Şimdi Ara

ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM EDİN ÇOK ACİL YARDIMA İHTİYACIM VAR.. :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde bilgisayarımı açtığımda cmos ekranında DİSK BOOT FAİLURE ... diye bir hata alıyordum. Bilgisayar açılmıyodu. bende bilgisayara format attım ve pc açıldı. ama bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra daha açılmadı. Nasıl anlatsam bilmiyorum. Şu an bilgisayarı açtığımda xp ekranı geçiyor. ve HOŞ GELDİNİZ yazısından önce gelen siyah ekranda donup kalıyor. bazen çok beklersem HOŞ GELDİNİZ yazısı geliyor ve öle kalıyo yani arada açılsa bile çok kasıyo. Sorun nedir bulamıyorum Eğer başına gelmiş veya bilen birisi varsa lütfen yardım etsin. Aşırı çaresiz durumdayım. Sistemden bahsetmem gerekirse : Anakart : Gigabyte vm-900m, Ram : 4 gb (2*2 667 mhz ddr2) Kingston, İşlemci : Pentium 4 3.06 ghz. Ekran kartı : ATİ x1550 512 mb ekran kartı. 120 gb harddisk. (80+40) Arkadaşlar eğer bilen varsa lütfen yardım etsin. Sorun harddisktedir diye düşünüyordum 40 gb harddisk taktım ondada aynı oldu. BIOS felan güncel değil ondan yaparmı onuda bilmiyorum. işlemciye yeni termal macun sürdüm fanı kontrol ettim sorun yok gibi. Sorun nerede ilk defa başıma geldi bu ve başına gelip ben gibi anlatamayan arkadaşlarda vardır. Bilen varsa sorunu söylerse çok iyi olur. Yardım eden herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Hayırlı günler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _emax_ -- 5 Mart 2011; 22:20:54 >

• biosta boot priority yapılandırmasini kontrol ettiniz mi ? Biosta bazen donanim kaynakli problemler olabiliyor.
    İkinci ihtimal sata kablonuzda ariza olabilir daha önce başıma geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enspektör

biosta boot priority yapılandırmasini kontrol ettiniz mi ? Biosta bazen donanim kaynakli problemler olabiliyor.
    İkinci ihtimal sata kablonuzda ariza olabilir daha önce başıma geldi.

cevabınız için teşekkür ederim. bu disk boot failure hatasını alırken kablo değiştirdim yine fayda etmemişti. format atmıştım düzelmişti. şimdi dediğim gibi bilgisayar bazen açılıyor açıldığı zamanda bi süre sonra kasıyo. yeniden başlattığımda hoşgeldiniz yazısından önceki siyah ekranda donup kalıyor. dikkatimi çeken birşey oldu. bilgisayarı düğmeden açtığımda test ekranında işlemcinin modelini ram , disk vb.. donanımları görebiliyorum. Fakat bilgisayar açıldıktan sonra yeniden başlatınca test ekranında işlemcinin modelini görmüyorum test etmeye ram lerden başlıyo. Acaba işlemcidemi bir problem var diyorum ama işlemcide donanımsal bir sorun olsa bilgisayar hiç açılmaz diye düşünüyorum. Biosu hiç güncellemedim. bundanda kaynaklanabilirmi onuda tam bilmiyorum. bu arada biosta boot priority yapılandırması derken ne kastettiniz tam anlayamadım biraz açarsanız sevinirim.

• arkadaşlar kimsenin bu konu hakkında bir bilgisi yokmu ? bilen varsa yardımcı olsun lütfen..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.