<?php $baglanti = mysql_connect ("localhost","root","basml") or die("MYSQL Baglantı Hatası..."); mysql_select_db("metalmuzik",$baglanti) or die("Veritabanı Hatası... Ulasılamıyor..."); $sorgu=mysql_query("SELEcT * FROM ekleme where gurupadi='$gurupadi'") or die("Sorgu Hatası"); $sayi=mysql_numrows($sorgu); $i=0; while ($i<$sayi) { $gurupadi=mysql_result($sorgu,$i,"gurupadi"); $album=mysql_result($sorgu,$i,"album"); $parca=mysql_result($sorgu,$i,"parca"); $ulke=mysql_result($sorgu,$i,"ulke"); $kurulus=mysql_result($sorgu,$i,"kurulus"); $i++; echo "$gurupadi "; echo "$album <br/>"; echo "$parca <br/>"; echo "$ulke <br/>"; echo "$kurulus <br/>"; } echo "Kayıt Bulunamadı...! <br/>"; echo "Yeni Guruplarımız En Kısa Sürede Eklenecektir...!"; ?>
Yukarıda checkbox kutusuna girdigim veriyi tablodan çekip ekraa yazdırıyor... fakat girdigim veri tabloda yoksa Kayıt bulunamadı yazısının çıkmasını istiyorum ama beceremedim....
Bir de...
<?php $baglanti = mysql_connect ("localhost","root","basml") or die("MYSQL Baglantı Hatası..."); mysql_select_db("metalmuzik",$baglanti) or die("Veritabanı Hatası... Ulasılamıyor..."); $sorgu=mysql_query("SELEcT * FROM ekleme where gurupadi='$gurupadi'") or die("Sorgu Hatası"); $sayi=mysql_numrows($sorgu); $i=0; while ($i<$sayi) { $resim=mysql_result($sorgu,$i,"resim");
Yukarıda girmiş oldugum gurubun resminin ekrana yazdırılmasını istiyorum ama resmi klösörden çekemedim ekrana yazdıramadım... nasıl yaparım yardımcı olursanız çok sevinirim.... Dönem ödevim çok önemli... Şimdiden Teşekkrüler
Kimse cevaplamamış. Sorunun üzerinden 2 hafta geçmiş. Yaptığını ümit ediyorum sorunların cevabı şunlar;
1) öncelikle kayıt yok diyebilmen için çalışan sql sorgusunun sonucunda kaç sonuç döndüğünü bilmen lazım. Bunu bulmak için kullanacağın fonksiyon mysql_num_rows. kullanacağın yer while döngüsünden önce.