Şimdi Ara

arkadaşlar ekran kartı driver sorunu var yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR 2 SENEDİR KULLANDIGIM EXPER NOTEBOOKUM GARANTİSİ BİTER BİTMEZ SORUN VERDİ.EKRAN KARTI DRİVERIMI YÜKLEDİĞİMDE PC MİCROSOFT YAZISINDAN SONRA ACILMIYO DRİVERİ SİLDİĞİMDE AÇILIYO ANCAK DRİVERSİZ Bİ İŞE YARAMIYO SİZCE NEDEN KAYNAKLANIYO OLABİLİR BU SORUN EKRAN KARTIM NVİDİA 8600 M GS YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN SAĞOLUN

• Doğru işletim sistemine doğru sürücüyü yüklediğinizi varsayıyorum. Ayrıca Exper'in kendi temin ettiği sürücüleri indirdiğinizi kabul ederek;

Nasıl böyle bir durum oluştu? Yani bilgisayarınıza yeni işletim sistemi mi kurdunuz? Mevcut Windows üzerinde ekran kartı sürücünüzü güncellemeye mi çalıştınız? Sürücüyü kaldırıp kurmaya çalışırken kalıntılarını temizlediniz mi?

Biraz detay verirseniz sorunun nasıl oluştuğuna dair, daha net fikir edinebiliriz...
  • Eğer hep kurduğunuz aynı sürücüleri kuruyorsanız. Ekran kartının bozulmuş olma ihtimali yüksek. Üzgünüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AndryTR

Doğru işletim sistemine doğru sürücüyü yüklediğinizi varsayıyorum. Ayrıca Exper'in kendi temin ettiği sürücüleri indirdiğinizi kabul ederek;

Nasıl böyle bir durum oluştu? Yani bilgisayarınıza yeni işletim sistemi mi kurdunuz? Mevcut Windows üzerinde ekran kartı sürücünüzü güncellemeye mi çalıştınız? Sürücüyü kaldırıp kurmaya çalışırken kalıntılarını temizlediniz mi?

Biraz detay verirseniz sorunun nasıl oluştuğuna dair, daha net fikir edinebiliriz...

öncelikle ilgilendiğiniz için tşk ederim bilgisayarımla internetten full hd film indiriyordum bilgisayar uzun zaman açık kaldı 1 güne yakın daha sonra bilgisayarıma baktıgımda dondugunu gördüm pc yi kapatıp açtıgımda microsoft yazısından sonra pc takılıp kalıyo açılmıyodu güvenli modda baslatıp ekran kartını kaldırdıgımda pc normal açılıyodu ama pc yle hiçbişey yapamıyorum ekran kartı driverını yüklediğimde aynı sorun devam ediyordu işletim sistemini 2 3 kez format atıp kurdum değişen bişey yok sorun donanımsal gibi gözüküyo birde pc açılırken mavi setup ekranında siyah çizgiler olusuyo bios güncellenmesimi lazım acaba karısık bi durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyup85 -- 21 Ocak 2010; 22:41:44 >

• Geçmiş olsun kardeşim ekran kartın rahmetli olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bigteacher

Eğer hep kurduğunuz aynı sürücüleri kuruyorsanız. Ekran kartının bozulmuş olma ihtimali yüksek. Üzgünüm.

peki ekran kartı bozulmus olsa pc açılırmı suan driver yüklü olmadan kullanabiliyorum pc yi yani ekran kartı arızalı olursa pc yi kullanabilirmyz
  • Canım kardeşim bende de bir tane 3-4 sene önce kullandığım bir MSI Nvidia 6600 Gt ekran kartı var ölü halde kutusunda yatıyor. Bir kaç sene normal çalıştı sonra durup dururken bilgisayarda oyun açınca 2-3 dakika sonra görüntüde bozulmalar oluşmaya başladı.

Eğer sürücüsünü yüklemezsem çalışıyor. Ama sürücüsünü yükleyince

Şu anda kutusunda son uykusunu uyumaya devam ediyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiyesi Bekliyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Canım kardeşim bende de bir tane 3-4 sene önce kullandığım bir MSI Nvidia 6600 Gt ekran kartı var ölü halde kutusunda yatıyor. Bir kaç sene normal çalıştı sonra durup dururken bilgisayarda oyun açınca 2-3 dakika sonra görüntüde bozulmalar oluşmaya başladı.

