Şimdi Ara

Arkadaşlar Daikin Shira orta sınıf bir klimamı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
2
Favori
17.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Süpermiş gerçekten bizim fatura da 30 gün 10 saat calistirinca kisin 260 tl geldi klimamız MHI. Sizin tuketimleriniz süpermiş. Ya da bizim klima yarim inverter demek ki
  • Bende daikin tegora kışın 25 derecede 17 saat acik oda kapısı açık evi ısıtmaya çalıştım elektrik fatura 177 tTL geldi kılmaya ait tüketim 90 TL civarı tegora yerine shira olsaydı 50 veya 60 TL bir tüketim olurdu tahmin ediyorum artı konfuruda var kısacası daikin tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabanoz

Yaklaşık 30 m2 olan salonum için uzun süredir klima araştırıyordum. 11 Temmuz 2015 tarihinde Daikin in İstanbul Kartal Bayisi'nden Shira 14000 BTU (FTXS42K) aldım. Kampanya vardı, 4200 TL ye geldi. Peşin ödedim, Bonus kartı olanlar 9 taksit yaptırabiliyormuş.

Satış yapan bayinin ürünler ve montaj hakkında çok az bilgiye sahip olduğunu farkettim. Mesela Tegora ile Shira arasındaki farkı sorduğumda, verdiği cevap ilginçti: "Shira Tegora nın az daha programlanabilir ve birkaç ekstra özelliği olan versiyonu." oldu. Ayrıca montajda elektrik tesisatının nasıl olacağından emin değildi. Bayinin verdiği genel bilgilere güvenerek ilk önce 2700 TL ye Tegora 12000 BTU almaya karar vermiştim. Ancak sonradan hem Tegora hakkında burada verilen bilgilerden rahatsız oldum, hem de 12000 BTU nun 30 m2 salona yetersiz olabileceğini öğrendim. Aynı gün kararımı değiştirdim ve Shira 14000 BTU aldım.

Kurulum için servis arefe günü (16 Temmuz 2015) öğleden sonra geldi. Gelen arkadaşlar oldukça genç çocuklardı. Bir an işlerini düzgün yapmayacaklar diye çok çekindim ve başlarında bekledim. Genç ve tecrübesiz olmalarına rağmen her detay için iyi eğitim aldıkları çok belliydi. İşlerini profesyonel ve temiz bir şekilde tamamladılar. Özellikle geçmişte Arçelik in işe yaramaz, montaj esnasında eve zarar veren ve kendini beğenmiş servis elemanları ile karşılaştırdığımda, Daikin in tüm dünyada neden lider olduğunu anladım.

Montaj yaklaşık 2.5 saat sürdü. Montaj esnasında 20 dakika kadar vakumlama yaptılar. Arefe günü elektrik tesisatçısı bulamadığım için ücretsiz geçici kablo döşediler.

Klimayı 3 gündür kullanıyorum. Genel olarak gözlemlerim kullanan arkadaşların yorumlarına benzer şekilde: Dış ünite çok sessiz çalışıyor. Klima sağlam soğutuyor. Ekonomi modunda bile salonu 5 dk içerisinde soğutabiliyor. Direk üstünüze üflemediği modu çok kullanışlı. Bu modda klimanın altında rahatça oturabiliyoruz, çünkü klima salonun diğer ucuna üflüyor. Bayram ziyareti için evime gelen akrabalarım, saatlerce oturmalarına rağmen klimanın varlığından haberdar bile olmadılar, hem sessiz hem de konforlu.

İç ünitenin gürültüsü için söyleyebileceklerim: Salonda tek başıma otururken klimanın üfleme sesini rahatça duyabiliyorum. Ama kalabalık ortamda veya TV açık iken klima hiç rahatsız etmiyor. Bir tek Quiet modundan emin olamadım. Sıcak bir gecede denemek lazım, gerçekten çok az ses mi yapıyor göreceğim.

Fatura geldiğinde, klimadan dolayı farkı buraya yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mz_alparslan -- 19 Temmuz 2015; 13:13:39 >

• quote:

Ömründe haier, midea duymamış bu kişi o markaları önerene hakaret edemez.
    Yukarıdaki şikayet edilmiş mesajın silinmesi ve kendisine an ağr cezanın verilmesini, rica ediyorum.

Haier dünyanın en iyi markasıdır ama echeli cühale (cahilin cahili) onunca bilinemiyor tabii.

20 küsur yıldıur Haier demekteyim sokak bu forumda başka forumda bugün demedim aldım diyede demedim kardeşim 20 küsur yıldır Haier kullanıyor mükemmel ötesi bir klima.

Daıkın içinde kimse kötü demedi ama lafı başka tarafı ile anlayanlar var.

Shira orta seviye klima nedeni ise Daha üstte emura ve ururu sarara olması.
    Shira kendi katagorisinde harika ama orta seviyeden öte gidemez.

