Şimdi Ara

arkadaşlar mehmetçik-1 İ beğeniyor musunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
4.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mehmetçik-1, 3.60 kilogram ağırlığında, 5.56x45mm NATO mühimmat kullanan %100 Türk yapımı piyade tüfeğidir. M4 ve AK-74'e rakip olarak yapılan HK416'nın üzerinde çok farklı özellikler eklenerek daha gelişmiş hale getirilerek geliştirilmiştir. Etkili menzili 750 metre olan Mehmetçik 1 karabina versiyonunda ise etkili menzil 500 metredir, 5 kat büyütmeli dürbün , kullanıcıya göre dipçik ve sessiz kurma sistemi ve kilitlemeli mekanizmaya sahiptir. Mehmetçik-1'in yakın muharebe ve hücre baskınlarında kullanılmak üzere lazer takılabilen 3 kilogram ağırlığındaki karabina versiyonu da bulunmaktadır. Silah 7.62 mm çaplı mermi kullanan G3'lerin NATO anlaşmaları nedeniyle artık kullanılmayacak olmasından dolayı Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından yeni bir silah olarak tasarlanmıştır.Genel olarak en iyi piyade tüfeklerinin özelliklerini taşır.5 farklı versiyonu vardır.bunlar ağır makinalı,karabina versiyon,10 şarjörlük keskin nişancı tüfeği,30 şarjörlük yarı otomatik keskin nişancı tüfeği ,polislerin ve askerlerin kullandığı mp5 tipi mehmitçik 1 olmak üzere 5 Çeşittir,ayrıca TSK tamburlu bombaatar mehmetçik-1 yapımı için düşünmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkzabit -- 18 Nisan 2008; 22:54:07 >

• resimleri görüyorum aklıma cod 4 geliyo tepede acog
    altta rope üstte granede launcher
    valla dışardan güzelde özellikleri bilmiyom
  • yazıyı dikkatli okursan arkadasım yazıyo özellikleri
  • G3 Piyade tüfeği mevzusundan bin kat iyidir neydi ya öle ..Kurma kolu çek bırak! ondan sonra parmağın sıkışır kurma koluyla kanalın arasında..tututkluk yapar atmaz ..Mehmetçik-1 güzel olmuş en azından tipi var ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkzabit

yazıyı dikkatli okursan arkadasım yazıyo özellikleri

ben silah tüccarımıyım anlamadım çogunu uzman deiliz ya
  • valla benim bildiğim silah etkileyici olsada o kadar sert bir silah olmadığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 18 Nisan 2008; 23:01:11 >
  • M4A1 e benziyor
  • M4A1 Yaralar.
    Ak-47 Deler, geçer.

Bunların ayarında bir silah olsa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: denizg

valla benim bildiğim silah etkileyici olsada o kadar sert bir silah olmadığı

kardesim bu silah amerikan m4 lerinin yanında bomba o silahların namlu ömrü ile bu silahların namlu ömrü neredeyse iki katı m4 de sadece düz ve eski hedef kullanılıyor bu silahda lazer işaretlemeli sessiz kurma sistemli yani dipçik sistemi bitiyor dünyanın en iyi ve modern piyade tüfeği budur asıl adı hk416 dır ama türk ordusunun yeni bir silah ihtiyacı doğunca en asağı önümüzdeki 25 yıla kadar en modern piyade tüfeği bu bu silah dünyadaki en isabetli atısı yapan silahtır ki m4 yanında halt etmis m4 düz sistem bu lazer isaretlemeli yalnız tabanca lazeri değil baska lazer bu
    bu silahın kullanımıyla türk ordusunun terörde verdiği kayıp verilere görü %85 gibi bir oranla düsme gösterecek
    ayrıca arkadasım ak-47 7.62
    m4 5.56 kullanır
    bu silah her iki mermiyide kullanabilir üretime göre
    ayrıca 7.62 mermiler çok isabetsiz ve geri tepmesi fazladır
    dünyanında 5.56 tercih etmesinin sebebi nato antlasmasıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkzabit -- 19 Nisan 2008; 0:31:08 >

• Lisan alıp mı üretiyor MKE?

Bildiğin HK416'nın lisan alınmış hali diye duymuştum. Net bir bilgim yok... Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yoksa tersine mühendislik falan mı söz konusu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

Lisan alıp mı üretiyor MKE?

Bildiğin HK416'nın lisan alınmış hali diye duymuştum. Net bir bilgim yok... Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yoksa tersine mühendislik falan mı söz konusu?

kardesim lisans için colt la anlastılar daha sonra coltun daha gelismis modeli olan hk416 çıktı bu silahın üzerine daha yeni ve daha gelişmis sekillerde oynama yaparak üstün bir silah ortaya çıkardılar dolayısıyla türk mühendisliğine giriyor kardesim
  • Evet çok beğeniyorum geçenlerde arkadaşlarla avda kullandım müthiş alet herkese tavsiye ederim herkesde bulunmalı .
    O nasıl başlık öyle
  • geçen arkadasla avda mı kullandınız arkadasım bu bir piyade tüfeği alımı ve satımı türkiyede yasak ancak satımı yasal olmayan yollardan kuzey amerikada oluyor zaten onu buraya getiremezssin hadi getirdin çok büyük para cezası ve adamı deyim yerindeyse öttürürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkzabit

geçen arkadasla avda mı kullandınız arkadasım bu bir piyade tüfeği alımı ve satımı türkiyede yasak ancak satımı yasal olmayan yollardan kuzey amerikada oluyor zaten onu buraya getiremezssin hadi getirdin çok büyük para cezası ve adamı deyim yerindeyse öttürürler

Hayret, ben karıştırdım o zaman buna benziyordu demek arkadaşlar kandırmış beni
  • ailecek beğenerek izliyoruz.
  • tüfek daha testlere bile başlamadı.Ayrıca TSK'nın envanterine girmesine 1-2 yıl var.
  • Silah G3 lere göre çok daha güzel ve modern gözüküyor, İnşAllah ben askere gitmeden envantere girer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çöl Gezer -- 19 Nisan 2008; 1:04:19 >
  • tamamen Türk yapımıymış.bana sanki biraz kopya gibi geldi. bk. M4
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gny*

M4A1 Yaralar.
    Ak-47 Deler, geçer.

Bunların ayarında bir silah olsa.

O kadar emin olma

M4 Carbine-----------> 5.56mm mühimmat kullanıyo ve mermisi 940m/s hızla ilerliyor.
    AK47-----------------> 7.62mm mühimmat kullanıyo ve mermisi 710m/s hızla ilerliyor.

Mermi çapı küçük,hem hafif,hem hızlı, ve dakikada 900 mermi atan M4 için AK47 hikaye....AK47 bir efsane olabilir ama M4 1995 te yapıldı.neredeyse AK47'den 40 yıl sonra...

• @ turkzabit

Şimdi alınan bir lisans var dimi ortada?

Sonrasında üzerinde bir takım geliştirmeler yaptık. Doğru mu anlıyorum?

Bu durumda piyade tüfeği ürettik demek ne biliyim fazla iddalı olmuyor mu?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.