Eğer sürücüsünü yüklemezsem çalışıyor. Ama sürücüsünü yükleyince

Şu anda kutusunda son uykusunu uyumaya devam ediyor.

hmm kardesm sağolasın yardımlarn için pc nin garantisi bittikten 2 hafta sonra bu olay gerçekleşti bnm sansıma pc gittiği yere kadar kullancam artık yapcak bişey yok

• Benim kartta garanti süresinin bitiminden 1-1,5 ay sonra rahmetli oldu zaten.
    Nvidia GPU ömrünü çok güzel ayarlıyor heralde. (2 yıl)
  • quote:

Benim kartta garanti süresinin bitiminden 1-1,5 ay sonra rahmetli oldu zaten.

aynen katılıyorum sana bnce alınacaksa en iyi kart ati
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyup85

ARKADAŞLAR 2 SENEDİR KULLANDIGIM EXPER NOTEBOOKUM GARANTİSİ BİTER BİTMEZ SORUN VERDİ.EKRAN KARTI DRİVERIMI YÜKLEDİĞİMDE PC MİCROSOFT YAZISINDAN SONRA ACILMIYO DRİVERİ SİLDİĞİMDE AÇILIYO ANCAK DRİVERSİZ Bİ İŞE YARAMIYO SİZCE NEDEN KAYNAKLANIYO OLABİLİR BU SORUN EKRAN KARTIM NVİDİA 8600 M GS YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN SAĞOLUN

Windowsun açılmama sebebi sadece ekran kartıyla ilgili değil. Kesin hüküm koymanın bir mantığıda yok. Lütfen işletim sistemini yeniden kurup nvidanın sitesinden indireceğiniz güncel driver paketini kurar mısınız? Sonucun iyi olacağını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

quote:

Orijinalden alıntı: eyup85

ARKADAŞLAR 2 SENEDİR KULLANDIGIM EXPER NOTEBOOKUM GARANTİSİ BİTER BİTMEZ SORUN VERDİ.EKRAN KARTI DRİVERIMI YÜKLEDİĞİMDE PC MİCROSOFT YAZISINDAN SONRA ACILMIYO DRİVERİ SİLDİĞİMDE AÇILIYO ANCAK DRİVERSİZ Bİ İŞE YARAMIYO SİZCE NEDEN KAYNAKLANIYO OLABİLİR BU SORUN EKRAN KARTIM NVİDİA 8600 M GS YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN SAĞOLUN

Windowsun açılmama sebebi sadece ekran kartıyla ilgili değil. Kesin hüküm koymanın bir mantığıda yok. Lütfen işletim sistemini yeniden kurup nvidanın sitesinden indireceğiniz güncel driver paketini kurar mısınız? Sonucun iyi olacağını düşünüyorum.

pc ye defalarca format atıp işletim sistmei kurdum sonuc değişmedi nvidianın sitesinden güncel driver indirdim ancak kurarken hata verdi kurulum tamamlanmadı bi bilgisayarcıya sormustum oda nvidia nın notebook larda driver güncellenmesinin olmadıgını söyledi inş dediğiniz gibi ekran kartı aarızası yoktur dicem ama sorun ordan kaynaklanıyo gibi gözüküyo

• quote:

arkadasım ekran kartının ömrünü bir cok etken belirler her ay düzenli temizlersen ekran kartını cok zahmetli bir iş değil ve kaliteli bir psu aldın mı ekran kartları kolay kolay bozulmuyor insanlar bir seyin farkında değil ekran kartına, işlemciye, rame ,anakarta para bayılırken dandik bir psu ile sistemi çalıstırıyorlar,günlük hayatta hemen her gün düzensiz voltaj gelmeleri olur çalısan aygıtlara bazen evin ampulu anlık sendeler kısılır gibi olur bu tür durumlarda psu bunları önüne gecer eger ki kaliteli ise dandik ise düzensiz voltajlardan parcaların yanmasını neden olur en basit olarak dandik bir psu lu sistemde 1 snee kullanılmıs bir anakartı sistemden cıkarttıgında anakartın arkasında düzensiz voltajdan sarı yanık bölgelerini görmen içten bile değil aslında en önemli parca psudur seni hem elektrik faturasından kurtarır hemde stabil bir sistem hemde uzun ömürlü bir sistem yapmanı saglar, ve ısınanan cihazlar bilindigi gibi cok fazla toz ceker içine dolan o toz partikülleri dahada ısınmasına neden olur ve bir süre sonra eger bir devrenin transistörün üstünü örtmüs ise yanmasına neden olur ve daha cok sebep var bozulmasının ama en belirign 2 özellik bunlardır...Dediğine katılıyorum herseyin bir ömrü var bir tv üretildiginde diyelim 70000 saat kullanım ömrü vardır onun 3-5 saat bilim ötesine gecmiyor kullanım ömrü ama kötü kullanıcı kullanımdan sonra bu tv 20000 saattede bozulabiliyor bende bugune kadar hic bir pc parcası bozulmadı bundan sonra bozulmuyacagı anlamınada gelmiyor ama riski en aza indiriyor böylece umarım faydalı bir yazı olmustur...

