Max 33-35k'lık oyun bilgisayarı tavsiyesi
Selam arkadaşlar kardeşime başlıkta da belirttiğim üzere bir oyun bilgisayarı almayı düşünüyoruz. Ben kendi çapımda bir kaç siteye baktım ve bir kaç hazır sistem gördüm fakat malumunuz akıl akıldan üstündür o yüzden sizlerden ricam bu fiyat minvalinde f/p olarak bana sistem tavsiyesinde bulunurmusunuz. Benim şimdilik şöyle 1-2 sistem gözüme çarptı sizce bunlar nasıldır daha iyisi olabilecek tavsiyeleriniz varsa bekliyorum teşekkürler.
2. https://www.incehesap.com/dark-solid-hazir-sistem-fiyati-47663
Yeni sistemime yapılması gerekenler
Selam arkadaşlar daha öncede sistem toplama hususunda buraya yazmıştım ve istişareler sonucunda şu sistemi topladım;
İşlemci: Ryzen 7 7700X
Anakart: Msı pro x670-P wifi
Ekran kartı: Asus rog strix Rtx4080 oc gaming
Ram: Kingston 32 gb (2x16) ddr5 6000 mhz amd expo
Ssd: Samsung 1Tb 980 pro serisi (7000/5000)
Sıvı soğutucu: Cooler master Master liquid ML240L
Psu: Fsp hydro G pro 1000W 80+gold PCIe5.0 Atx3.0
Kasa: Sharkoon TG7M
Şimdi sistem geldi ben ilk olarak bi bios güncellemesi yaparaktan temiz kurulumla win 11’i kurdum sonrasında da gerekli donanımların kurulumunu yaptım. İşte artık bu raddeden sonra sistemin yapılabilecek başka ne tür işlemleri var yani sistemin kararlılığı mı ne varmış bunun için ne yüklemem lazım yada hangi programları yükleyip test vs etmem lazım birde pc açılırken biraz sanki yavaş açılıyor bunun için ne gibi bir ayar yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Arkadaşlar uzun değerlendirmeler ve araştırmalar sonucu sizlerin de tavsiyeleri doğrultusunda gaming gen den ELİTE-4080 adlı sistemi birazda özelleştirip şu siparişi verdim;
-Amd Ryzen7 7700 işlemci
-XPG Levante argb 240mm sıvı soğutucu
-Asus prime B650-Plus 6400mhz ddr5 am5 anakart
-Asus Geforce Rog Strix Rtx4080 16 gb OC 256 bit ekran kartı
-Corsair vengeance 32 gb (2x16) 6000mhz CL40 ddr5 ram
-Kingston 1TB KC3000 (7000/6000) M.2 ssd
-Asus tuf gaming GT501 rgb tempered usb 3.1 kasa
-Asus tuf gaming 1000G 80+Gold 1000W psu
Bu sistem normalde benim belirlediğim bütçeyi 3k daha aşarak bana günahı 63k oldu.
Bir tek anakart konusunda sanki pek tam olarak istediğim gibi olmadı ama yine de son tahlilde idare eder diye umuyorum. Normalde daha önce açtığım konularda da sistemi toplama alma taraftarıydım ama şöyle bi hesap kitap yapınca bu sistemle aralarında 5-6 k gibi bir meblağ olunca ve üstüne kendimin de sistem birleştirme konusundaki acemiliği birleşince ve artı olarak gpu konusunda bu Asus'un diğerlerine karşı (şahsen) hem marka olarak hem de performans olarak üstünlüğü bana bu sistemde karar kılmamı sağlayan etken oldu. Bir diğer husus ta bu asus'un geri ödeme konusu hakkında nasıl olacak ne yapacağım hususunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Hepinize teşekkür eder hayırlı bayramlar dilerim..
Merhaba arkadaşlar daha öncede bir konu açmıştım 40k lık bir sistem tavsiyesi diye fakat o zamandan beri araştırıyorum kah hazır sistemler kah toplama sistemler ile alakalı ve kendimce azami bütçem çerçevesinde en F/P bir kasa almayı kafaya koydum dediğim gibi çıtayı biraz yükselttim hemde kampanya indirim v.s zamanını bekliyeyim dedim. Benim istemiş olduğum sistemde anakartta olmazsa olmazım ses için optik giriş olması. Hazır sistemlerde tek tük genelde maalesef bu çıkış ekseriyetle anakartlarda yok. Toplama sistemlerde malumunuz hem hazıra göre daha uygun olup daha bol seçeneğimiz oluyor ama sıkıntım ve korkum şu ki ben bu konuda baya bi bilgisiz sayılırım. Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen ama yaklaşık bi 10-15 gündür sürekli araştırıyorum ki en iyi parçalarla en ideal F/P sistemi bulabileyim diye. Şimdi kendimce şöyle bi gpu suz sistem dizdim hem buna bir bakıp hem de bana varsa eksiği fazlası ve hatta sizlerin de sunacağı daha iyi sistemler neler önerilerinizi bekliyorum.
Yazmayı unuttum gpu olarak da Rtx 4080 bir ekran kartı almayı düşünüyorum..
Pc oyun kasama fiyat ne yazmalıyım
Arkadaşlar merhabalar, halihazırda kullanmış olduğum pc mi satmak istiyorum sizce ederi ne kadar olmalıdır.
-Ryzen 5 1600x işlemci
-Msı X370 Gaming pro carbon anakart
-Zotac GTX1070 Amp! Extreme edition 8gb GDDR5 256bit ekran kartı
-Gskill Ripjaws (8x2) 16 gb DDR4 ram
-Team XS3 120gb ssd
-WD Caviar Green 1Tb 64mb cache bellek Hdd
-FSP Raider II Ra 750 Watt 80+ silver psu
-Xıgmatek red scorpion SD1283 işlemci soğutucu
Yeni monitör sonrası Fifa 19 oyunumdaki sorun?
Pc Formattan sonra sapıttı lütfen yardım
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 446
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 3.600 (Bu ay: 85)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 76 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun