükleri etkilenir...Gerçi içki içip, ona buna bakmayı bilirler, dogruya dogru, o konuda ufukları cok genis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sæm

Yarım saattir yobazlara atıyorsunuz da bu eleman malesef haksız..
    Kızı yalayıp yutmuşsun sokak ortasında mahalleli de rahatsız olmuş uyarmış..

Arkadaş doğru söylüyor. Bir an empati yaptımda bilmiyorum yani. Kesin sende öylesindir ama o durumda başkalarından tepki aldığın için zoruna gidiyor. Mesela ben gelsem tam sizin camın önünce kız kardeşinde camda ders çalışırken bir kızla şapır şupur pozisyonlara girsem baban camdan çıkıp bana heey diye bağırmazmı?
  • Müslüman mahallesinde salyangoz satılmadığı için gerideyiz ya sayın ali bey. ne zaman müslüman mahallesinde salyangoz satılır ve herkes anlayışla karşılar, kanunlar çerçevesinde davranır, işte o zaman medeni ve adaletli bir ülke oluruz. bu ülkede illegelite vardır ve parana göre kanundan da güçlüdür. keşke herşey yerli yerinde olsa ama deve misali neremiz düzgün ki...

marmaris bizim ülkemizin toprağı orada yaşanlar türk değil mi? kişisel birşey yazmıyorum ama yazdıklarınız hiç adaletli değil, üstelik türk ün örfünü adetini savunurken toprağı umurunuzda olmuyor, bu nasıl çelişkidir.neyse olayı başka yöne çekmeyelim. ben de kaçar, dostum sen de iyi bak kendine kırolara fazla dalaşma hem onlar da kıro kardeşlerimiz onları sevelim içimizde biraz hayvan sevgisi olmalı :DD
  • Haşerelerin çok olduğu semtlere gitmeyin.
  • Müslüman bir ülkede sokak ortasında böyle davranışlar hoş karşılanmaz. Kız kardeşinizi onun yerine koyun ne düşünürdünüz sarmaş dolaş.. kim müsade edebilir.. Ayrıca cemiyet içinde evli dahi olsa kadın erkek bir arada bulunmaz. Dinimize göre de bu böyledir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faziletli

Müslüman bir ülkede sokak ortasında böyle davranışlar hoş karşılanmaz. Kız kardeşinizi onun yerine koyun ne düşünürdünüz sarmaş dolaş.. kim müsade edebilir.. Ayrıca cemiyet içinde evli dahi olsa kadın erkek bir arada bulunmaz. Dinimize göre de bu böyledir.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEMOKRATİK LAİK SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİDİR. Müslüman bir ülke değildir. Şeriat ile yönetilen ülke arıyorsan hemen dibimizde iran var. Ancak senin gibiler kız kardeşini o şekilde yerlere koyar. Cemiyet, cemaat vb. demokratik laik bir toplumda yeri yoktur. Senin dinin kendine istediğin şekilde davranabilirsin başkasının özgürlüklerini kısıtlamadığı sürece...
  • hanzoların olduğu mahallede oturmayacaksın başka yolu yok biraz daha elit semtlere gitmek lazım

@faziletli
    kız kardeşiniz olsaydı örneğiniz batsın ya paso aynı laf kız kardeşin olsa napardın. napardım biliyomusun bi bok yapmazdım. kız kardeşim erkek arkadaşıyla öpüştü diye ne döverdim ne ne erkek arkadaşına bişey yapardım. sokağın ortasında sevişmiyolar heralde öpüşmelerinden hiçbişey olmaz gayet güzel bi olay tam tersine. şimdi bişeyler daha derdim de ban yemeyelim gene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acheron -- 11 Ocak 2010; 16:23:09 >
  • kimse kusura bakmasın da sokağın ortasında dudağından öpmeye izin vermeyen zihniyetin de kendi tercihi olan dini inancını yaşamaya hakkı yoktur çünkü burası islam cumhuriyeti falan değil.kur an da da ne yazdığı beni ilgilendirmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: faziletli

Müslüman bir ülkede sokak ortasında böyle davranışlar hoş karşılanmaz.
    Kız kardeşinizi onun yerine koyun ne düşünürdünüz sarmaş dolaş.. kim müsade edebilir.. Ayrıca cemiyet içinde evli dahi olsa kadın erkek bir arada bulunmaz. Dinimize göre de bu böyledir.