• quote:

Orijinalden alıntı: Alexandar

quote:

arkadasım ekran kartının ömrünü bir cok etken belirler her ay düzenli temizlersen ekran kartını cok zahmetli bir iş değil ve kaliteli bir psu aldın mı ekran kartları kolay kolay bozulmuyor insanlar bir seyin farkında değil ekran kartına, işlemciye, rame ,anakarta para bayılırken dandik bir psu ile sistemi çalıstırıyorlar,günlük hayatta hemen her gün düzensiz voltaj gelmeleri olur çalısan aygıtlara bazen evin ampulu anlık sendeler kısılır gibi olur bu tür durumlarda psu bunları önüne gecer eger ki kaliteli ise dandik ise düzensiz voltajlardan parcaların yanmasını neden olur en basit olarak dandik bir psu lu sistemde 1 snee kullanılmıs bir anakartı sistemden cıkarttıgında anakartın arkasında düzensiz voltajdan sarı yanık bölgelerini görmen içten bile değil aslında en önemli parca psudur seni hem elektrik faturasından kurtarır hemde stabil bir sistem hemde uzun ömürlü bir sistem yapmanı saglar, ve ısınanan cihazlar bilindigi gibi cok fazla toz ceker içine dolan o toz partikülleri dahada ısınmasına neden olur ve bir süre sonra eger bir devrenin transistörün üstünü örtmüs ise yanmasına neden olur ve daha cok sebep var bozulmasının ama en belirign 2 özellik bunlardır...Dediğine katılıyorum herseyin bir ömrü var bir tv üretildiginde diyelim 70000 saat kullanım ömrü vardır onun 3-5 saat bilim ötesine gecmiyor kullanım ömrü ama kötü kullanıcı kullanımdan sonra bu tv 20000 saattede bozulabiliyor bende bugune kadar hic bir pc parcası bozulmadı bundan sonra bozulmuyacagı anlamınada gelmiyor ama riski en aza indiriyor böylece umarım faydalı bir yazı olmustur...

söylediklerinde haklısın kardesm fakat bn notebook kullanıyorum ondan dolayı psu ya müdahale etmem mümkün değil ancak alınacak notebooklarda marka önemli bnm notebook exper hediye olarak geldi yoksa hayatta bu markaya para vermem gerçekten ekran kartı bozulduysa tamir için uğraşmıcam yeni bi notebook alcam finallerim basladı şuan ilgilenemiyorum sınavlardan sonra götürcem bi bilgisayarcıya

• eyup@ kardes malesef öyle exper, casper,vestel gibi markalar ürünleri diger markalara göre saglam olmamakla beraber tüketiciyi kazıklama yöntemi ile ugrsaıyorlar...insanların cogu pc den anlamıyor anlamayan insan bu markalara yerli deyip aldana biliyor EĞER BİR LAPTOP ALACAKSAN HP MARKASINI BİLİM DÜSÜN DERİM ONLAR BİLİM SORUNLU ESKİYE GÖRE BUGUNE KADAR 3 LAPTOP KULLANDIM BİRİ HP GERİSİ 2 TANE ÜSTÜSTE OLMAK ÜZERE TOSHİBA,TOSHİBA SERİSİ OLDUKÇA İYİ BU KONUDA tercihlerinden biri TOSHİBA olabilir diye aklının bir kösesinde dursun diye yazdım bu yazıyı...
  • slm arkadaslar bnde de 1-2 gün once aynı sorun oluştu. oyuna girerken önce ekran karardı daha sonra da sadece display device yazısını görebildiğim bi mavi ekran geldi ve bilgisarm kapandı. aynı model ekran kartım var ve 1.5 yıldır sorunsuz kullanıyordm. sürücü günceleştirmesini yapalı 2 ay olmuştu sorun yoktu. simdi aynı sürücüyü yükleyince windows açılış ekranında takılıyor ve sistem kurtarmada son zamanlarda yüklü program veya donanm yüzünden olmuş olabilr diyor. açılırkn bios a girme ekranında da sarı şeritler var. servise göndermektn baska çaresi yok mudr bu işin ?
    @eyup85 sn nasil halletin bu olayı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.