Şimdi Ara

arkadaşlar hangi yolu seçeyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben meslek lisesinin elektronik bölümü mezunuyum

şimdide mar. üni. elekt ve haberleşme öğretmenliği ingilizce hazırlık sınıfında okuyorum

birdaha ki yıllarda işleyeceğimiz dersler hakkında fazla bilgim yok. erkenden bişeylerin ucundan

tutmak istiyorum ama nerden başlayacağımı bilmiyorum. nerden başlayacağım konusunda yardımcı

olursanız çok sevinirim

(not:tasarım ve grafik alanında hiçbir yeteneğim yok. :) )

• okudugun bölüm için önerecgm iki yol var:
    PLC öğrenmeye bak. ya da mikro işlemciler üzerine kendını geliştirip yazılımcı ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiBiskremVersem -- 27 Mart 2006; 23:09:48 >
  • Ben elektronık ve haberleşme mühendisiyim. 3. sınıftan itibaren haberleşmeye ilgim arttı. Su an gsm sektörunde calısıyorum. Eger sen elektronık alanında ilerlemek istiyorsan bence elektronık ve yazılımı beraber ilerlet. Bunun için de mikroişlemciler ve onları programla mantıgı üzerine yogunlaş derim. Arcelik firmaların ar-ge bölümlerinde rahat iş bulursun. Tabi kendını ne kadar geliştirdigine baglı. Yolun acık olsun
  • cevaplarınız için çok teşekkür edrim

peki nasıl başlıyayım ve nerden başlaıyayım,

öncelikle ne yapmam gerekiyor birde mikroişlemcileri programları denemk için bilgisayara takılan bir kit almam gerekiyor değil mi
  • Mikroişlmeciler ve elektronıge girişi PIC programlama öğrenerek başlayabilirsin. Eger algortima mantıgın iyiyse PIC programlama dilini cok kolay öğrenirsin. Zaten kullanacagın toplam komut sayısı yanılmıyorsam 35. Artık sana kalan bu 35 komutu konusturmak kalıyor
    PIC mikroişlmecisini programlamak için de hazır satın alabilecegın gibi kendının de yapabılecegi devresi mevcut. PC ye seri porttan baglarsın vs vs vs. Bunlar işin sonraki kısımları. Önce dili öğrenmeye bak. Google'dan PIC programlama dili diye aratırsan bir sürü kaynak bulabilirsin. Ayrıca entegreyi (mikroişlemci) incelemen ve tanıman acısından yine googledan PIC16F84 diye aratıp ayrıntılı bilgi edinebilirsin. Şimdiden kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakkal Gazi -- 29 Mart 2006; 18:33:31 >

• arkadaşım ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. ben gerçekten bu meslekte iyi oömak istiyorum.

şimdi pic programlama kitapları alıp çalışacağım fakat mikroişlemciyi programlamadan da kendimi program üzerinden deneyebilirim değil mi
  • proteus diye bir program var o program ile mikroişlemciyi programlayıp nasıl çalıştığını görebiliyorsun galiba... bilgisayar programcılığı okuyorum ben bizde pic programlama diye ders var o derste proteus'u gösterdiler... ama daha tam anlamıyla başlamadık derse o yüzden proteus'un tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum sanırsam dediğin işi yapabiliyor... eğer lazım olursa mail ile yollayabilirim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BENDE MSLK LİSESİ MEZUNU(SÖZDE BİLGİSAYAR DONANIM) DONANIMDAN ÇOK ELEKTRONİK GÖRDÜK EN İYİSİ MİKROİŞLEMCİLERE YÖNEL AMSEMBLER DİLİNİ FALAN GELİŞTİR NE BİLİİM YAZLIMA YÖNEL DELPİ,C.PASCALL DAHA NEDİİM BUNLARLA UĞRAŞ(ŞAHSEN,BİZZAT,BENCE)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.