Arkadaşlar dell ınspıron m 5030 diz üstü bilgisayarım acılmamaya başladı ve ilk açılışta ki bep alarmıları sürekli farklı farklı duyulmaya başladı ilk alarm 8 kısa kesik bep sesi daha sonra 3 kısa kesık bi kaç defa da 5 kısa kesık alrm duydum. Ekran hiç gelmiyor Benim tespit etdigim problem ise şu pc yi açtım alarm vermeye başladı bu şekilde hiç dokunmadan çalıştırdım işlemci iyice ısındı ve fan devreye girdi pc yi kapatıp açtım bu sefer ekran geldi ve normal şelikde çalışmaya başladı.belirli süre çalışıyor kapat açıyorum sorun yok bazen bi kapanıyo 5-10 kez denememe ragmen açılmıyor yine alarmada işlemciyi ısıtınca sorun düzeliyor sizce burdaki problem bios sıcaklık set degerleriyle alakalımıdır yoksa anakart üzerindeki çiplerin lehim atma gibi bi durumumu söz konusudur.yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.. NOT:AMD TURiON 64 X2 model farklı işlemciyle de denedım sorun aynıı..
Sorununuz işlemci sorunu olacağını sanmıyorum, ama anakart işlemci yatağın da sorun olabilir. Yada güney ve kuzey chipsetlerin de sorun olabilir, bunu tam olarak anlamak için bir servise verip arıza tespiti yaptırmanız gerekmektedir. Zira bu şekil de sizin yapabileceğiniz pek bir işlem yok arkadaşım.
benım tahminimde o yönde çünküü işlemci üzerindeki sogutucu ısındıgı zaman sıcaklık diger köprülere de ulaşıyo ve pc acılıyo sanırım bu köprülerin sökülüp takılması gerekk..:(( masrafı ne olur acaba ????
Tam olarak sorunu bulmadan masrafı kestirmek zor.
Yada şöyle bir öneride bulunayım size, eğer bilginiz ve el beceriniz yatkınsa bu işlere cihazı sökün ve sıcak hava tabacansı ile chipleri ısıtın daha sonra test edin bakalım.
Yapamazsanız mecburen bir servise götürmeniz gerekmektedir.
cihazı açtım zaten işim geregi bu konulara elım yatkın elektik teknisyeniyim..sıcak hava tabancasıyla uygulayacagım sıcaklık kaç derece olmalıdır ısıtma esnasında diger mini direnc diyot vs parçalarun lehimlerinin yerinden atmasıbndan endişe ediyorum.. ama yine de deneyecegimm :) derler ya ya herru ya merru ..
Şimdi şu şekil de yapmanız gerekiyor, sadece anakart üzerinde bulunan chiplere sıcak hava uygulayacaksınız. Yanlız sıcak havayı fazla abartmayın biliyorsunuz fazlası da şişirir. Sıcak hava dan sonra hemen sistemi toplayıp çalıştırmayın bir süre soğumasını bekleyin.
peki sıcaklık derecesi ve zaman ne olmalıdırbilginiz varmı
Sıcaklık derecesi o kadar ağır bir sıcaklık olmasın, derece olarak şudur diyemem.
30 - 40 saniye sıcak hava vermen yeterli olacaktır.
sayın Problemm işlemleri uyguladım çiplere ısı uyguladım alununyum folyoyu çip ebadında kesıp diger parçaları koruyarak fön :D makınasıyla 3-4 dk ısı uyguladım şu an pc normal çalışıyor açılış kapanışş sıkıntı yokk hatta pc yı ıyıce ısıtıp kapattım sorun yok daha sonra buz dolabında :D 1 saat bekletip actım yıne bi sorun yok :D şimdilik çalışıyorr bakalımm ne zaman errorr vercek yada vermicek :D:D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme