Şimdi Ara

Arkadaşlar çok zor durumdayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lütfen okuyup yardım edin , yol gösterin yardıma ,desteğe ihtiyacım var.

öncelikle merhaba ,

Ben 20 yaşımdayım ,İtü de okuyorum.

Arkadaşlar ben küçüklüğümden beri tıp istiyordum yaklaşık 7-8 yaşımdan beri ta ki lise sona gelince ailem beni tıptan soğutmaya çalışana kadar.

Ben lise sonda tıp olmazsa elektrik mühendisliğini çok sevdiğim için onu seçerim diyordum . Sınava girdim tıp sonucuma göre 7-8 tane sondan üniversite oluyordu. atatürk , tekirdağ zonguldak van düzce vs .

Ailem tıptan neden soğuttu çünkü 15 yıl vs gibi bahaneler falan tabi bende arkadamda destek göremeyince çok üzülürek tercih listemden sildim .

Aslında ailem hala bir açık kapı bırakıyordu iyi tıp olursa seçmende serbest bırakıyoruz diyorlardı ama sonucum tıp için düşük gelince iyice desteği kestiler. Ve ben İTÜ elektrik müh ingilizce bölümüne girdim.

Bölümümü çok seviyorum aslında çok avantajı var hatta türkiyede en avantajlı mühendisliklerden denilebilir ve bu alanda en iyi üniversitenin en iyi ingilizce sınıfındayım ama Her defasında doktora gitsem , arkadaşlarımın tıp okuduğunu görsem tekrar lanet ediyorum kendime.Çünkü bu büyük bir sevgi ve o günler aklıma geliyor.

Eğer puanlayacak olursam 10 üzerinden tıp benim için =10 elektrik müh =5 diğer tüm meslekler= 1 dir.Şimdi 2 senemi bitirdim İTÜ de . Ama kaydımı dondurup ne olur ne olmaz diyerekten 1 sene daha zamanında tuttuğu halde destek göremediğim tıp için bir kez daha çalışmak istiyorum. En azından tutturamasam bile denedim olmadı demeyi istiyorum başkalarının yönlendirmiş olmasından ziyade. İtüye geri dönme şansımı da elimde tutuyorum.

Neden 2 sene bekledin derseniz çok kararsız kalmıştım. İtü gibi iyi bir üniversitenin iyi bir bölümündeydim ve LYS stresinden yeni çıkmıştım ama tıp aşkı hiç bitmedi.Ben tıp mesleğini para için yapmaktan ziyade biyoloji bilimlerine olan ilgimden ve insanlara yardım etmeyi sevdiğimden dolayı istiyorum.

VE ŞNU ÇOK İYİ BİLİYORUM , HERKES HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YAŞIYOR BU DÜNYADA , BEN DE BENİM HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN BÖYLESİNE BİR RİSKE GİRİYORUM , TABİ Kİ RİSKİN FARKINDAYIM AMA SİZCE HİÇ BİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİLDİR İFADESİ TAM DA BURAYA OTURMUYOR MU ?

SİZCE 21 YAŞINDA TIP FAKÜLTESİNE BAŞLAYACAK OLMAK SALAKLIK MIDIR ? SENİN NE İSTEDİĞİN ÖNEMLİ DERSENİZ BEN TIP İSTİYORUM VE HAYATIMIN HER ANINDA BELLİ BİR GÜNE LANET OKUYARAK MÜHENDİSLİK OKUMAK/MÜHENDİS OLMAK İSTEMİYORUM. (TIP AŞKIYLA YANAN BİR GENC OLARAK - KİŞİSEL DENEYİMİM , GENELLEMİYİM )

Böyle büyük bir risk için hedefim derece ama ortalama bir tıp tutarsa hatta düşük bile tutsa bu sefer kararlıyım , sizce giriştiğim bu kahramanlık/deli cesareti gerçekten değer mi ?

