Yapmayın MSI Neo2 yi biraz araştırın. Forumda kullanan çok oldu. Sorun, tam anlamıyla memnun olan varmı? Gerçi sorun nf3 çipsetinde MSI'da pek değil ama olsun. NF4 çipseti kesinlikle nf3 ten daha stabil olduğu için ben Gigabyte derim. Gigabyte anakartlar genelde stabilite ve günlük kullanım için rahat anakartlardır. Intel için 8KNXP'yi kullandım. Gerçekten bol özellikli ve stabil bi anakarttı
Bri eskimiş teknoloji o yüzden ucuz digeride yeni teknolojili. Arkadaş 9550 den bahsediyor siz adama MSI K8N SLI platium dan dahsediyorsunuz. Arkadaş demekki bil e fazla para vermiyecek o zaman niye bir anakarta 200 $ versinki ????
Ya lütfen buradaki NF3 MSI'ın NF4 Gigabyte'tan daha iyi olduğunu söylemeyin. Bunu kim iddia ediyor ve dayanaklarını istiyorum!!!!
nforce 4 çipsetli olmasından dolayı gigabyte diyorum.
arkdaşlar şunu ekleyim istedim. Bethesta dostumun dediği gibi Bu sisteme öyle çok para vermek istemiyorum.En iyisi verebileceğim limitleri yazayım. Anakart için maksimum 120 dolar Ekran kartı için maksimum 80 dolar İşlemcim zaten kesin. amd 64 bit 3000 (939)
Sanırım Gigabyte ı alırsam 70-80 dolara iyi bir ekran kartı bulmam zor,değil mi?
ben anakarttan kas, ekran kartı al derim;)
quote:
Orjinalden alıntı: esvetakbas
arkdaşlar şunu ekleyim istedim. Bethesta dostumun dediği gibi Bu sisteme öyle çok para vermek istemiyorum.En iyisi verebileceğim limitleri yazayım. Anakart için maksimum 120 dolar Ekran kartı için maksimum 80 dolar İşlemcim zaten kesin. amd 64 bit 3000 (939)
Sanırım Gigabyte ı alırsam 70-80 dolara iyi bir ekran kartı bulmam zor,değil mi?
Gigabyte
Dostlar bir de benim şu yukarıdaki sorularıma yanıt verrebilirseniz sevinirim.
MSI hem anakartta hem ekran kartında...! Tecrübeyle sabittir! Gigabyte'ta yabana atılmaz elbet ama sadece intel anakartlarda gerçekten iyi.
arkadaşlar ya siz işi bilmiyosunuz yada şaka yapıyosunuz biri nforce3 biri nforce4 ikiside iyi marka nforce 3 göre nforce 4 öneririm dah yeni çipset daha güçlü tabiki gigabyte daiyi bir markadaır ben bu şartlarda gigabyte alırdım çünkü nforce 4
kardeşekran kartıyla ilgili olarak bu fiyata en iyi kart ASUS A9550 GE TD dir!!!bak--ara--incele...f/p olarak baya bi iyi sayılır!
big_malibu dostum,dediğin ekran kartını biliyorum ve araştırdım ama ben bu kartı gigabyte da kullanabilir miyim?
dostum MSI anakartla ilgili bu kadar mı sorun yaşadın ya?gözüm korktu açıkçası. diğer dostlar da aynı sorunları yaşadı mı?
MSI nf4 olsaydı kesinlikle onu al derdim ama Gigabyte nf4 oldugu için onu alman daha mantıklı. Bir ay önce arkadaşıma aynı model gigabyte aldık herhangi bir stabilite sorunu yok. Yanlız dizaynı benim pek hoşuma gitmedi.(slotların jumperların vs..)
Ya dostum,bekleye bekleye bir hal oldum!7 senedir aynı sistemi kullanıyorum ve artık benim bilgisayar sos vermeye başladı. Yani p2 266 celeron,4 mb ekran kartı,4 gb harddisk,anakartın adını bile hatırlamıyorum. Kafam anakart konusunda biraz karışık. Açıkçası MSI nforce 4 almayı düşünmüyorum çünkü bir 50-60 dolar demek. Zaten dolar da yükseliyor. Dolardaki her on bin liralık artma 6-7 milyon demek benim sistem için :)
peki dostum bu sorunlar sadece senin anakrttaki bir problemden kaynaklanmasın?Yani anakart arızalı falan olmasın?şu ana dek bir tek sen MSI ile sorun yaşadığını söyledin. Dediğin gibi bu MSI sadece dediğin sitelerden değil bir çok dergi ve ülkeden ödül aldığı ve tavsiye edildiği için dikkatimi çekmişti.
ewet kullanabilrsin...ya ben msi dan memnunum ama yinede sen bilirsin:)
quote:
Orjinalden alıntı: esvetakbas
big_malibu dostum,dediğin ekran kartını biliyorum ve araştırdım ama ben bu kartı gigabyte da kullanabilir miyim?
Dostum Allahtan İngilizce Öğretmeniyim de tüm bunları anlayabildim :)Benim anlamadığım nokta,madem ki bu MSI anakartlar bu kadar sorun çıkartıyor da neden senden başka hiç kimse buna değinmedi?Eğer yukarıdaki yazları bir gözden geçirsen çoğunluk MSI yı tercih etmemi öneriyor. Yalnız eğer big malibu arkadaşın dediği gibi Nforce 4 işlemcili,PCI express li bu Gigabyte a ASUS 9550 ge/ed ı kullanabilirsem,o zaman yeni bir ekran kartı aramak zorunda kalmam ve şimdilik bunu alır daha sonra,ihtiyaç duyarsam PCI express li bir şeyler düşünürüm.
Valla açıkçası bu kadar problem yarattığını ben de duymuş değildim Msi 'ın.. ama arkadaşların konuda bilgili oldukları belli olduğundan dediklerini dikkate almakta fayda var.. Yalnız Msi'ın ekran kartlarındaki overclock potansiyelleri ve kalitesi bakımından rakipleri yok gibi. Bunuda kendim defalarca upgrade ettiğim sistemimde kullanmış olduğum ekran kartları arasındaki kıyas yoluyla rahatlıkla görebiliyorum.
arkadaşlar overlock olayını pek bilmediğim için pek düşünmüyorum. Yani seçimimde benim için asıl önemli olan bu değil. bu sadece artı olur.