Arkadaşlar uzun değerlendirmeler ve araştırmalar sonucu sizlerin de tavsiyeleri doğrultusunda gaming gen den ELİTE-4080 adlı sistemi birazda özelleştirip şu siparişi verdim; -Amd Ryzen7 7700 işlemci -XPG Levante argb 240mm sıvı soğutucu -Asus prime B650-Plus 6400mhz ddr5 am5 anakart -Asus Geforce Rog Strix Rtx4080 16 gb OC 256 bit ekran kartı -Corsair vengeance 32 gb (2x16) 6000mhz CL40 ddr5 ram -Kingston 1TB KC3000 (7000/6000) M.2 ssd -Asus tuf gaming GT501 rgb tempered usb 3.1 kasa -Asus tuf gaming 1000G 80+Gold 1000W psu Bu sistem normalde benim belirlediğim bütçeyi 3k daha aşarak bana günahı 63k oldu. Bir tek anakart konusunda sanki pek tam olarak istediğim gibi olmadı ama yine de son tahlilde idare eder diye umuyorum. Normalde daha önce açtığım konularda da sistemi toplama alma taraftarıydım ama şöyle bi hesap kitap yapınca bu sistemle aralarında 5-6 k gibi bir meblağ olunca ve üstüne kendimin de sistem birleştirme konusundaki acemiliği birleşince ve artı olarak gpu konusunda bu Asus'un diğerlerine karşı (şahsen) hem marka olarak hem de performans olarak üstünlüğü bana bu sistemde karar kılmamı sağlayan etken oldu. Bir diğer husus ta bu asus'un geri ödeme konusu hakkında nasıl olacak ne yapacağım hususunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Hepinize teşekkür eder hayırlı bayramlar dilerim.. |
Arkadaşlar nihayet sistemi toparladım ve siparişi verdim sizce nasıl olmuş?
-
-
Evet ,anakart zayıf. Isınan bi anakrt .Ama 7700 de idare eder.Ama PBO falan açmayın .Anakart işte o zaman cozurdayabilir.
Bu hazır pc ye sıvı soğutucu koyacaklarına ,daha iyi bi anakrt koysalardı,daha makbule geçerdi. İşlemci zaten ısınmıyor.
-
Bu prime B650+ çok mu kötü bir anakart hocam. Bahsettiğiniz PBO nedir tam olarak bilmemekle birlikte yalnız internette şöyle bir bilgiye rastladım;
Maalesef sisteme anakart seçimi yaparkene baktığımda asus modelleri içinde -zaten başka marka olmadığından- spıdf çıkışı olan uygun sayılabilecek bir tek bu kart vardı.
-
PBO dedikleri otomatik overclock benzeri,en kaba tabir anlatımı ile. Ama dediğim gibi hiç bulaşma. Gerek de yok. Ben sadece,ilerde aklına girerler ,yap et derler diye şimdiden uyarayım dedim .İş sadece anakartta,anakartın isınması ile bitmez. İşlemci daha fazla ısınacağı için stok soğutucu yetmez. Bu sefer curve optimizer yapman lazım .Onu yapman lazım,bunu yapman lazım. Lazımda ,lazım.
Hiç,dertsiz başını derde sokma,yani. Bu işlemciyi al ,tak,kullan.
Anakartın ,yine dediğim gibi ,hiç bi yeri kurcalamazsan,idare eder. İdare ederden kastım,hiç bi sorun çıkartmaz ,yani.
-
Ssd az olmuş, 2tblik alsaydın keşke. 70gb'in altı oyun kalmadı. -
Eyv teşekkürler dediğiniz gibi şuan için herhangi bir atraksiyona yada oc ye pbo ya falan ihtiyaç duyacağımı sanmıyorum da yalnız benim bu seçtiğim ramler amd expo özellikli değilmiş galiba, xmp 3.0 özellikliymiş. Bu benim için bir sorun teşkil eder mi ve ramleri bu 6000mhz lik frekansında çalıştırabilirmiyim.
-
Aslında uzun vadede haklısın da işte maalesef bütçe belimizi büküyor. Üstelik bütçeyi zaten diğer bileşenlerde azami zorladığımız için şimdilik bununla idare etmemiz gerekiyor olmazsa zaten daha ilerde bi ssd daha takarız üstelik normalde de hali hazırda elimde en azından depolama olarak kullanabileceğim 1 tb’lık bi hdd de var
-
EXPO özelliği yoksa, pe iç açıcı değil Stabilite ve ram frekans hızında sorun olabilir.
-
Hayırlı olsun güle güle kullanın hocam
Bu paraya çok değil beş sene önce linea falan alınıyordu hey gidi :) -
Eyv Allah razı olsun hocam, evet doğru diyorsunuz hatta bende şöyle size ekleme yapayım çok değil bi 8-10 sene önce bizim buralardan bu parayla ev bile alınabiliyordu nokta… -
Arkadaşlar baştan yazdığım sistemi gaming gen'le son radde de değişim için anlaşamadığımızdan iptal ettirip inventus'tan bu sistemin siparişini geçtim. Sadece ekran kartını inventus'ta bu model olmadığı için farklı yerden aldım. Ekran kartı olarak da bunu sipariş geçtim;
ASUS ROG Strix GeForce RTX 4080 16GB OC GDDR6X 256Bit NVIDIA Ekran Kartı
Bakalım inşallah kargo sürecinde bir sorun sıkıntı yaşamadan ürünleri sağlam bi şekilde teslim alabiliriz.
-
gamingle yaşadığınız sorun nedir mağdur mu ettiler
-
@metin abi 52 hocam özellikle siz 2 konuda sağolun uyarılarda bulunmuştunuz sistemin daha verimli ve performanslı olması hususunda benim de ilk siparişi verirken özelliklede asus anakart konusunda tereddütlerim vardı ama sonra olmazsa farkını falan verip değiştiririm diyordum ama maalesef kabul görmedi ve son radde de olay başka bir duruma evrildi.
-
gaming den sıstem almak ıstıyorum hazır almamalı mıyım
-
Şimdi Allah var tam olarak bir mağduriyetten bahsedemeyiz sadece sipariş sonrası ürün daha montajlanmadan ben onlardan bu netameli anakartın gerekirse farkını vererek değiştirilmesi istemiştim onlarda yapamayacaklarını söylemişlerdi bende bu durum da siparişi iptal ettirmek zorunda kaldım olay bu
-
Valla bu konuda kesin net bir yargıda bulunmam doğru olmaz ama benim de sağdan soldan netten v.s sistem araştırması yaparken duyduğum gördüğüm hangi site olursa olsun eğer hazır sistem düşünüyorsanız özellikle gaming hazır sistemlerde genelde pc deki önemli parçaların düşük-orta segment düzeyinde tutulup ucuz yollu fiyatlarla müşteriye cazip kampanya diye sunulması
-
Şayet pc toplama konusunda bilginiz yeterliyse kesinlikle ben toplama pc taraftarıyım çünkü böylelikle en azından a dan z ye kendi istediğim pc yi içime sinerek almış oluyorum
-
Tank gibi makina olmuş.Top atsan yıkamazsın. 7700X yerine düz 7700 de olabilirdi. Soğutucu masrafından sıyırırdın.
Anakart dehşet olmuş. İlerde bu anakarta ,ejderha taksan ,yine çalıştırır. Şu an için, çok fazla bile.
Powerde aynı şekilde fazla Ama ATX 3,0 formunda olması psikolojik olarak bile insanı rahatlatıyor Ayrıca muadilleri içinde en hesaplısı da bu İyi etmişsin,yani.
SSD zaten fazla söze gerek yok. İnventus ,toplar test eder gönderir. Sana düğmeye basmak kalır.
-
amd 5600 bıle stock sogutucu ıle oyunlarda 85 derecelere cıkıyormus maalesef hava veya ust model ıslemcılerde sıvı soğutma sart gıbı
-
ryzen 5600 ü ucuz bi kule soğutma ile çalıştırdım. Isınma falan görmedim. Tabi ki stok soğutucudan daha güçlü bi soğutucu idi ama, öle sıvı soğutmalar falan ,kesinlikle gerekmiyor.
Benzer içerikler
- oyun için amd mi intel mi
- izoly"den bilgisayar alınır mı
- göz yormayan monitör
- ssaa nedir
- bilgisayarımı satmak istiyorum ne kadar eder
- amd en iyi işlemci
- rtx nasıl açılır
- termal macun önerisi
- helio g100
- hx işlemci nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X