YARDIMLARINIZ BANA ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK ARKADAŞLAR , ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FriendlyFire -- 16 Temmuz 2013; 18:12:47 >

• FriendlyFire F kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar yok mu yardım eden okuyan bile fikrini belirtse yeterli
  • ne kadar tıp aşığı olduğun yazından belli oluyor.bu kadar seviyorsan dene derim.şuan okuduğun bölüm ve okul da gayet güzel.olmazsa senin için son değil en azından vicdanen rahatlamış olacaksın.bana soracak olursan dene.
  • Niye burada bize bunu soruyorsun ki? Çoktan karar vermişsin bile

Ben de küçüklüğümden beri mühendislik derdim, çok güzel bir iş diye düşünürdüm. Ama böyle bir düzende mühendis olunca mutlu olamayacağımı çok iyi anladım, vazgeçtim. Doktorluk her zaman onurlu bir meslek olacaktır. Kazandığı parayla tatmin olan doktorlar da vardır elbet ama doktorluğun asıl tatmin edici yönü o değil tabi ki. Sen de bu yönünü söylemişsin zaten.

Yaptığın şey delilik falan değil. İstediğin işi yaparak yaşamak varken, sevmediğin şeyi yaparak yaşamak delilik asıl.
  • Arkadaşım ben de seni çok anlayanlardan biriyim aslında. 2 sene önce ben de sosyal bilimlere yeteneğim olmasına rağmen mühendislik seçip pişman olan birisiyim ve de bu sene sınava hazırlanıp tekrar girdim ve de Allah kısmet ederse seneye istediğim üniversitenin istediğim bölümünde olacağım. Yani şunu demek istiyorum ki insanın kendini mutlu hissetmesi kadar önemli bişey yok. Ha şöyle bir durumda olucak ki herkes yok ne güzel üniversitedesin ne güzel bölüm okuyosun bırakılır mı diye yorumlar çok alıcaksın ama gerçekten farklı bir alana yönelmek istiyosan bunlara kulaklarını kapatıp gireceğin sınava konsantre olman gerekecek. benzer olayları yaşamış biri olarak sana naçizane fikirlerim bunlar.
  • Yaşın 21 , 30 yaşında değilsin,mis gibi okulun da var, dondur bu sene kas,gördüğüm kadarıyla seviyen gayet iyi bir tıp kazanıp 22 yaşında hayalini gerçekleştirirsin,salaklık falan değil,oldu da sen herşeyi yaptın olmadı,çok güzel biryerde olan bölümüne devam edersin, takma kafana.
    Ben de 20yaşındayım ve bu yıl YGSye bir ay kala artık dayanamayıp mühendisliği bırakma kararı aldım. Hep mimarlık istiyordum ben de senin tıpı istediğin gibi. Ama ilk girdiğim yıl puanım yetmedi. Ben de mühendisliği büyüsüne kapıldım, bir yıl daha hazırlanmak istemedim vs. yazdım. İki yıl dayanabildim ve seni çok iyi anlıyorum. Eğer aklında, hayalinde başka bir şey varsa onun peşinden gitmen gerekiyor. Biraz geç anladım belki ama bu hayatı yaşanabilir kılan en büyük faktörlerden biri sevdiğin işi yapmak. Ve inan insan sadece sevdiği işi yaparken mutlu ve başarılı olabilir.

Bence hayallerinin peşinden sonuna kadar git, kaybedeceğin birkaç yıla değer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FriendlyFire

Arkadaşlar lütfen okuyup yardım edin , yol gösterin yardıma ,desteğe ihtiyacım var.

öncelikle merhaba ,

Ben 20 yaşımdayım ,İtü de okuyorum.

Arkadaşlar ben küçüklüğümden beri tıp istiyordum yaklaşık 7-8 yaşımdan beri ta ki lise sona gelince ailem beni tıptan soğutmaya çalışana kadar.

Ben lise sonda tıp olmazsa elektrik mühendisliğini çok sevdiğim için onu seçerim diyordum . Sınava girdim tıp sonucuma göre 7-8 tane sondan üniversite oluyordu. atatürk , tekirdağ zonguldak van düzce vs .

Ailem tıptan neden soğuttu çünkü 15 yıl vs gibi bahaneler falan tabi bende arkadamda destek göremeyince çok üzülürek tercih listemden sildim .

Aslında ailem hala bir açık kapı bırakıyordu iyi tıp olursa seçmende serbest bırakıyoruz diyorlardı ama sonucum tıp için düşük gelince iyice desteği kestiler. Ve ben İTÜ elektrik müh ingilizce bölümüne girdim.

Bölümümü çok seviyorum aslında çok avantajı var hatta türkiyede en avantajlı mühendisliklerden denilebilir ve bu alanda en iyi üniversitenin en iyi ingilizce sınıfındayım ama Her defasında doktora gitsem , arkadaşlarımın tıp okuduğunu görsem tekrar lanet ediyorum kendime.Çünkü bu büyük bir sevgi ve o günler aklıma geliyor.

