arkadaşlar evime aşağıdaki klima sistemini kurmak istiyorum cumartesi keşif için gelicekler sizce beko inverter çok mu kötü bir mal tabi japonlarla kıyaslanamaz ben de biliyorum fakat fiyatlarıda sonuçta kıyaslanamaz istanbul çamlıcada oturuyorum şu ana kadar en soğuk -4 derece oldu kuzey cephe giriş kat 55 m2 2+1 pencereler tahta hiç bir izalasyon yok ama seneye hem pencereleri hemde izalasyonu yaptırıcam kombi yi full çalıştırdığımda 300 ytlden aşağıya gelmiyorve evinderecesi 19 oluyor yani tam ısınamıyoruz tavsiyeniz ne olur tşk
ben olsaydım yaklaşık 4 milyar vermektense, bu paralara yakın 2 adet japon klima alırdım,bizzat ben mit. elek. msz-fd25 va aldım.beko alacaksamda ayrı ayrı alırdım ,evin her tarafından boru geçirtmektense ayrı daha mantıklı bence.artı başka bir yönüde diyelimki kış günü dış ünite bozuldu,multi sistemde hepsi devre dışı kalacak,bunuda değerlendirin..saygılarımla
Merhaba, multi sistem yerine bence Tek tek klima alırsanız daha iyi olur.Multisystem bozulunca klimaları kullanamıyorsunuz.Birde 4 bin ytl verecekseniz klimada en kaliteli olanları alabilirsiniz.Ben 1750 ytl ye Toshiba inverter aldım.Yani size 4000 ytl ye belki 3 adet 9000 btu lukinverter klima bile alabilirsiniz.Başka şirketlerede keşif yaptırın.
Diyelimki 3lü multi sistem aldınız, eğer üçünüde aynı anda çalıştırmazsanız COP değeri çok aşağılara iniyor bilginiz olsun. Ayrı almak daha mantıklı. Arçelik-Beko nun multi sisteminde dış ünite fanı da DC kontrollü, sanırım komple ithal, bu nedenle zaten çok ucuz da değil. Selamlar.
peki arkadaşlar bir şey daha sorayım salonum 17 m2 ama kapısı devamlı açık çünkü kapısı yok kemer yaptırdık kapıyı söktürüp bunun için kaç btu luk almam gerekir tşk
Peki 17 m2 odanın kapısı nereye acılıyor ve orası kaç m2?Kapı acılan odayada klima düşünüyormusunuz?Bence kemer erine kapı yapılsa daha iyi olur yoksa klima habire ısıtacam diye çalışır durur ve buda elektik faturanıza yansır.
ewet bencede ben ilk önce izalasyonu yaptırıyım pencereleri pvc yaptırıyım eğer doğalgaz faturası yine çok gelirse o zmn evi satarım
Dogalgaz faturası ne kadar geliyorki? bencede siz yanlış yerden başlamışsınız.Evin tadilatını bitirip sonra klimayı taktırmanız lazım ama mümkün olursa klimanın borularını sıva altına monte ettirin.Tadilattan sonrada klimanın iç ve dış ünitesini taktırırsın ve hiç olmazsa borular gözükmez. Unutmadan söyleyeyim,yalıtımı dışarıdan yaptırın.
banda içerden yaptırmak daha mantıklı geliyor çünkü ben akşam 4 saat ısıtıcam evi sonuçta içerden olursa direk ısı içerde kalır dışardan yaptırırsam duvarlarıda ısıtmak lazım gelir sizce de öyle değilmi
Ben içerden yaptırdım ve duvardan sanki soguk hava geliyor gibi.Dışardan yapınca duvarlar,kireç ve kolonlarda sıcak kalıyor.Hem dıştaki hava şartlarından duvarı korumak daha mantıklı ve uzun vadeli olur.Ama siz ben dışarı ile ugraşmak istemiyorum derseniz o zaman yeri ve duvarları yalıtım yapacaksınız.Rüzgar gören yerse dahada kalın yaptıracaksınız.
teşekkürler verdiğiniz bilgi için büyük ihtimalle bende dışardan yaptırıcam ev küçük zaten dahada küçülmesin giriş kat olduğu için sorun olmaz tşk
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme