Şimdi Ara

Arkadaşlar nihayet sistemi toparladım ve siparişi verdim sizce nasıl olmuş? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tekrardan teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Dediğiniz gibi işlemciyi düz 7700 olarak seçecektim ama hem fiyat farkı çok yoktu hemde sonradan ilerde işlemciyi upgrade etmek istersem hazır sıvı soğutmada elimde olmuş olsun istedim. Şimdi sizlerden başka bir konuda yardımınızı istiyorum. Benim hali hazırda eski sistemimde kullanmış olduğum windows 10 pro key anahtarıyla orjinalleştirdiğim lisanslı olan bir windows. Ben şimdi bu yeni topladığım sisteme bu keyi nasıl tanıtabilirim yani nasıl yeni sistemde kuracağım windowsa (muhtemelen win 11 olacak) bu keyi tanıtıp orjinal olarak yeni makinada kullanabilirim.

• serdoan kullanıcısına yanıt

Önce yeni bilgisayara windows keyinle 10 kur. Diğer bilgisayar o an kapalı olsun. Windosu kur aktif olduktan sonra win11 iso kalıbını indir. Rufusla yazdır.

Akıl vermek gibi olmasın ama 7700 daha mantıklı olur gibi, tabiki sizin tercihiniz daha önemli. Ayrıca bu siteme 1000watt atx 3.0 psu alıp sistemi güvene almanız çok güzel detay. Bilinçli tüketicinin hali başka (tabi bütçe olanaklarıda bunda etken)

• Peki hocam dediğiniz gibi yeni pc'ye win 10 kurarım kurmasına da bu internet'te şey falan yazıyorlar bu key'ler anakarta gömülü mü ne oluyormuş bu durumda nasıl olacak bi sıkıntı falan olur mu acaba orjinalleştirme açısından. Ayriyeten ben yeni pc ye win 10'u kurduğumda bu windows kendilinden win 11'e güncelleme yaparak geçmez mi. Çünkü hazır elimde olan eski sisteme işlemciden dolayı (ryzen5 1600x) win 11 kurulamıyordu. Rufusla yazdırın demişsiniz de yani burada önce sisteme win 10'u kurup ardından tekrar üzerine win 11'imi kurayım.

Diğer hususta ise işlemciler arasında çok fazla bir fark yoktu ben de kafamda zaten yeni sistemi sıvı soğutmayla alakalı tasarlıyordum tercihimi de 7700X den yana kullandım

Gömülü olanda direk kuruyorsun senden key istemiyor. Farklı pc ye kurduğunda key ister. Sen keyi öğren bir yere not et. Kurulumda isteyince yazarsın.Eski sisteme tmp 2.0 dan win11 yapmıyordur. Eski pcye önce win11 isoyu indir, usb ye rufusla yazdır. Sonra win11 kur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Key'i not aldım almasına da üstte de bahsettiğim gibi yeni pc'ye win 10'u kurunca sistem güncelleme sonrasında kendiliğinden win 11'i kurmuyor mu? Ek olarak ben windows'un sitesinden bu mediacreationtools aracılığıyla windows 11 yazdırdım usb belleğe böyle bu şekil olmaz mı acaba

Yükseltme yapar, senin key orjinalse. Win11 i rufusla yazdır sen beni dinle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 27 Nisan 2023; 12:32:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sen sıfırdan win11 kurarken microsoft siteden iso yu indir. Rufusla yazdır. Yazdırırken tmp seçeneği filan çıkacak onları seç . En iyi yöntem bu. Tmp pas geçiyor. Media creation tools la uğraşma.

gerek yok. rufus indiriyor :)

Yani en sorunsuz ve en stabil olanı böyle mi diyorsun

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt

Pardon hocam rufus indiriyor derken ?

Evet

• rufus windows imajı indiriyor. seç yazan yerin yanındaki oka tıklayın ve indir seçin. sonra indir butonuna tıklayın. windows seçim ekranı gelcek. isoyu indirecek. iyi forumlar.

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim size de iyi forumlar

• Aksilikler peşimizi bırakmadı gitti ekran kartı dün itibariyle gelmişti. Kasa da bu sabah elime ulaştı ne güzel evde izinliyiz alırız takarız sistemi kurar oturup aşağı ederiz diyorduk ki ama maalesef akabinde hevesimiz kursağımızda kaldı. Ekran kartı (36cm) kasaya büyük geldiğinden takılamıyor.  Yanlış hesap bağdat'tan döner misali bizim hatamız sonuçta netice olarak inventus'a geri gönderilip daha büyük bir kasaya ürünler tekrardan montajlanıp geri gelecek. Bekle babam bekle hayatımız hep bir şeyleri beklemekle geçti gidiyor. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdoan -- 28 Nisan 2023; 14:9:38 >

Aksilik. Keşke o kadar uzun bi kart olmasaymış. İnventustaki RTX 4080 ler hep kısa idi ve daha ucuzdu. ROG STRİX 4080, hem pahalı hem de kasaya 1 cm uzun olmuş.

Hangi kasa olacağına karar verdiniz mi.

• Hemde ne aksilik normal 4080 ler ortalama 348-350 mm iken bu 358 küsür hatta 360 mm desek yeridir.

İşte şimdi ona göre kasa araştırmaya çalışıyordum inventustan. Bu konuda sizin de önerebileceğiniz ekran kartı için en az şöyle bi 40 hatta 45 cm lik fazla pahalı olmayan bir kasa tavsiyeniz varsa memnun olurum

• inventus
    NZXT H series H5 Flow CC-H51FB-01 Temperli Yan Cam, ATX, Siyah, 2x120mm Fan, Güç kaynaksız, Mid Tower Kasa - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=13976

NZXT, hemen hemen Sharkoon ile aynı fiat ve sitesinde 365 mm yazıyor. Olabilir.2 fan ile geliyormuş.

inventus
    MSI MPG GUNGNIR 100 TEMPERLI CAM 1X A-RGB 3X 120MM FAN ATX GAMING Kasa - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11811

MSI ın 400 mm yazmışlar.

inventus
    SHARKOON TG7M RGB Temperli Yan Cam, 4x120mm ARGB Fan, Type-C 3.2 Gen 2, Siyah, Mid-Tower Kasa - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=14044

Sharkoon çok güzel ,çok estetik,çok sağlam.38 cm yazmışlar. 4 fan ile geliyor. Benim favorm bu.

Ancak hangisine karar verirsen,boyutları sende bi son kez kontrol et.

• Msı yada sharkoon ikisinden birini seçeceğimde, msı da kasa 400mm olduğu için gayet geniş ve rahat ama havalandırma kasada 3 fanla sağlandığından sirkülasyon nasıl o muamma diğeri ise 380mm le diğerine göre biraz daha küçük ama bundada havalandırma 4 fanla olacağından hava sirkülasyonu gayet iyi olur gibi sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdoan -- 28 Nisan 2023; 19:13:49 >
  • Msı kasada kart sorunu olmayacağı aşikar ama hava sirkülasyon durumu ile alakalı yorumlar nedir özellikle kullanıcı yorumlarını araştırmak lazım diğerinde ise ufakta olsa bi tereddütüm var kartın ebatıyla alakalı ama son tahlilde yinede teknik servis personeliyle muhakeme yapıp artık en uygun şekilde çözmeye çalışacağım

• Sharkoon 380 mm ise hiç bi sorun olmaz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.