Tegora ise avluya sokulmaz ürün, zügürdüm ben tegora aldım denirse saygı duyulur ama ben daıkın tegora aldım oooo süper denirse orada dur insanları yanıltıyorsun denir.

Haier, Gree, Midea harika klimalardır ortanın üstü modelleri ama yerlilerden hepsi daha iyidir.

Kendi malımızı gereksiz övme hastalığından kurtulalım cumaya gideriz, namaz kılarız, oruç tutarız ama her türllü kul hakkı yiyoruz afiyet şeker olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: memnun olan

Süpermiş gerçekten bizim fatura da 30 gün 10 saat calistirinca kisin 260 tl geldi klimamız MHI. Sizin tuketimleriniz süpermiş. Ya da bizim klima yarim inverter demek ki

• B.H.R.17 B kullanıcısına yanıt
    Bir türlü kismiyor kendini o yüzden faturaya yansıyor gene de gelen faturayı normal buluyorum
  • Daikin shira süperrrr inverter klimadır az yakar çok performans verir
  • Dandik dedikleri tegoraya kullanıyorum A+ dır ve kaliteli bir makinadir
    Shira yı kullanmadim bilmiyorum ama tahminen ssüper bir makinadir
  • quote:

Dandik dedikleri tegoraya kullanıyorum A+ dır ve kaliteli bir makinadir
    Shira yı kullanmadim bilmiyorum ama tahminen ssüper bir makinadir
    Bu ay shira 9 bin btu klimayı nerdeyse 24 saate yakın açık tuttum, akşam üstü 1 saat falan kapatıyorum onun dışında hep açık bıraktım 23 derecede ayarladım, herhangi bir güç tasarruf moduda açmadım bakalım ne kadar fatura ne kadar gelecek bu ay, geçen ay 12-14 saatlik 20 gün kullanımda 20 lira civarı faturaya ek yapmıştı.
  • Kaç metre kare alanı sogutuyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Bu ay shira 9 bin btu klimayı nerdeyse 24 saate yakın açık tuttum, akşam üstü 1 saat falan kapatıyorum onun dışında hep açık bıraktım 23 derecede ayarladım, herhangi bir güç tasarruf moduda açmadım bakalım ne kadar fatura ne kadar gelecek bu ay, geçen ay 12-14 saatlik 20 gün kullanımda 20 lira civarı faturaya ek yapmıştı.

Ustam sendeki ftxs20k mi yoksa ftxs25k mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: coco1912

quote:

Ustam sendeki ftxs20k mi yoksa ftxs25k mi

Alıntıları Göster
    ftxs25 9 bin btu olan.

25 metrekare civarı, pencereler çift cam pimapen. Öğleden sonra full güneş alıyor.

• quote:

ftxs25 9 bin btu olan.

25 metrekare civarı, pencereler çift cam pimapen. Öğleden sonra full güneş alıyor.
    Sürekli güneş gören 28 m2'lik salona, Shira FTXS42K Klima montajı yapıldı; soğutması hızlı ve sessiz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARSLAN45

Sürekli güneş gören 28 m2'lik salona, Shira FTXS42K Klima montajı yapıldı; soğutması hızlı ve sessiz...

Hayırlısı olsun Ustam senden de ne kadar kullandığın ve ne kadar fatura geldiğini aktarırsan iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco1912 -- 28 Temmuz 2015; 11:46:09 >
  • ARSLAN45 A kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Kaç TL ye aldın?
  • mz_alparslan M kullanıcısına yanıt
    Gg dahttp://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/daikin-shira-ftxs42k-inverter-15-000btu-aa-klima-181112196 100 tl de çip para var
  • quote:

Orijinalden alıntı: coco1912

Gg dahttp://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/daikin-shira-ftxs42k-inverter-15-000btu-aa-klima-181112196 100 tl de çip para var
    Selamlar,
    Bende bu gün daikin shira 42 modelini 4100 tl ye satın aldım. cuma günü kurulacak. Daha önce 3 senedir kullandığım Samsung TSMN 24.000 BTU Boracay klimamı da satacağım. Arasında ki üketim farkını merak ediyorum gerçekten. Özellikleri ve verimiliği açısından çevremden görerek ve epey bi araştırarak bu klimaya karar verdim. Kullandıkça tecrübelerimi paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Teodemir

Selamlar,
    Bende bu gün daikin shira 42 modelini 4100 tl ye satın aldım. cuma günü kurulacak. Daha önce 3 senedir kullandığım Samsung TSMN 24.000 BTU Boracay klimamı da satacağım. Arasında ki üketim farkını merak ediyorum gerçekten. Özellikleri ve verimiliği açısından çevremden görerek ve epey bi araştırarak bu klimaya karar verdim. Kullandıkça tecrübelerimi paylaşırım.

Güle güle kullan güzel ve akıllı bir seçim aç eko modu akıllı göz ohhh
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.