Eğer puanlayacak olursam 10 üzerinden tıp benim için =10 elektrik müh =5 diğer tüm meslekler= 1 dir.Şimdi 2 senemi bitirdim İTÜ de . Ama kaydımı dondurup ne olur ne olmaz diyerekten 1 sene daha zamanında tuttuğu halde destek göremediğim tıp için bir kez daha çalışmak istiyorum. En azından tutturamasam bile denedim olmadı demeyi istiyorum başkalarının yönlendirmiş olmasından ziyade. İtüye geri dönme şansımı da elimde tutuyorum.

Neden 2 sene bekledin derseniz çok kararsız kalmıştım. İtü gibi iyi bir üniversitenin iyi bir bölümündeydim ve LYS stresinden yeni çıkmıştım ama tıp aşkı hiç bitmedi.Ben tıp mesleğini para için yapmaktan ziyade biyoloji bilimlerine olan ilgimden ve insanlara yardım etmeyi sevdiğimden dolayı istiyorum.

VE ŞNU ÇOK İYİ BİLİYORUM , HERKES HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YAŞIYOR BU DÜNYADA , BEN DE BENİM HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN BÖYLESİNE BİR RİSKE GİRİYORUM , TABİ Kİ RİSKİN FARKINDAYIM AMA SİZCE HİÇ BİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİLDİR İFADESİ TAM DA BURAYA OTURMUYOR MU ?

SİZCE 21 YAŞINDA TIP FAKÜLTESİNE BAŞLAYACAK OLMAK SALAKLIK MIDIR ? SENİN NE İSTEDİĞİN ÖNEMLİ DERSENİZ BEN TIP İSTİYORUM VE HAYATIMIN HER ANINDA BELLİ BİR GÜNE LANET OKUYARAK MÜHENDİSLİK OKUMAK/MÜHENDİS OLMAK İSTEMİYORUM. (TIP AŞKIYLA YANAN BİR GENC OLARAK - KİŞİSEL DENEYİMİM , GENELLEMİYİM )

Böyle büyük bir risk için hedefim derece ama ortalama bir tıp tutarsa hatta düşük bile tutsa bu sefer kararlıyım , sizce giriştiğim bu kahramanlık/deli cesareti gerçekten değer mi ?

YARDIMLARINIZ BANA ÇOK ŞEY KAZANDIRACAK ARKADAŞLAR , ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Asla neden salaklık olsun ki hayatının geri kalan kısmında bu burukluk içinde olacaksa ; tıpa gidip oranın hakkından gelmeyi gözün kesiyorsa paşalar gibi gidersin kardeşim. Tıbbı severek yapacaksan gittiğinde pişman olmayacaksan ( şu anda olmazsın gibi görünüyor ) yolun açık olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: escad

Ben de 20yaşındayım ve bu yıl YGSye bir ay kala artık dayanamayıp mühendisliği bırakma kararı aldım. Hep mimarlık istiyordum ben de senin tıpı istediğin gibi. Ama ilk girdiğim yıl puanım yetmedi. Ben de mühendisliği büyüsüne kapıldım, bir yıl daha hazırlanmak istemedim vs. yazdım. İki yıl dayanabildim ve seni çok iyi anlıyorum. Eğer aklında, hayalinde başka bir şey varsa onun peşinden gitmen gerekiyor. Biraz geç anladım belki ama bu hayatı yaşanabilir kılan en büyük faktörlerden biri sevdiğin işi yapmak. Ve inan insan sadece sevdiği işi yaparken mutlu ve başarılı olabilir.

Bence hayallerinin peşinden sonuna kadar git, kaybedeceğin birkaç yıla değer.

