Şimdi Ara

Arkadaşlar MSI mı GIGABYTE mı? Siz hangisini alırdınız? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Nforce 4 öneriyorsunuz önermesinede adam agp ekran kartı kullanmak istiyor.Onun için nforce 3 ekonomik bir çözüm.Marka olarak ne msi nede gigabyte.Zaten gigabyte'ı sorman hata senin çünki pci express 9550 yok.
    Asus A8NDeluxe al 130$+kdv.Soket 939 ile nasıl agp kullanacaksın buda soru işareti.Onun için soket 754 almak durumundasın.
  • Dostlar,
    Açıkçası benim bu zamana kadarki tarışmalardan anladığım eğer Pcı expressli bu gigabyte kartı alırsam,iyi bir ekran kartı almam şart ve bunun içinde iyi para ayırmam gerekli. benim de 70-80 dolardan fazla ekran kartına para ayırma gibi bir düşüncem yok. O yüzden sanırım Gigabyte anakartı almamın çok büyük bir artısı olmayacak.
    754 pinli işlemci düşünmediğim için ASUS un o anakartı benim sisteme uymuyor.yoksa bende ASUS alacaktım. Ama 939 pin uyumlu alabileceğim fiyatta bir ASUS işlemci şu an için yok.
    Bir de Anticocacola dostum,benim seçtiğim MSI anakartta dual ram olayı var sanırım. işte özellikler :

YONGASETİ NFORCE3 ULTRA
    ÖNYÜZ VERİYOLU HIZI 2000 HT
    BELLEK TÜRÜ 4 ADET DUAL DDR400
    IDE KANALI 2 ADET
    SATA KANALI 4 ADET
    RAID SATA RAID
    BÜTÜNLEŞİK VGA YOK
    SES REALTEK ALC850 7+1
    FIREWIRE 3 ADET
    ETHERNET 2 ADET GIGABIT
    DİĞER ÖZELLİKLER

http://www.hothardware.com/viewarticle.cfm?articleid=574
    http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2128&p=19
    http://www.tomshardware.com.tr/motherboard/20040918/socket939-03.html
    AMD ATHLON 64 VE FX İŞLEMCİ DESTEĞİ
    1000 MHZ FSB
    HYPER TRANSPORT
    NFORCE 3 ULTRA
    4 ADET DUAL DDR400 BELLEK
    4 GB MAX BELLEK ECC DESTEĞİ
    1 ADET AGP 8X
    5 ADET PCI
    2 ADET ATA133 IDE KANALI MAX 4 ADET İDE CİHAZ
    2 ADET BAĞIMSIZ SATA KANALI MAX 4 CİHAZ
    ATA133 VE SATA RAID
    8 KANAL REALTEK ALC850 SES
    2 ADET GIGABİT LAN
    3 ADET 1394 FIREWIRE ÇIKIŞI
    D-BRACKET 2
    YUVARLAK KABLOLAR
    LIVE UPDATE3 İLE KOLAY BIOS GEÜNCELLEME
    DIGICELL
    CORECELL
    CORECENTER
    COOLNQUITE
    DİNAMİK OVERCLOCK
    2 YILGARANTİLİ
    ÖDÜLLER :
    http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_award_view.php?A_UID=607
    OVERCLOCK :
    http://www.darkhardware.com/phpbb/viewtopic.php?t=76642
    OVERCLOCK DA DIKKAT EDILECEK NOKTALAR!!!
    http://www.hardwaremania.com/forum/showthread.php?t=33069
    AGP HIZI 66 DA DEĞIL 67 DE SABITLENMELIDIR...
    SATA GIRIŞI 1-2 DEĞIL 3-4 KULLANILMALIDIR...

• MSı yı alacaksan tek sebebi fiyat olsun yoksa biraz daha para verebileceksen gigabyte ı kaçırmaçünkü gigabyte daha üstün ve ileride gönük bir anakart
  • Dostum fiyat farkı yok gibi ya,sadece 6 dolar!bu da önemli değil. benim derdim Gigabyte ı aldıktan sonra iyi bir ekran kartı almak zorundayım ve bu da 150 dolar falan gerektiriyor. Bense MSI Anakartla birlikte 70 dolarlık ASUS 9550 ge/ed. ı düşünüyordum. sorun bu. O yüzden şimdi bana MSI daha akılcı geliyor. yoksa gigabyte kötü olduğundan değil.
  • Kadıköyde eksen bilgisayarda 128 bit 128 mb His 9550 ekran kartlarını kdv dahil peşin olarak 107ytl ye alabilirsin.. (Fiyat kura göre değişebilir elbet.) Overclock için 9550 ler harika! Msi al derdim ama piyasada kapış kapış gitti onlar ve artık yok.His ikinci sırada gelir benim şahsi kanaatim. Asus da iyidir ama bence his al! Ben kartın işlemcisini 375 Mhz'e overclock ettim hiçbir stabilite problemi olmadan canavar gibi çalışıyor.. Half Life 2'yi 2 saat oynadıktan sonra fanın metal yüzeyi bile ısınmamıştı! Zaten bu kartları 400Mhz'e overclock luyorlar. Bellekleride 350 de çalışabiliyor nitekim His kaliteli samsung yada hynix bellekler kullanıyor.. Ancak bu değerlere getirebilmek için belleklerin üzerine extra soğutucu plaka yapıştırmak gerek.. Haliyle ısınıyorlar.Bellekleri soğutucu olmadan 280 gibi bir değerde çalıştırabilirsin.Aslında soğutucusuz 300 de de rahat çalışır ama çok ısınır da bişey olur diye huzursuz olursun. Bunun dışında 9550 ler aslında 9600 pro işlemcisini kullanıyor diye biliyorum ve bu nedenle bu hızlarda sorunsuz çalışıyorlar.