1-Türkiye müslüman bir ülke değildir.
    2-Bir olayı, olayı yaşayan kişilerin durumlarını kendinizinkiyle bir sayarak değerlendirmeyin, karşınızdaki kişinin dini hakkında birşey bilmiyorsunuz.
    3-Dini olarak yasaklansa bile buna kimsenin karışma hakkı yoktur, benim sokakta yaptığım şeyi din hoş karşılamıyorsa bunun hesabını 3. kişilere vermek gibi bir zorunluluğum da yok.
  • Geçenlerde ben de , Eskişehirliler bilirler istasyon cafe de kız arkadaşla gece 2 de oturuyorduk,bu arkadaşın başına geldiği gibi yanağından öptüm biraz dudağa kaydı sanırım hemen birileri şikayet etmiş zaten 5-6 masa vardı.İlginç olaylar oluyor bu aralar
  • quote:

Orijinalden alıntı: acheron

hanzoların olduğu mahallede oturmayacaksın başka yolu yok biraz daha elit semtlere gitmek lazım

@faziletli
    kız kardeşiniz olsaydı örneğiniz batsın ya paso aynı laf kız kardeşin olsa napardın. napardım biliyomusun bi bok yapmazdım. kız kardeşim erkek arkadaşıyla öpüştü diye ne döverdim ne ne erkek arkadaşına bişey yapardım. sokağın ortasında sevişmiyolar heralde öpüşmelerinden hiçbişey olmaz gayet güzel bi olay tam tersine. şimdi bişeyler daha derdim de ban yemeyelim gene

Bunun hakkında güzel birşey yazmıştım.Biriside ( sadece birisi xD ) saolsun destek çıkmıştı ama konu silindi.Fakat bu söylediğini anlayabilecek insan çok az ülkemizde hepimiz iyi biliyoruz.İnsanlar herşeyi filimlerdeki gibi sanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fataL_berq

quote:

Orijinalden alıntı: Darkevil_26

oha.. eskişehirdemi oldu böyle bişey?

heralde varoş mahallede falandı nerde oldu dostum tam olarak?

Eskisehirde dostum ... Odunpazarı duragının yakınlarında... Hemde okul çıkışı saatinde, yani her taraf insandı ...

24 yaşındayım Eskişehirde ilk defa böyle bi olayı senden duydum o yılbaşında millet caddede sokaklarda kızları götürüyordu kimse bir şey demiyordu senin yaptıgın harekete adam neler yapmış öyle sen bence yanlış kişiye denk gelmişşin burda neler oluyo adam gitmiş seni görmüş olan olmus artık yapcak bir şey yok bir daha adamı görürsen sana yine laf söylerse ozmn saglam bi dayak at adama

• kıyamet zamanın habercisi olarak insanların sokak ortasında çiftleşeceğinden ve de akil insanların ulu orta yapmayın su duvarın arkasında gorun derdınızı deme cesaretini bile gosteremeyeceğinden bahseder kitaplar

eee sokak ortasında bu çiftleşmeler birden bir gunde olmaz tabi,once ele ele tutusmalar ki 90'larda basladı bu,sonra hatundan ayrılıs anında yanaktan operek ugurlamalar2000'lerin masumiyetiydi bu da ,şimdilerde goruyorum ki masum ca yanaktan opmeler toplumda yerini hatunda alt dudak arayısına bırakmış,eee 2010'da bunu yasayacağız demek kı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.