+1

• hocam tıp eskisi gibi degil artık kontejyanlar cok fazla arttı baslamıssın bi yola bence bırakma derim ama yinede sen bilirsin karar vermissinde zaten umarım bsarırsın
  • Arkadaşlar , söylediklerime hak vermeniz gerçekten doğru karar verme aşamasında olduğumu gösteriyor , gerçekten çok rahatladım sağolun . Bir arkadaşımın da yukarıda dediği gibi kimi insan ne güzel üniversiten var diyor falan ama gerçekten insanın hayatı boyunca bir şeyi hatırlayarak yaşaması ve bununla hayatının her anında yüzyüze gelecek olması aslında çok acı. Tekrar tekrar çok teşekkür ederim .Kaydımı dondurmaya karar verdim .Uzun yazımı okuyup yardım ettiğiniz için çok sağouln
  • www.acidershaneleri.com.tr/sdetay.asp?did=441 4.sınıfta tıp bırakıp felsefeye gitmiş.sen de yapabilirsin. inşallah olur. ben de 5.girişimde makine müh. ne gittim.istediğim meslekti şimdi memnunum kararımdan.
    Merhaba efendim. Yazdıklarınızı okudum ve ne hissettiğinizi gerçekten çok iyi anlayabiliyorum. Eğer birşeyin hayalini kuruyosanız, ölene kadar bunu gerçekleştirmek için geç değildir. Ne kadar erken dönerseniz o kadar kârdır. Nasıl geçersiniz orasını bilmiyorum ama kesinlikle Tıp fakültesine girin. Planınızı yapın, çalışın geçin. Yoksa olacakları size söyliyim. Ömrünüz boyunca içinizde ukte olarak kalacak bu. Şöyle düşünün. Şimdi Tıp'a dönüş yaptınız. 10 yıl sonra belki size muayeneye geleceğim. Ama böyle devam ederseniz 10yıl sonra içinizde hâla tıp bir ukte olarak kalacak. Sizin durumunuzu gerçekten çok iyi anlıyorum ve ne olursa olsun içinizdekini gerçekleştirin. Çünkü siz öyle mutlu olacaksınız ve belki dünyanın sayılı doktorlarından birisi olacaksınız. Neden ? Çünkü bu hayaliniz ve severek yapacaksınız bu işi. Üstüne bir de büyük fedakârlıklarla geleceksiniz o konuma. Kendinizin kahramanı olacaksınız. Kesinlikle iyimser görmeyi bırakın (Şuanki bölümüm iyi vs.) ve kesinlikle hayalinizin peşinden gidin. Şuan yoldasınız ve bu yol ikiye ayrılmış. Birisi sizin için bunaltıcı bir yol ama diğeri mutluluklarla dolu bir yol. Siz bunaltıcı yolu seçmişsiniz fakat daha çok ilerlememişsizin. Geri dönmek için şansınız var. Bu yolların sonları ne kadar aynı yere de varsa bir mutlulukla, dolu dolu (dininiz nedir bilmiyorum ama benim dinimde bu şu şekilde yorumlanır : seveceğiniz işi yapıp daha başarılı olacağınız için, insanlara daha yararlı olacaksınız ve bu, öbür yaşamınızda size çok büyük artı olarak geri dönecek.) geçirmiş olacaksınız. Ne olursa olsun hayallerinizin peşinden koşun. Sonuna kadar arkanızdayım. İsterseniz özelden ulaşın. Size elimden geldiğince yardım etmek isterim. Çünkü sizin halinizden gerçekten çok iyi anlıyorum.

Büyük ihtimal siz böyle birşey yaptığınız için kendi kendinizi kötülüyorsunuzdur. Size severek okuduğum bir kitaptan alıntıyla veda etmek istiyorum.

"Cesaret her türlü eleştiri, saldırı ve alaya karşın tehlike ile yüz yüze kalma durumunu anlatmaktadır. Cesaretin hiçbir alternatifi yoktur. Ve siz onu kalbinizde hissedersiniz. O size ne yapmanız ve ne söylemeniz gerektiğini anlatacaktır. Cesaretli olmazsanız, zafer kazanamazsınız."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkant1 -- 17 Temmuz 2013; 2:34:57 >

• furkant1 kullanıcısına yanıt
    Gerçekten düşünceleriniz çok güzel ve böyle anlayışlı birinden destek görmek çok cesaretlendirici. Ve alıntı yaptığınız cümleler beni anlatır gibi sanki .Gerçekten çok teşekkür ederim , beni iyi anlamış olduğunuzu görüyorum
  • şakirt1000 Ş kullanıcısına yanıt
    Sizin adınıza da sevindim.Bu tür emsallerde insanın tek olmadığını hissetmesi gerçekten bir güç kaynağı , sizi de tebrik ederim, inanmış ve sonunda istediğğiniz yere girmeyi başarmışsınız , umarım her şey gönlünüzce olur
  • Yardımım olduysa ne mutlu. Dedigim gibi, ihtiyacınız olduğu her an özelden ulaşabilirsiniz.

Iyi gunler efendim. Hayırlı ramazanlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.