• Waves dostum ben PCI express li iyi bir ekran kartı seçmek istersem 150 dolardan aşağı bulamam demiştim. Yoksa ben Agp ekran kartında ASUS ya da MSI 9550 düşünüyorum ve fiyatları çok uygun.
  • Öyle değil mi?
  • valla benimki gigabyte herkese tavsiye ederim
  • esvetaktas bence sen gerçekten çok kararsız kalıyorsun. Şu forumu dinle ve git kendine bir Gigabyte K8NF-9 al.Ucuz yollu PCI Express bir ekran kartı uydur.Ve keyfine bak.Daha söylenecek başka bir söz varmı bilmiyorum.Hadi eskiden elinde olan bir AGP kartın var gidip NF3 chipsetli anakartı alırsın anladımda şu anda bunları almak ii bir seçim değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demon -- 25 Mayıs 2005, 1:20:59 >
  • Demon dostum,
    Tamam Gigabyte ı seçtim diyelim. Peki bana 70-80 dolarlık iyi bir PCI express kartı önerebilir misin?Benim tek merak ettiğim bu!piyasaya baktığım kadarıyla 64 bitler bile 70-80 dolardan başlıyor. Yanılıyor muyum?
  • mesela senin ekran kartın kaç para?
  • @esvetakbas:
    Ben sana daha önce demiştim, forumu aratırsan yok MSI anakartımda şöyle sorun var, böyle sorun var diye topicleri görürsün

Yani senin kadar iki Anakart arasında kalan bir insan görmedim. Üstelik bir kaç topicte tartıştıyoruz artık bu konuyu. Ikisi de NF4 olsa, tartışmaların bir anlamı olur.
  • Commander saydıgın sorunları ilk defa sende görüyrm...aynı anakrttan bizde de war...şimdiye kadar bi yamugunu görmedik allaa şükür..madem bu kadar sorunlu bi anakartın war götür garantiye anlat dedini...
    sonuç olarak AMD=MSI.........
    ha bu arada bi ati war tabe.....
  • GİGABYTE
  • MSI K8N NEO2 PLATINUM kullanıyorum daha su ana kadar bı problemle karsılasmadım
  • GIGABYTE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSuM -- 25 Mayıs 2005, 10:45:44 >
  • intel tabanlı işlemcilerde her zaman Gigabyte
    amd tabanlı işlemcilerde her zaman MSI

• ABİT FATAL1TY AN8
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bethesta

@esvetakbas:
    Ben sana daha önce demiştim, forumu aratırsan yok MSI anakartımda şöyle sorun var, böyle sorun var diye topicleri görürsün

Yani senin kadar iki Anakart arasında kalan bir insan görmedim. Üstelik bir kaç topicte tartıştıyoruz artık bu konuyu. Ikisi de NF4 olsa, tartışmaların bir anlamı olur.

Bethesta dostum,
    ya ben derdimi anlatamıyorum,ya da ortada başka bir sorun var. Bak benim kafamdaki sistem şuydu:
    1 - AMD ATHLON 64 bit 3000+ 939pin (163$)

2 - MSI-K8N NEO2 PLATINUM NFORCE3 ULTRA(109$)

3 - SAMSUNG 80 ya da 120 GB 7200 8 mb SATA

4 - 256 mb x 2 twinmos,samsung ya da kingston
    5- ASUS 9550 (70$)
    ATI RADEON 9550 GAMER EDITION 128 BİT 250/400 MHZ DX9 OPEN GL TV-DVI OUT

6- AOPEN ES50A-A34 350W Siyah (48$)

ve fiyat olarak da yaklaşık 600 dolar tutuyor ve bu parayı ödeyebilirim. Ben Gigabyte nforce 4 kartların 116 dolara düştüğünü görünce nforce 3 ile 4 arasında kararsızlığa düştüm.

Gelelim Gigabyte konusuna,
    Farz et ki Gigabyte anakartı seçtim. Buna göre 128 bitlik iyi bir PCI express ekran kartı ne kadardan başlıyor? Benim bildiğim kadarıyla ortalama 150 dolar. Etti mi sana +80 dolar? ben de diyorum ki Bu bilgisayarı özellikle oyun oynamak için almıyorum. Ha arada sırada oynar mıyım,evet,ama bu benim için birincil amaç değil. Bu iki anakart arasında kararsızlığa düşmemin en temel sebebi bu. Bilmem açıklayabildim mi dostlar.

Belki daha iyi özelliklerde başka anakartlar da vardır ama artık bu saatten sonra yeni bir maceraya atılmak istemiyorum o yüzden bu iki anakart dışındaki seçenekleri kesinlikle düşünmüyorum.
    saygılar.

• Ha birde kararsız kaldığım konusuna gelince. Bence gayet doğal çünkü hata yapmak istemiyorum. Çünkü anakart bir kere alınıyor ve bilgisayarda en değişmeyen parçalardan biri. Benim şimdiki sistemimi 7 yıldır kullanmam göz önüne alındığında bu sistemi de herhalde bir 5-6 sene kullanırım. Şimdi kimileri 5-6 sene sonra bu konfigürasyonun hiç bir özelliği kalmaz diyebilir ama bugün aldığınız sistemin yarın demode olmuyor mu? O yüzden ben bir kere alıp,uzun süre kullanma taraftarıyım. Ha bu arada şu ana dek(7 yıldır) hiç bir parçamı upgrade yapmadığım da göz önünde bulundurulmalıdır.
    saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.