Apple MacBook Pro 17-inç 2,2GHz quad-core Intel Core i7 (F Klavye, 4GB RAM, 750GB HD, AMD Radeon HD 6750M 1GB)"
arkadaşlar ben bu cihazi almayı planlıyorum profesyonel olarak kurgu ve grafik editleme programları edius,after,final cut ve benzeri prog. kullanmaktayım bu yüzden bu tarz bir cihazın işimi görüp göremeyecegimi bilemdigim için sizlere bir danışayım dedim benim gibi kurgu üzerine çalışan yada bu cihazı kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum lütfen şimdiden teşekkürler.. saygılar...
i7 nin bir çift çekirdekli birde 4 çekirdekli olanı var alırken ona dikkat et 4çekirdekliyi tercih et birde 8gb ram alabiliyorsan 8gblık al. İşini görecektir zaten macbook pro ların amacı bu tarz programları kullanan kullanıcılar içindir.
sağol dostum bende alıcam bir türlü emin olamıyorum.hangisi diye 8 cekirdekli olanın 4 cekirdekliye tercih sebebiniz nedir onu merak ettim yanlız?
Şimdi bu i7 nin bir 4 çekirdek artı 4 de sanal çekirdek toplam 8 çekirdek olan modelleri var 15" ve 17" lerde genelde bunları kullanıyor macbookpro bunları tercih etmek render sürenizi kısaltır. Keza ram miktarını 8gb tercih etmekte aynı etkiye katkı sağlar. Benim macbook pro 13" i7 ama i7 nin 2 gerçek 2 de sanal olan versiyonundan. Yani i7 modellerin 13" likteki 2gerçek +2sanal ile 4 çekirdek render alırken. 15 ve 17" deki i7ler 4gerçek+4sanal toplam 8 çekirdekle render alır. buna dikkat edin alırken. Yani zaten apple sitesinden sistem tercihlerini siz yapıyorsanız sorun yok yada bilkomdan alırken. ama 2. el yada abd den getirilmiş bir cihaz alıyorsanız alırken bu teknik noktalarına bakın derim.